Λεβαδειακός και Παναιτωλικός κοντράρονται απόψε στις 20:00 στη Λιβαδειά, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League.
Η ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων απλώνεται σε βάθος αρκετών χρόνων, αφού συναντήθηκαν για πρώτη φορά τη σεζόν 1962-63 στο νεοσύστατο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, και μάλιστα η πρώτη αναμέτρηση στη Λιβαδειά ήταν 62 χρόνια πριν και ολοκληρώθηκε με λευκή ισοπαλία στις 24 Φεβρουαρίου 1963.
Μετά από 49 χρόνια, στις 15 Φεβρουαρίου 2012 αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά στο γήπεδο του Λεβαδειακού για τη Super League και η ομάδα της Βοιωτίας επικράτησε με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Σουμπίνιο, ενώ κατάφερε να πάρει τη νίκη με το ίδιο σκορ και στην αναμέτρηση τους στο Αγρίνιο.
Την περσινή περίοδο ο Λεβαδειακός επικράτησε με 6-0 του Παναιτωλικού και σημείωσε την ευρύτερη νίκη της ιστορίας του στην Α’ Εθνική/Super League και παράλληλα την πιο βαριά ήττα για την ομάδα του Αγρινίου.
Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί έντεκα φορές με γηπεδούχο τον Λεβαδειακό και η ομάδα της Βοιωτίας μετρά πέντε νίκες, τέσσερις αναμετρήσεις έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλες και ο Παναιτωλικός έχει επικρατήσει δύο φορές.
Στα μεταξύ τους σκορ δεν υπάρχει ιδιαίτερη ποικιλία, αφού μόνο το 2-1 του Λεβαδειακού και η ισοπαλία 0-0 έχουν επαναληφθεί.
Οι διπλοί σκόρερ υπάρχουν από την πρώτη αναμέτρηση τους, με τον Σουμπίνιο να σημειώνει δύο τέρματα για τον Λεβαδειακό και να απαντούν για τον Παναιτωλικό ο Μαρκόφσκι (2015-16) και ο Μοράρ (2017-18). Δύο γκολ σημείωσε και ο Πεντρόζο στην περσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Βοιωτία.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
11 ΑΓΩΝΕΣ
5 ΝΙΚΕΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
4 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ
2 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΓΚΟΛ: 18-9
This website uses cookies.
Read More