ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι κορυφαίες Παναιτωλικές στιγμές της δεκαετίας που «φεύγει»

Το TitormosNet με… νοσταλγική διάθεση θυμάται τις 10+1 κορυφαίες στιγμές της δεκαετίας που «φεύγει» και εύχεται σε όλους τους Παναιτωλικούς της υφηλίου μία καλή χρονιά!

Στο ξεκίνημα της δεκαετίας, η «ανομβρία» 34 ετών τελειώνει για τον Παναιτωλικό, που επιστρέφει πανηγυρικά στα «σαλόνια» της μεγάλης κατηγορίας.

«Είναι όλα όμορφα πια, έφτασε η μέρα…», τότε απέναντι στον Διαγόρα (2010-11).

Με πανέμορφο γκολ του Άγγελου Χαριστέα, το Αγρίνιο πανηγυρίζει νίκη της ομάδας μετά από 34 χρόνια στην Α’ Εθνική. Απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (2011-12).

Από την άνοδο στον υποβιβασμό και από τον υποβιβασμό στην άνοδο ξανά… Ο «μάγκας» Παναιτωλικός του Χάβου έχει βάλει το «κερασάκι στην τούρτα», με το γκολ του Κουτσοσπύρου μέσα στο Βόλο (2012-13).

Και επιστρέφει εκεί που ανήκει. Επιστρέφει και δείχνει ότι ήρθε για να μείνει. Ο μετέπειτα κυπελλούχος Ελλάδος, Παναθηναϊκός «λύγισε» στο Αγρίνιο, με τον Ανρί Καμαρά να πρωταγωνιστεί, σκοράροντας ένα υπέροχο γκολ (2013-14).

Η «αρμάδα» του Χάβου «κλείνει» την Τούμπα, στο μεγαλύτερο «διπλό» της ιστορίας του Παναιτωλικού.

Ο μέχρι τότε «άκαπνος» Αντρέ Άλβες σκοράρει δις απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά και «παλαβώνει» μία ολόκληρη πόλη (2014-15)!

Απέναντι στον Αστέρα, ο Παναιτωλικός παίζει… total football και δείχνει ότι μπορεί την Ευρώπη. Δυστυχώς, ακόμη την «ψάχνει» αλλά εκείνο το 2-0 επί των «Αρκάδων» υπήρξε η αρτιότερη εμφάνιση του Παναιτωλικού στη δεκαετία (2014-15).

Σκοράροντας στο 94′, ο Μάρκος Πάουλο δίνει στον Παναιτωλικό μία ιστορική νίκη απέναντι στην ΑΕΚ. Σε μία ομολογουμένως κακή αγωνιστική χρονιά για τον «Τίτορμο», η νίκη εκείνη υπήρξε αναμφίβολα κορυφαία στιγμή της σεζόν (2015-16).

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΑΕΚ δεν «πέρασε» από Αγρίνιο. Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Μάκο, κάνοντας επική ανατροπή, ο Παναιτωλικός επικρατεί με 3-2 της «Ένωσης», υπό καταρρακτώδη βροχή (2016-17).

Σε μια σεζόν που ξεκίνησε με «σπασμένα φρένα», ο Παναιτωλικός του Χάβου επικρατεί του Παναθηναϊκού, με τα γκολ των Μάζουρεκ-Κλέσιο. Μία ακόμη μεγάλη νίκη στο Αγρίνιο απέναντι στο «Τριφύλλι» (2017-18).

Ο Κρέσπο Καμαρά έχει εξελιχθεί σε απόλυτο πρωταγωνιστή στη νίκη επί της ΑΕΚ και «πνίγεται» στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

Το τελικό 2-1 υπέρ του Παναιτωλικού προσέθεσε μία σπουδαία στιγμή στην ιστορία της ομάδας, υπό τις οδηγίες του Τραϊανού Δέλλα (2018-19).

Ο Αγρινιώτης Αλέξανδρος Μαλής σκοράρει μέσα στο Βικελίδης, δίνοντας προβάδισμα στον Παναιτωλικό επί του γηπεδούχου Άρη. Το τελικό 1-2 για την ομάδα του Δέλλα αποτελεί ίσως την πιο «γλυκιά» ανάμνηση της περασμένης σεζόν (2018-19).

Share

This website uses cookies.

Read More