ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΣ Super League: Τρεις στοιχηματικές για χορηγία και… ένταση για Άγγλους και ανακοινώσεις

Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση του ΔΣ της Super League που έγινε σήμερα Τρίτη και συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα του συνεταιρισμού.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των ποσοστών που καταβάλουν οι ομάδες στην ΕΠΟ από τις μεταγραφές και τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρότεινε να μειωθεί στο 1%. Εξήγησε πως ο Ολυμπιακός πληρώνει 1,5-2 εκ. ευρώ ετησίως τα τελευταία χρόνια.

Το συνολικό ποσό που έδωσε η Λίγκα για το 2020-21 ήταν 4,25 εκ. και 5,8 εκ. ευρώ για το 2021-22. Η πρόβλεψη για το 2022-23 είναι για λίγο πάνω από 6 εκ. ευρώ.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Λίγκας, εφόσον η ΕΠΟ δεν συμφωνήσει σε αυτό, θα καταφύγει σε νομικές διαδικασίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ρώτησε ο πρόεδρος της Super League αν διαφωνεί κάποια ΠΑΕ με αυτή την κίνηση, κανείς δεν εξέφρασε διαφορετική άποψη.

Πρόταση τριών στοιχηματικών για ονοματοδοσία

Στο τραπέζι έπεσε το θέμα του κεντρικού χορηγού που ψάχνει η Super League. Θέμα για το οποίο αναμένονται εξελίξεις το προσεχές δεκαήμερο.

Όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, υπάρχουν επαφές με στοιχηματικές εταιρείες (Novibet, Stoiximan, ΟΠΑΠ) που επιθυμούν να μπουν χορηγοί στο πρωτάθλημα.

Βασική προϋπόθεση ωστόσο θέτουν την ονοματοδοσία της Super League και πιθανότατα τριετή συνεργασία. Συγκεκριμένα ποσά δεν αναφέρθηκαν. Με δεδομένο ότι η προηγούμενη συμφωνία με την Interwetten προέβλεπε 2 εκ. ευρώ ετησίως, θα γίνει προσπάθεια να εξασφαλιστεί ίδιο ή μεγαλύτερο ποσό.

Ένταση Μαρινάκη-Κοσμά για τις ανακοινώσεις

Σε πολύ υψηλούς τόνους κυμάνθηκε η κουβέντα όταν πήγε στον πόλεμο ανακοινώσεων της Λίγκας με την ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραδέχτηκε πως τις έγραψε ο ίδιος και τις δύο. Μάλιστα ανέφερε ότι ήταν λάθος που δεν είχαν το όνομά του, παρότι το είχε ζητήσει, αλλά «εκ παραδρομής δεν μπήκε», αναλαμβάνοντας την ευθύνη.

Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν παίρνει τίποτα πίσω από όσα ανέφεραν. Μάλιστα κάλεσε τον νομικό σύμβουλο της διοργανώτριας. κ. Οικονομάκη να αποφανθεί για το αν -βάσει καταστατικού- μπορεί ο συνεταιρισμός να εκδίδει μία ανακοίνωση χωρίς να προηγηθεί Δ.Σ. ώστε να ψηφίσουν οι ομάδες.

Ο κ. Οικονομάκης υπογράμμισε πως δεν υπήρχε κανένα σχετικό κώλυμα, με τους εκπροσώπους ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού να υποστηρίζουν ότι έπρεπε πρώτα να υπάρξει ενημέρωση. Ζητήθηκε μάλιστα μέχρι και αλλαγή καταστατικού.

Ένταση και για Μπένετ-Κλάτενμπεργκ

Από εκεί και πέρα η ένταση συνεχίστηκε και σε ότι αφορά τους Μαρκ Κλάτενμπεργκ και Στιβ Μπένετ. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Super League ανέφερε πως η Λίγκα έχει υποχρέωση να προφυλάξει τους συνεργάτες της (σ.σ. Κλάτενμπεργκ). Όπως και τις ομάδες, που θα αγωνιστούν μελλοντικά με τους ξένους διαιτητές, που κατηγόρησε η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Μάλιστα την κάλεσε να παράσχει στοιχεία για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε. Η ΑΕΚ υπογράμμισε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον Κλάτενμπεργκ και ότι δεν θα διαθέσει σεντ για την πληρωμή του.

Πέραν από το ζήτημα των ανακοινώσεων, υπήρξε διαφωνία και στη θέληση που εξέφρασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης να συναντήσει τον πρόεδρο της ΚΕΔ με την ιδιότητα του προέδρου της Super League.

Εν τέλει μετά από αρκετές αντεγκλήσεις, αποφασίστηκε να προσκληθεί ο Μπένετ σε επόμενο ΔΣ. Εκεί θα του εκφράσουν οι ομάδες τυχόν παράπονα και διαφωνίες. 

Με πληροφορίες από SDNA και sport-fm.gr

Share

This website uses cookies.

Read More