ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Δεν έπεισαν οι «ρεζέρβες», φιλική ήττα από τον Ατρόμητο (video)

Σε ένα ματς όπου πήραν ημίχρονο συμμετοχής όλες οι «ρεζέρβες» του Παναιτωλικού, οι Αγρινιώτες γνώρισαν φιλική ήττα 0-1 από τον Ατρόμητο.

Κακός ο Παναιτωλικός στο πρώτο ημίχρονο, με τους αρκετούς νεαρούς που πήραν χρόνο συμμετοχής να μην πιάνουν την απόδοση που θα περίμενε κανείς. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι Κοντούρης, Βοΐλης, ο Στάγιτς με ορισμένες καλές ενέργειες και ο… ανήκων σε άλλη κατηγορία Οικονόμου.

Στην επανάληψη η εικόνα -με την σχεδόν ολοκληρωτική αλλαγή της ενδεκάδας- ήταν καλύτερη. Ο Παναιτωλικός έδειξε κάποια θετικά στοιχεία, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει γκολ.

Για ένα ακόμα ματς φάνηκε η ανάγκη για μεταγραφική ενίσχυση τόσο στον άξονα, όσο δημιουργικά, με τον Σέρχιο Ντίαζ να δείχνει καλά στοιχεία. Θετικός από τους νεαρούς ο Σωτήρης Κοντούρης.

Γκρατερόλ κάτω από τα δοκάρια. Λαζαρίδης, Οικονόμου, Αναστασόπουλος, Κοντούρης, Στάγιτς, Νικολάου, Τσιγγάρας, Χατζηθεοδωρίδης, Μπελεβώνης και Βοΐλης. Σε διάταξη 3-4-3.

Το πρώτο ημίχρονο

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στο γήπεδο με πολλούς νεαρούς στις ενδεκάδες τους. Η πρώτη ουσιαστικά επικίνδυνη κατάσταση στο ματς ήρθε στο 6′. Ωραία συνεργασία από τους παίκτες του Ατρομήτου, με τον Οικονόμου να κόβει σε καίριο σημείο γύρισμα προς την περιοχή του Γκρατερόλ.

Συρτή σέντρα προς τον Τσαντίλα στον 9′ έκοψε ο Λαζαρίδης σε κόρνερ. Ο ρυθμός αρκετά χαμηλός, αρκετά και τα λάθη των δύο ομάδων. Πρώτη τελική στο παιχνίδι από λάθος του Οικονόμου στον άξονα, με τον Ατρόμητο να βγαίνει στην κόντρα και τον Τριμμάτη να αστοχεί από καλή θέση.

Στο 17′ πλασαριστό του Γιουμπιτάνα μπλόκαρε σταθερά ο Γκρατερόλ. Ο Ατρόμητος πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και σε τρεις περιπτώσεις μέχρι το cooling break είχε καταφέρει να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο.

Αντίθετα, ο Παναιτωλικός είχε εμφανή δυσκολία να δημιουργήσει παιχνίδι, με πολλές επιπόλαιες επιλογές στο κέντρο του. Στο 27′ οι Αγρινιώτες φάνηκαν απειλητικοί για πρώτη φορά. Σέντρα από τα αριστερά έφτασε στον Βοΐλη, που ανακόπηκε πριν σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής. Στην εξέλιξη της φάσης ο Παναιτωλικός ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Κοντούρη, χωρίς να καταλογιστεί κάτι.

Σουτ του Καραμάνη στο 33′ κατέληξε στα χέρια του Γκρατερόλ, έπειτα από κόντρα στον Λαζαρίδη. Σέντρα του Στάγιτς στο 34′ βρήκε τον Βοΐλη, την κεφαλιά του οποίου μπλόκαρε ο Τσιντώτας. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τριμμάτης απείλησε για τον Ατρόμητο, με φαλτσαριστό σουτ που πέρασε εκτός.

Στο 36′ ο κίπερ του Ατρομήτου έδιωξε επικίνδυνη σέντρα του Στάγιτς, με τον Κοντούρη να χάνει το κοντρόλ πριν απειλήσει. Στην εξέλιξη, από εκτέλεση κόρνερ, ο Χατζηθεοδωρίδης σούταρε στην εξωτερική των διχτύων.

Ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ με τον Καραμάνη στο 40′. Ο Τριμμάτης του γύρισε την μπάλα και αυτός με σουτ νίκησε τον Γκρατερόλ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ακόμα καλή στιγμή στα τέλη του ημιχρόνου με τον Τριμμάτη. 0-1 ημίχρονο, με τις «ρεζέρβες» του Παναιτωλικού να μην δείχνουν πράγματα στο γήπεδο.

Το δεύτερο ημίχρονο

Με πολλές αλλαγές γύρισε ο Παναιτωλικός. Καρέλης, Τορεχόν, Ντίαζ, Μλάντεν, Μαλής, Ντουάρτε, Λιάβας, Ξενιτίδης, Μπουζούκης πέρασαν στο γήπεδο, με τον Σούρερ να αλλάζει κατά 9/11 το σχήμα του.

Ο Ατρόμητος στο 48′ έκανε την πρώτη τελική του ημιχρόνου, με τον Τριμμάτη στην αντεπίθεση. Στο 50′ ωραία ενέργεια από τον Σέρχιο Ντίαζ, που σέντραρε προς τον Καρέλη, ο οποίος απώλεσε καλή στιγμή για την ισοφάριση. Σουτ του Μπουζούκη στιγμές αργότερα επέφερε κόρνερ από κόντρα. Ο Ντουάρτε πήρε την κεφαλιά στην εκτέλεση, με τον Λιάβα να μην προλαβαίνει να μπει στην πορεία της μπάλας.

