ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Αναγεννήθηκαν και συνεχίζουν μαζί Παναιτωλικός κι Αναστασίου

Όταν πριν δέκα μήνες υπέγραφε, ο κοινός στόχος για τον Γιάννη Αναστασίου και τον Παναιτωλικό ήταν ένας. Να αναγεννηθούν μαζί. Το πέτυχαν.

Πλέον, οι δύο πλευρές συνεχίζουν μαζί. Η εξαιρετικά ευχάριστη είδηση που ανέμενε ο κόσμος της ομάδας έγινε γνωστή με κάθε επισημότητα το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο Αρτινός τεχνικός θα είναι στο «τιμόνι» του Παναιτωλικού και την επόμενη σεζόν. Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων με το «σπαθί» του, με σκληρή δουλειά και προσήλωση. Ένας προπονητής που έφερε… άνεμο (σοβαρών μποφόρ) αλλαγής σε μία ομάδα που είχε χάσει τον προσανατολισμό της τις περασμένες δύο σεζόν.

Τα πρώτα του λόγια δεν είχαν φανφάρες. «Επιστροφή στη θέση που αξίζει στην ομάδα, με πολλή δουλειά και αφοσίωση στο έργο μας». Το είπε, το έκανε. Ούτε τώρα είπε πολλά. «Συνεχίζουμε τη δουλειά, να βάλουμε πιο στέρεες βάσεις και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι». Γνωρίζουμε όμως όλοι πολύ καλά για το τι είναι ικανός να παρουσιάσει. Για το λόγο αυτό και οι απαιτήσεις είναι υψηλότερες.

Για την αλλαγή του επιπέδου

Ο οργανισμός του Παναιτωλικού με την ανανέωση δείχνει και τη διάθεση να στηρίξει και να πορευτεί κάτω τα «θέλω» του. Δομικά και τεχνικά ο Παναιτωλικός πλέον πρέπει να μπει σε άλλη εντελώς λογική, πολύ πιο άρτια και βελτιωμένη από φέτος. Από τις ακαδημίες μέχρι και τον τελευταίο άνθρωπο στην πρώτη ομάδα.

Ο Αναστασίου δεν παραμένει στο Αγρίνιο για να κερδίσει απλώς με άνεση στη Λίγκα. Ούτε και ο Παναιτωλικός μπήκε σε διαδικασία ανανέωσης με αυτή τη λογική. Και ναι, χωρίς φόβο να το πούμε, η μετριότητα δεν συνάδει εν προκειμένω. Και οι δύο μεριές κοιτάνε ψηλότερα.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός ήδη τρέχει. Αξιολογούνται οι παράμετροι για ανανεώσεις, οι άνθρωποι της ομάδας έχουν ήδη αρχίσει να κυκλώνουν στόχους και οι κινήσεις θα είναι στοχευμένες. Με πλάνο σαφές, ακόμη και σε περίπτωση (που δεν μπορεί να αποκλειστεί) κάποιας πιθανής «περήφανης» (που λένε και στο χωριό μου) πώλησης. Η ομάδα θα είναι ενισχυμένη με στόχο πιο ψηλά.

Στο τραπέζι έχουν πέσει και άλλα πράγματα, όπως το πού θα γίνει η θερινή προετοιμασία. Είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ο Παναιτωλικός μετά το 2016 (επί Μαντζουράκη) να κάνει ξανά προετοιμασία στο εξωτερικό.

Όσο για το timing της ανακοίνωσης; Τυχαίο δεν είναι. Συνεχίζουμε μαζί, λοιπόν, με τον Γιάννη Αναστασίου. Και την ελπίδα ότι στιγμές όπως αυτές που ζήσαμε, με μεγάλες νίκες θα μας γίνουν… συνήθεια και την επόμενη σεζόν.

Με περισσότερο κόσμο στις κερκίδες και μία ομάδα που θα διεκδικήσει, επιτέλους, τη θέση που πραγματικά της αξίζει.

Share

This website uses cookies.

Read More