ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Εβδομάδα παναιτωλικής αγαλλίασης

«Εβδομάδα παναιτωλικής αγαλλίασης» έλεγε το μήνυμα που ήρθε στα εισερχόμενα λίγο μετά το «διπλό» στο Ηράκλειο. Κι αλήθεια, πόσο δίκιο…

Ο Παναιτωλικός του Αναστασίου έδωσε ένα ακόμη ποδοσφαιρικό σεμινάριο. Απέναντι στον ΟΦΗ αυτή τη φορά. Απίστευτο αυτό που έχει κάνει η ομάδα. Μέσα σε μία εβδομάδα γράφει κυριολεκτικά ιστορία, πετυχαίνοντας συγκλονιστικές νίκες και καταρρίπτοντας παραδόσεις.

Δεν θα αναλωθώ με πισωγυρίσματα. Τα ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό «έγραψαν», τέλος. Αυτό που είδαμε στο χορτάρι του «Θ. Βαρδινογιάννης» ήταν το κάτι… άλλο. Οι Αγρινιώτες δείχνουν ικανοί για ξέφρενη πορεία, σε ένα τάιμινγκ που έχουν δεδομένη την μεταγραφική ενίσχυση και αναμένουν και σημαντικότατες επιστροφές.

Μία ομάδα με πλάνο και άρτια τακτική, μία ομάδα «δολοφόνος» στο ανοιχτό γήπεδο, ένα σύνολο με ηγέτες και «βαριά χαρτιά», με Μεντόζα, Καρέλη και Βέργο να οργιάζουν, κυριολεκτικά. Ένας Παναιτωλικός με έναν τερματοφύλακα κλάσης, που έβγαλε ένα ακόμη πέναλτι. Η προσήλωση, το πάθος και η θέληση των παικτών υπερκέρασαν την κόπωση, που εύλογα «βγήκε».

Προσοχή: Όλα αυτά δεν έγιναν απέναντι σε οποιονδήποτε. Αλλά απέναντι σε μία πραγματικά καλή ομάδα, η οποία ωστόσο για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είδε τον Παναιτωλικό να έχει «λύσεις» και «αποθέματα» για όλα της τα «ατού».

Ο Παναιτωλικός κατέβηκε στην Κρήτη με το ίδιο, πολύ καλά δουλεμένο πλάνο του. Δεν έπαιξε αντιποδόσφαιρο, δεν χάλασε το ματς. Έβαλε τέσσερα γκολ. ΤΕΣΣΕΡΑ. Σμπαράλιασε την άμυνα του γηπεδούχου με τρομερή ποιότητα τελικών. Με υποδειγματικό τρανζίσιον, με συνεργασίες, με φάσεις δουλεμένες.

Είχε τύχη. Σίγουρα είχε στο τέλος του αγώνα. Είχε όμως κυρίως ικανότητα να κάνει αυτά που δεν μπόρεσε ο ΟΦΗ. Να ανταποκριθεί ουσιαστικότερα στην άμυνα, ελέω και του ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ Μελίσσα και να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες του.

Στον Γιάννη Αναστασίου και στους παίκτες του βγάζουμε το καπέλο. Ξεκάθαρα πράγματα. Μία ψυχωμένη εμφάνιση απαίτηση όλων απέναντι στον Ολυμπιακό και ότι προκύψει. Τελεία εδώ.

Κοιτάμε μπροστά

Εβδομάδα παναιτωλικής αγαλλίασης, λοιπόν. Γιατί αυτή η ομάδα είχε «βουλιάξει» στη μιζέρια και είχε ξεχάσει το μέταλλό της. Την δυναμική της. Όλη η Ελλάδα παραμιλά για τα κατορθώματα του Παναιτωλικού. Και εμείς μαζί.

Όμως, η ιστορική αυτή εβδομάδα τελειώνει. Μία νέα ξεκινά, νέα ραντεβού με την ιστορία έχει μπροστά του ο Τίτορμος. Και δείχνει ικανός να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να παλέψει. Κι αν χάσει, τουλάχιστον να πέσει μαχόμενος.

