Παρά το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α’ ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, η «ξεσπιτωμένη» ομάδα του Νεοχωρίου δεν κατάφερε να δηλώσει συμμετοχή.
Η κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Β’ κατηγορία, δεν άνοιξε τελικά τον δρόμο για την πολυπόθητη επιστροφή του Ομήρου Νεοχωρίου στην μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία της Αιτωλοακαρνανίας. Η διοίκηση του σωματείου δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό για τις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς.
Παράλληλα, αποτρεπτικά λειτούργησε το γεγονός ότι το ιστορικό σωματείο παραμένει «ξεσπιτωμένο» διότι δεν μπορεί να αγωνιστεί στη φυσική έδρα του, στο γήπεδο Νεοχωρίου. Καθυστέρησαν οι εργασίες αναβάθμισης του αθλητικού χώρου, παρά τις διαβεβαιώσεις της νέας Δημοτικής Αρχής για παράδοση στην έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς, τον Σεπτέμβριο του 2024.
Πλέον, η διοίκηση του Ομήρου Νεοχωρίου εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής στη Β΄κατηγορία. Με μικρότερο προϋπολογισμό προκειμένου να μην οδηγηθεί η ομάδα στην οριστική διάλυσή της. Ακόμη και σε τέτοια περίπτωση η ανησυχία παραμένει για το μέλλον των τμημάτων υποδομής του Ομήρου. Απαριθμούν δεκάδες παιδιά που αθλούνται σε άθλιες συνθήκες.
Ο Όμηρος Νεοχωρίου ιδρύθηκε το 1955 και αποτέλεσε από τα ιδρυτικά σωματεία της ΕΠΣΝΑ. Στα σχεδόν 70 χρόνια ιστορίας, η ομάδα του Νεοχωρίου έχει συμμετάσχει στη Γ΄ Εθνική τη δεκαετία του ’80. Έχει μεταξύ άλλων κατακτήσει τρεις φορές το Κύπελλο Αιτωλοακαρνανίας, ενώ ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνών στον τελικό με τον Άρη στο ΟΑΚΑ το 1985. Μια ενδεχόμενη μη συμμετοχής και διάλυσης θα αποτελέσει «μαύρη σελίδα» για την ομάδα με τα πράσινα από το Νεοχώρι.
Ανά καιρούς έχουν αναδειχθεί οι σοβαροί κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις καθυστερήσεις στις απαιτούμενες εργασίες στο Γήπεδο Νεοχωρίου, μετά τις καταγγελίες γονέων για τις άθλιες συνθήκες όπου αθλούνται τα παιδιά των τμημάτων υποδομών του Ομήρου Νεοχωρίου.
Σήμερα, έξι μήνες μετά, η κατάσταση παραμένει ίδια. Τα αποδυτήρια του γηπέδου βρίσκονται σε άθλια κατάσταση με ρωγμές, εκτεθειμένα καλώδια, τουαλέτα – εστία μόλυνσης με σκουριασμένα υλικά. Γενικότερα μια εικόνα που δε συνάδει με σύγχρονο αθλητικό χώρο ευρωπαϊκής χώρας. Επιπλέον, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου έχουν δημιουργηθεί μικρές χωματερές από υλικά των εργασιών που αποτελούν εστίες μόλυνσης.
Η αδυναμία των υπευθύνων να παραδώσουν ως οφείλουν εμπρόθεσμα και άρτια το έργο, εκθέτει καθημερινά σε σοβαρούς κινδύνους δεκάδες παιδιά…
Πηγή: iaitoloakarnania.gr
This website uses cookies.
Read More