Στο 54′ ο Μπουζούκης έκλεψε, «κουβάλησε», μοίρασε στον Καρέλη ο οποίος νικήθηκε από τον Τσιντώτα από κοντά. Στο 58′ ο Στεργιάκης πέρασε στο γήπεδο αντί του Γκρατερόλ.

Ωραία ανάπτυξη που ξεκίνησε από τα πόδια του Λιάβα στο 60′ κατέληξε σε ωραία σέντρα του Τορεχόν για Καρέλη, η οποία κόπηκε. Στο 62′ ο Ξενιτίδης έκλεψε, έβγαλε για τον Καρέλη, που με ωραία ενέργεια έφερε την μπάλα στο αριστερό του, σημαδεύοντας την εξωτερική των διχτύων.

Ο Παναιτωλικός έτρεχε και πρέσαρε σε όλο το γήπεδο, με εμφανή δυσκολία στον άξονα δημιουργικά. Σουτ του Βέργου στο 68′ πέρασε ψηλά άουτ για τον Ατρόμητο. Στο 77′ πολύ ωραία ανάπτυξη ξανά, με τον Τορεχόν να κάνει επικίνδυνο γύρισμα που κόπηκε σε καίριο σημείο σε κόρνερ. Κεφαλιά του Μλάντεν από την εκτέλεση πέρασε άουτ.

Ο ρυθμός από το σημείο εκείνο έπεσε, ουσιαστικές ευκαιρίες δεν υπήρξαν και το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους. Αν μη τι άλλο στο παιχνίδι έγιναν αρκετές δοκιμές. Ωστόσο είναι πασιφανές ότι με λιγότερο από τρεις εβδομάδες να απομένουν για την σέντρα του πρωταθλήματος απαιτούνται άμεσα μεταγραφές.

-Σωτήρης Κοντούρης. Ο νεαρός έπαιξε πολύ δυναμικά, κέρδισε αρκετές «μονομαχίες» και πολλές φορές το χειροκρότημα της εξέδρας.

-Εμφανής η διαφορά ενός μπαρουτοκαπνισμένου παίκτη, εν προκειμένω του Μάριου Οικονόμου, ανάμεσα στους νεαρούς.

-Με το ολικό «λίφτινγκ» στην ενδεκάδα με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Παναιτωλικός άλλαξε πρόσωπο. Καρέλης, Μπουζούκης, Ντίαζ, Λιάβας είχαν θετικές παρουσίες. Κυρίως ο Ντίαζ. Έκανε ενέργειες που ξεσήκωσαν, βιρτουόζος και με πολλά τρεξίματα.

-Ο κόσμος του Παναιτωλικού για ένα ακόμα φιλικό έδωσε «παρών», παρότι αρκετή η ζέστη και καθημερινή.

-Αρκετά εύκολα λάθη στο πρώτο μέρος στον χώρο του κέντρου. Σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις τα λάθη αυτά έφεραν ανισορροπίες αμυντικά στο ανοικτό γήπεδο για τον Παναιτωλικό.

-Λίγα πράγματα γενικότερα οι «ρεζέρβες». Νικολάου, Αναστασόπουλος, Μπελεβώνης από τους νεαρούς δεν έδειξαν πράγματα στο γήπεδο. Στα «ρηχά» ο Χατζηθεοδωρίδης.

-Ξενιτίδης. Πολλές λάθος επιλογές. Είχε μαχητικότητα αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Σε πολλές περιπτώσεις καθυστερούσε την ανάπτυξη του παιχνιδιού, έχοντας την δυνατότητα για προφανείς, εύκολες πάσες.

-Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι ότι βρισκόμαστε κοντά σε ανακοινώσεις. Δεν γίνεται να μην τονιστεί ξανά, ωστόσο, ότι ο Παναιτωλικός στα χαφ θέλει μεταγραφές. Άμεσα.

View Comments

  • καλα κανει δοκιμές...>εκαθαρισεις ...τσιγαρας,ξενιτιδης,χατζηθεοδ.,μπακακης...δεν μπορούν.Αλλα και ενισχυση στο 6,στο 8,στο δεξι χαφ,στο φορ,στα ακραια μπακ.

  • Δεν άρεσε η ομάδα μας.Θα έχουμε θέμα φέτος,αν συνεχίσουμε έτσι....και με αυτό το υλικό...

  • Κουραστικό παιχνίδι για τον θεατή ! Ανούσια κατοχή στο δευτερο ημίχρονο χωρίς αυτοματισμούς και επιθετικό πλανο
    Ας κάνουμε υπομονή να δούμε …..

  • Όσοι έπαιξαν στο α μερος δεν έδειξαν απολύτως τίποτα. Ελαφρυντικο ο Οικονόμου.
    Αν παίξουμε έτσι και στο πρωτάθλημα με 3 κεντρικούς αμυντικούς με πρέσινγκ εκτός τόπου και χρόνου έχετε γεια βρυσούλες.

  • Εμπιστοσύνη στην ομάδα.
    Παικτες,προπονητές και διοίκηση ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να φτάσουν στην επιτυχία.
    Εμείς οι οπαδοί το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
    Προχωράμε..

  • Δεν πειράζει φιλικό ήταν. Έπρεπε να πάρουν λεπτά συμμετοχής και τα υπόλοιπα παιδιά και πιο νέοι να τους δουν οι προπονητές της ομάδας ώστε να αποφασίσουν ποιοι μένουν ποιοι φεύγουν δανεικοί ίσως. Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε καλά στοιχεία όπως και στο φιλικό με το Βόλο ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ντίαζ φαίνεται πολύ καλό παικτακι, που να βρει και ρυθμό!

Share

This website uses cookies.

Read More