Πριν απο μία εβδομάδα ολοκληρώθηκε το ελληνικό πρωτάθλημα, με τον Παναιτωλικό να εξασφαλίζει την παραμονή του τελικώς σε μία από τις δυσκολότερες σεζόν του στη Σούπερ Λίγκα.
Στατιστικά ο Παναιτωλικός ήταν από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Ωστόσο η εικόνα του στη διαδικασία των play outs, ήταν ικανή για να σωθεί η χρονιά.
Ο Παναιτωλικός συνολικά συγκέντρωσε 29 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα, σημειώνοντας 6 νίκες (5 εντός – 1 εκτός), έχοντας παράλληλα 11 ισοπαλίες και 16 ήττες σε 33 αγώνες.
Ήταν η ομάδα με τις λιγότερες νίκες μαζί με τη Λαμία που είχε επίσης έξι νίκες. Πέτυχε 30 συνολικά γκολ, δεχόμενος 48 και είχε τη δεύτερη χειρότερη άμυνα (μαζί με Πανιώνιο) απ’τις θέσεις 7-14 μετά τον Βόλο (54) που είχε την αρνητική πρωτιά.
Η ομάδα του Μάκη Χάβου είχε 18 σκόρερς σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με τον Σουηδό Άντμιρ Μπαΐροβιτς να είναι πρώτος σκόρερ συνολικά στις δύο διοργανώσεις έχοντας 8 τέρματα και τον Ντάουντα δεύτερο με 7 γκολ. Ο Νιγηριανός φορ ήταν πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 6 γκολ.
Σε όσα παιχνίδια κέρδισε ο Παναιτωλικός, κράτησε το μηδέν στην άμυνα. Τη μεγαλύτερη νίκη του τη σημείωσε με την ΑΕΛ (3-0 στο Αγρίνιο), ενώ στα ματς αυτά, μόνο δύο φορές πέτυχε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, στα δύο τελευταία με Πανιώνιο και Βόλο.
Στα υπόλοιπα σκόραρε μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, όταν αντίκριζε τη νίκη. Συνολικά τα 9 απ’τα 11 τέρματά του ο Παναιτωλικός όταν έπαιρνε τους τρεις βαθμούς, τα σημείωνε στο δεύτερο ημίχρονο.
Την πιο βαριά του φετινή ήττα την δέχθηκε εντός έδρας σε δύο περιπτώσεις, με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (0-3), ενώ εκτός έδρας με 3-0 από τον Πανιώνιο, στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου. Τα περισσότερα γκολ σε αναμέτρηση του Παναιτωλικού, σημειώθηκαν στο Πανθεσσαλικό με τον Βόλο στην ήττα με 3-2, συνολικά πέντε τέρματα.
Βαριά ήττα είχε γνωρίσει ο Παναιτωλικός και στον αγώνα με την ΑΕΚ με 4-0 στο ΟΑΚΑ, αλλά ήταν για το θεσμό του Κυπέλλου, ο δεύτερος αγώνας της προημιτελικής φάσης.
Εντυπωσιακό στατιστικό είναι το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός φέτος κέρδισε 4 πέναλτι στο πρωτάθλημα και ευστόχησε σε όλα με τον μαέστρο Μπαΐροβιτς να έχει 3 στα 3 με Ξάνθη, ΟΦΗ και Πανιώνιο.
Ο Ντάουντα είχε ευστοχήσει από την άσπρη βούλα στο εντός έδρας ματς με τη Λαμία στο φινάλε. Ο “Μπαΐρο” είχε ευστοχήσει και σε 4ο πέναλτι στον αγώνα κυπέλλου με τον Ιάλυσο στο Αγρίνιο, ενώ έχει και δύο εύστοχες εκτελέσεις φάουλ με Πανιώνιο στο κύπελλο και με Ξάνθη.
Στο κομμάτι των αποβολών, η ομάδα του Χάβου την… πλήρωσε επτά φορές. Στον αγώνα με τον ΟΦΗ (εκτός) απ’ ευθείας αποβολή του Μιμίτο, το ίδιο και στο ματς με τον Βόλο (εντός) απ’ ευθείας κόκκινη στον Ντίας. Οι άλλες πέντε αποβολές ήταν με δεύτερη κίτρινη κάρτα (Γιοβάνοβιτς, Μοράρ, Σιέστεντ, Τσιγγάρας 2).
Ο Άγγελος Τσιγγάρας αποβλήθηκε δύο φορές στον αγώνα με την Ξάνθη στα Πηγάδια, στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος (0-0) και στο AEL FC ARENA με την ΑΕΛ, επίσης στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος (2-2). Οι κερδισμένες αποβολές ήταν τρεις για το πρωτάθλημα με Ξάνθη (1-1), Πανιώνιο (1-0), Βόλο (1-1) και μία αποβολή για το κύπελλο με τον Πανιώνιο (0-0).
Πρώτος σε κίτρινες κάρτες ο αρχηγός Χόρχε Ντίας με 8 συνολικά στο πρωτάθλημα, ενώ ακολουθούν οι Ντάλσιο, Τσιγγάρας και Ταχάρ με 7 κίτρινες κάρτες.
Ντίας και Ντάλσιο ξεχωρίζουν σε πολλές στατιστικά κατηγορίες, όπως και στα λάθη, με τον Ουρουγουανό να έχει υποπέσει σε 139 λάθη και να είναι πρώτος στη σχετική λίστα, ενώ ο Ντάλσιο σε 104. Σε εύστοχες πάσες πρώτος στη λίστα ο Ντάλσιο με 197 και ο Ντίας δεύτερος με 170. Στις ασίστ ξεχώρισε ο Βραζιλιάνος Φάρλεϊ Ρόσα, έχοντας συνολικά 5 στο πρωτάθλημα (οι 4 απ’τις 5 στα play outs). Επτά φορές ο Παναιτωλικός σημάδεψε δοκάρι, με τον Άλβαρες να το έχει σημαδέψει δύο φορές.
Τέλος, πρώτος σε συμμετοχές τη φετινή σεζόν, ήταν ο αρχηγός Χόρχε Ντίας, ο οποίος αγωνίστηκε σε 30 ματς έχοντας 2.739 λεπτά συμμετοχής. Δεύτερος ο Ντάλσιο, ο οποίος αγωνίστηκε επίσης σε 30 αγώνες, έχοντας όμως 2.392 λεπτά συμμετοχής.
This website uses cookies.
Read More