Κλείνοντας, υπογραμμίζω το εξής ένα. Η ψυχολογία ομάδας και κόσμου είναι στο ζενίθ. Οι φίλοι της ομάδας για πρώτη φορά μετά από χρόνια βλέπουν ένα μομέντουμ που είχαν να το ζήσουν από εποχές 2018 για να μην πούμε 2015.

Η διοίκηση από μεριάς της αποδεικνύει ότι μπορεί να υποστηρίξει ένα επαρκές και ουσιαστικό πλάνο. Εύλογα ο κόσμος ανησυχεί για το τι μέλει γενέσθαι με τον Αναστασίου, τους παίκτες που τα συμβόλαιά τους λήγουν ή τον οποιονδήποτε. Εύλογα πρέπει και οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» να αξιοποιήσουν το μομέντουμ αυτό προς όφελός τους.

Τα είπαμε και προ ημερών. Οι βάσεις υπάρχουν. Οι «κολώνες» πρέπει να εξασφαλιστούν.

View Comments

  • Λογικά ο Αρτινος κοουτς θα θελήσει να εξαργυρώσει τη φετινή σεζόν! Κάθε χρονιά είναι διαφορετική! Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο σπάνια επαγγελματίες προπονητές κάθονται πολύ σε μια ομάδα!

  • Ολα δειχνουν οτι η ομαδα θα σωθει ευκολα παιζοντας και ωραιο ποδοσφαιρο και μπορει να κοιταζει και σε ενα καλο πλασαρισμα στην βαθμολογια,απο εκει και περα κατα την γνωμη μου αυτος που πρωτα πρεπει να μεινει ειναι ο αναστασιου δεν ξερω για ποσο διαστημα υπεγραψε στην ομαδα και τους ορους αλλα πρεπει να μεινει,και σε οποιον γινει προταση για ανανεωση θα πρεπει να του δωθει και διορια να απαντησει για να ξερει πως θα κινηθει η ομαδα μεταγραφικα,η αισθηση που εχω ειναι οτι συντομα θα γινει κουβεντα απο τους ανθρωπους της ομαδας!

  • ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙ ΓΩΝΙΑ. ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ . ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΝΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ 5-6 ΟΜΑΔΕΣ Η ΑΛΛΕΣ ΑΣΤΑ .ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΘΕΛΟΥΝ . ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Η ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΠΑΙΚΤΕΣ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΣΟΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ ΜΕΝ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΑ ΙΣΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΣΕ

  • Αν θες να είσαι ομάδα και όχι ασανσέρ κρατάς τον προπονητή. Κρατάς έναν κορμό και προχωράς σε αγορά πωλήσεις παιχτών με ιδιαίτερη προσοχή θες ένα πλάνο 2 με 3 χρόνια.Μετα όλα είναι διαφορετικά έχεις αλλάξει επίπεδο. Ένα παράδειγμα σταθερότητας ο Αστέρας Τρίπολης ακολουθεί ο Πας Γιάννενα. Το θέμα είναι τι θέλει η διοίκηση και πόσο της αρέσει να ρισκάρει. Μπορεί αν θέλει πάντως ο Κωστούλα να αλλάξει τον Παναιτωλικό ως προς το καλύτερο. ΊΔΩΜΕΝ....

  • Το διδυμο Αναστασιου - Κωστουλα πηραν την ομαδα πανω τους κ εχτισαν αυτο που βλεπουμε με αλλο μανατζερικο γραφειο. Εξαιρεση η μεταγραφη του ροντριγκες που εγινε ερημην του κοουτς που απειλησε με παραιτηση το καλοκαιρι . Σεμνα κ ταπεινα προχωραμε κ να μην επαναληφθουν τα τραγικα λαθη με ξηλωμα της ομαδας. Αλλαγη νοοτροπιας κ σελιδας στον οργανισμο με διακριτους ρολους σε ολη την ιεραρχια . Τωρα πρεπει ο Κωστουλας να τρεξει το προτζεκτ με τον Αναστασιου παρακαπτοντας τους λοιπους που μου με τους χειρισμους τους τα 2 προηγουμενα χρονια εφεραν την ομαδα στο σημειο μηδεν

Share

This website uses cookies.

Read More