ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Απέφυγε «φουρτούνες» αλλά έχασε την ευκαιρία- Η στατιστική «μιλά» για τον Παναιτωλικό

«Φουρτούνες» δεν είχε φέτος ο Παναιτωλικός στη Super League. Οι εμφανίσεις, αν και δεν ήταν πειστικές, γέμιζαν σακούλι και αισιοδοξία στον πρώτο γύρο για το υπόλοιπο της σεζόν.

Του Χρήστου Θεοδωρόπουλου

Ουδείς μπορεί να αρνηθεί βέβαια ότι προβλημάτιζε η αγωνιστική εικόνα της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου με τα στατιστικά να είναι «αμείλικτα».

Παρακάτω θα παρουσιαστούν λίγα πράγματα για το «καθαρά» αγωνιστικό και τις εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της κανονικής σεζόν της Super League. Μπάλα δεν παίζουν οι αριθμοί άλλωστε και αυτό το δείχνει η θέση της ομάδας στον πίνακα του πρωταθλήματος.

Υπήρχαν στιγμές, της μεταβατικής φετινής χρονιάς -ελέω σε μεγάλο βαθμό και της αλλαγής σελίδας στο ιδιοκτησιακό- που ο Παναιτωλικός έδειχνε ικανός να μπει στην εξάδα. Και άλλες που υπήρχε στο γήπεδο εικόνα διάλυσης.

Κι αν στα εκτός έδρας (πλην μεγάλων) οι Αγρινιώτες έκαναν πορεία εξάδας, τα εντός απογοήτευσαν.

Λίγα πράγματα με στατιστικά απόδοσης λίγο πριν ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος της κανονικής διάρκειας.

Συνοπτικά κατηγορίες (άμυνα, επίθεση και passing game) παρουσιάζει το παρατηρητήριο ποδοσφαίρου CIES με στοιχεία από το Wyscout

Επίθεση

Την τελευταία θέση στα σουτ στην αντίπαλη εστία μοιράζονται οι ομάδες της Δυτικής Ελλάδας. ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός βρίσκονται στην τελευταία θέση με μόλις 2.8 σουτ στο τέρμα. Η αποτελεσματικότητα όμως των Αγρινιωτών ίσως και του Καρέλη σε ορισμένα παιχνίδια δίνουν 1.1 βαθμό/παιχνίδι. Την ώρα που ο Ιωνικός των 3.7 σουτ στο τέρμα (8ος στην σχετική κατηγορία, μετά μόλις 0.6 βαθμούς/παιχνίδι). 

Στην τελευταία θέση βρίσκεται και στις πάσες κοντά στην περιοχή του αντιπάλου με μόλις 99.9, την ώρα που ο προτελευταίος Λεβαδειακός μετά 107.9 πάσες στο ίδιο σημείο.

Κατοχή

Στις τελευταίες θέσεις και συγκεκριμένα μία πριν το τέλος, βρίσκεται και στην κατοχή μπάλας στο πρωτάθλημα. Με 41.8% περνά μόνο τον Λεβαδειακό που καταγράφει 40.8%. Σαφώς καλύτερη επίδοση στις ακριβείς πάσες με 81.2%, που τον βρίσκει στην δέκατη θέση της σχετικής λίστας.

Άμυνα

Οι αλλαγές στην άμυνα και η φυγή του Κορνέλιους σίγουρα επηρέασαν το δείκτη που έχει να κάνει με τα σουτ που δέχεται ο Παναιτωλικός στο τέρμα. Και εδώ βρίσκεται ψηλά με 4.6 σουτ ανά παιχνίδι με τους τερματοφύλακες να έχουν πολλή δουλειά.

Αρνητική πρωτιά, ακόμη μία, στις πάσες στο δικό του «τρίτο» με 178.3 ανά παιχνίδι με τον ΠΑΣ να ακολουθεί με 172.6.

Όλα τα παραπάνω, σώζει, η αποτελεσματικότητα της ομάδας του Αναστασίου. Και οι, χωρίς άγχος, εμφανίσεις στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Πολλά από τα παραπάνω όσοι βλέπουν την ομάδα τακτικά θα έχουν σίγουρα παρατηρήσει. Όπως και θα έχουν ασφαλώς διαπιστώσει το γεγονός πως χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για την είσοδο στα play-offs.

View Comments

  • Η αλήθεια είναι ότι με μεγάλη τύχη μαζευσε κάποιους βαθμούς στην αρχη(Άρης ΠΑΣ Γιάννενα) και επεζε χωρίς άγχος εκτός. Επειδή λοιπόν οι αριθμοί λένε παντα την αλήθεια, ή ομάδα από τύχη δεν έμπλεξε σε περιπέτειες. Τα περί εξάδας είναι Κοροιδιες!!! Άσε το δούλεμα.

  • Σημασία έχει ειδικά κ εφόσον συνεχίσει ο Αναστασίου στην ομάδα και του χρόνου, να καταλάβει επιτέλους οτι ο κόσμος εκανε τεράστια υπομονή φέτος με την εικόνα της ομάδας ειδικά στο Αγρίνιο και δεν αρκεί μόνο η εύκολη σωτηρία η 7η ή η 9η θέση κτλ. Πρέπει κάποια στιγμή να βελτιωθεί η αγωνιστική εικόνα της ομάδας και να σταματήσουν οι δικαιολογίες. Αν δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό ας αποχωρήσει και να βρεθεί ο κατάλληλος όπου θα κάνει και τη θερινή προετοιμασία. Πόνεσαν τα ματια μας φέτος χωρίς υπερβολές με το θέαμα που είδαμε όλοι και δεν χρειάζονται τα στατιστικά και τα αρνητικά ρεκόρ κτλ για να το αντιληφθεί κάποιος. Εύχομαι χωρίς άγχος τουλάχιστον τώρα στα play outs να γίνει μια προσπάθεια προς το καλύτερο και να μη μπαίνουν στα παιχνίδια αδιάφοροι απλά να τελειώσει η σεζόν και να πάνε όλοι διακοπές.

Share

This website uses cookies.

Read More