ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Μέχρι και στην Κρήτη στο ίδιο μήκος κύματος για Παναιτωλικό

Σιγά σιγά έχουν αρχίσει να βγαίνουν ανά την Ελλάδα αρκετοί και να γράφουν τα πράγματα σχετικά με τον Παναιτωλικό με το όνομά τους.

Τα γεγονότα που έχουν δώσει την ευκαιρία σε ορισμένους «καλοθελητές» να στοχεύσουν προς ιδίον όφελος τον Παναιτωλικό είναι θέμα συζήτησης ανά την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Ωστόσο, είναι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι επιχειρείται να στηθεί σκευωρία από μέρους τους. Γιατί; Για να σωθεί το «τομάρι» του Απόλλωνα. «Ανακαλύπτουν» εμπλοκή δεύτερου προσώπου. Μιλούν για ποντάρισμα σε πέναλτι. «Πες, πες, πες και στο τέλος κάτι θα μείνει», είχε πει ο Πάουλ Γιόζεφ Γκέμπελς.

Το χειρότερο δεν είναι αυτοί. Το χειρότερο είναι όσοι εντός Αγρινίου υιοθετούν τέτοιες υποθέσεις. Λες και 17 χρόνια τώρα δεν γνωρίζουν, δεν ξέρουν, δεν έχουν μάθει πως λειτουργεί η διοίκηση του Παναιτωλικού. Είναι τραγικό να βλέπεις Αγρινιώτες να μιλούν έτσι για την ομάδα. Συγκυριακοί «Παναιτωλικάρες», ειδήμονες των καφενείων που έχουν να πατήσουν στο γήπεδο από τότε που ο Παναιτωλικός νίκησε ή πήγε «κόντρα» την εξ Αθηνών ομάδα τους.

Μπορούμε να προσάψουμε δεκάδες πράγματα, τόσα χρόνια, που θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαφορετικά, καλύτερα. Να ρίξουμε «ανάθεμα» για κακές επιλογές και για χειρισμούς. Όχι όμως να προσάψουμε κάτι για αυτό. Ουδέποτε ο Παναιτωλικός ενεπλάκη ως οργανισμός σε υποθέσεις στημένων αγώνων. Και η αδικαιολόγητη απερισκεψία ενός σημαίνει ότι λειτούργησε βάση οργανισμού.

Φτάνουμε στο σημείο να μιλούν λογικότερα από καφενειακούς «ειδήμονες» άνθρωποι που δεν έχουν ουδεμία σχέση με τον Παναιτωλικό, ούτε εντοπιότητα.

Διαβάζουμε στο prismasport.gr της Κρήτης:

«Εν κατακλείδι ο ΟΦΗ δεν έχει καμία σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση. Αφορά καθαρά τον Παναιτωλικό, αλλά εκ πρώτης όψεως δεν δείχνει και τόσο ικανή προκειμένου να επισύρει και ποινή υποβιβασμού στην ομάδα. Η κίτρινη κάρτα δεν συνιστά ισχυρή ένδειξη για αλλοίωση αποτελέσματος

Για όλα αυτά βέβαια αρμόδια είναι να επιληφθούν τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου και μάλιστα όπως προαναφέραμε άμεσα. Δεν μπορεί να διεξάγονται τα play outs και να υπάρχει η οποιαδήποτε κατηγορία η υποψία υποβιβασμού ομάδας που συμμετέχουν σε αυτά. 

Επίσης ένα άλλο ερώτημα είναι αν ένας πιθανός υποβιβασμός του Παναιτωλικού (που ξαναλέμε φαίνεται δύσκολος να επιβληθεί) ευνοεί τον Απόλλωνα Σμύρνης. Την δεδομένη χρονική στιγμή καίγεται περισσότερο μια ομάδα από την Super League 2. O κανονισμός είναι σαφής σε αυτές τις περιπτώσεις. Oμάδα που υποβιβάζεται μέσα στο γήπεδο βαθμολογικά δεν ευνοείται από αυτό αλλά την θέση της παίρνει ομάδα από την κατώτερη κατηγορία δηλαδή την Super League 2». 

View Comments

  • Οι συγκυριακοί Παναιτωλικοί είναι οπαδοί των ομάδων του πάλαι ποτέ ΠΟΚ και τους ενδιαφέρει η πρώτη τους ομάδα να νικάει,ακόμα και τον Παναιτωλικό.Αν χάσει ..ε τότε είναι στο άρμα του αντιπάλου.Γνωστά αυτά,χρόνια τώρα.Το θέμα πάντως που προέκυψε,έχει αναστατώσει τους πραγματικούς Παναιτωλικούς.Προέκυψε σαν κεραυνός εν αιθρία.Το σίγουρο είναι ότι η διοίκηση δεν θα μπορούσε να προβλέψει την ανεγκεφαλιά του συγκεγκριμένου προσώπου.Θα επιρρεάσει την ομάδα μας το γεγονός,δυστυχώς.Αγωνιστικά θέλω να πω,ενόψει play out.Το ζήτημα δεν είναι τι κάνουν αυτοί που συντηρούν και μεγαλοποιούν το θέμα,τη δουλειά τους κάνουν,για το συμφέρον τους το κάνουν.Το θέμα είναι η διοίκηση να χειριστεί όπως πρέπει το πρόβλημα.Σαφώς δεν είναι λόγος να τιμωρηθεί η ομάδα,αλλά ο κόσμος είναι λίγο "κουμπωμένος".Άλλωστε δεν υπάρχει επίσημη κατηγορία και γι'αυτό και δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα(για το θέμα)ο Παναιτωλικός.Εννοείται ότι δεν αμφισβητείται το κύρος και η αξιοπιστία της ομάδας.Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα παλεύαμε για σωτηρία τα προηγούμενα χρόνια και δεν θα μας αντιμετώπιζαν με φθόνο.Αλλά οι φίλαθλοι δεν μπορούν να μένουν ανεπιρρέαστοι από φήμες,εκδοχές και οτιδήποτε άλλο.Η διοίκηση επίσης-κυρίως ο μεγαλομέτοχος κ.Κωστούλας-οφείλει να "τσακίσει" οποιονδήποτε έβλαψε και βλάπτει το σύλλογο.Δεν υπάρχουν "δικά μας παιδιά" και παραμύθια.Επαγγελματίες και στρατευμένους σε αυτό που καλλιεργεί,πρεσβεύει και προωθεί, αυτός ο Παναιτωλικός,χρειάζονται.

  • Όταν η προσπάθεια η το μέλλον μιας ολόκληρης ομάδας, των πολλών δηλαδη, κρίνετε από έναν ανεγκεφαλο που μπορεί με την πράξη του να βλάψει μια ολόκληρη πόλη, τα λόγια είναι περιττά.Ο πρόεδρος χτίζει τόσα χρόνια κάτι καλό και ένας άνθρωπος το γκρεμίζει σε μια μέρα.Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι απερισκεπτοι γιατί αυτοί μπορεί να έκαναν χειρότερα αν κατείχαν μια θέση μέσα στον Παναιτωλικό. Εμένα με νοιάζει να μην την πληρώσει η ομάδα μας. Ελπίζω το όλο θέμα να έχει αίσιο τέλος.

Share

This website uses cookies.

Read More