ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Με τον ίδιο ρεαλισμό να αλλάξει και αμυντικά

Η βελτιωμένη επιθετικά εικόνα του Παναιτωλικού στο πρωτάθλημα έρχεται σε αντιδιαστολή με την άμυνά του, η οποία πρέπει να αλλάξει κι αυτή με ρεαλισμό.

Μετά τις πέντε πρώτες αγωνιστικές ο Γιάννης Αναστασίου έχει καταφέρει να παρουσιάσει έναν Παναιτωλικό ριζικά αλλαγμένο. Ναι, «η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία μέρα», αλλά στο Αγρίνιο τα… «συνεργεία του Καίσαρα» όλο το καλοκαίρι φαίνεται ότι… «βαρούσαν γκασμά» νυχθημερόν.

Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η τόση μεγάλη αλλαγή στην μεσοεπιθετική εικόνα της ομάδας, η οποία παρά το γεγονός ότι έχει παρουσιαστεί εξαιρετικά βελτιωμένη δεν έχει πάρει βαθμολογικά όλα όσα θα δικαιούταν. Οι αλλαγές στο επιθετικό παιχνίδι των «καναρινιών» συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες σεζόν είναι τρομακτικές.

Αυτό που πρέπει ο Παναιτωλικός και ο Γιάννης Αναστασίου να κάνουν τώρα είναι να βρουν την κατάλληλη ισορροπία και «χημεία» αμυντικά. Ποιότητα στο φετινό ρόστερ υπάρχει ωστόσο φαίνεται ότι η «μαγιά» ανασταλτικά δεν έχει «δέσει». Αντιδράσεις και τοποθετήσεις σε ψηλό παιχνίδι και στημένες μπάλες είναι «πληγή», όπως και το θέμα του τερματοφύλακα.

Με τον ίδιο ρεαλισμό που ο Τίτορμος μεταμορφώθηκε επιθετικά θα πρέπει να αλλάξει και αμυντικά, υπό την πίεση πάντα του χρόνου. Απέναντι στον ΟΦΗ, άσχετα αν το παιχνίδι ακόμη αργεί, η καλή ανασταλτική λειτουργία θα είναι το «κλειδί» για την πρώτη εντός έδρας νίκη.

View Comments

  • Το ρητο η καλυτερη επιθεση ειναι η αμυνα ισχυει. Εκτος απο το πρωτο ματς ο Παναι κυνηγαει την ανατροπη δεχομενος φτηνα γκολ απο τραγικα λαθη του κηπερ κ σε καποιες περιπτωσεις της αμυντικης λειτουργιας. Για να κερδιζεις χρειαζεται το μηδεν παθητικο κ μετα κατι θα γινει στην επιθεση που φετος τουλαχιστον σκοραρει ,Συμφωνω με το σχολιο του συντακτη. Οι αγωνες κερδιζονται με αμυνες μπετον

Share

This website uses cookies.

Read More