ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Παναιτωλικός: Αν ούτε τώρα τότε πότε;

Την αυλαία της 11ης αγωνιστικής ρίχνει η αναμέτρηση απέναντι στην ΑΕΛ. Ο Παναιτωλικός των αρκετών σημαντικών απουσιών καλείται να βρει το τρίποντο απέναντι σε μία εξίσου λαβωμένη ομάδα. Διότι απλούστατα αν ούτε τώρα τότε… πότε;

Ο Τραϊανός Δέλλας, όπως έγινε γνωστό χθες, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Ματσόλα, Καρασαλίδη, Βάντερσον και Μάζουρεκ. Δεδομένα εκτός φυσικά και ο Αλέξανδρος Μαλής.

Από μεριάς ΑΕΛ στην αποστολή για παιχνίδι συμπεριλήφθηκαν οι Μιχαήλ, Μιλοσάβλιεβιτς που απουσίαζαν κόντρα στον Άρη. Ο δεύτερος δεν έχει ακόμη ξεπεράσει το πρόβλημά του 100%, αλλά είναι πιθανό να παίξει.

Εκτός έμεινε ο Πλατέλλας που χτύπησε στην αναμέτρηση της Τετάρτης όπως και για διάφορους λόγους οι Σουλούκος, Στοϊνοβιτς, Μιλιτιάδης, Αγγελούλης, Φουρκιώτης,  Γρηγοροπουλος, Γκοτζαμανίδης, Νούνιτς Νικολιας, Χαλάτσης, αλλά και ο Κωστή που δεν υπολογίζεται. 

Όπως και την περασμένη σεζόν, έτσι και φέτος, έχει φτάσει Δεκέμβριος και ο Παναιτωλικός αγνοεί τη χαρά της νίκης. Το παιχνίδι είναι μείζονος βαθμολογικής σημασίας για τις δύο ομάδες που φιγουράρουν στον πάτο της κατάταξης.

Μετά και τον «πόλεμο» δηλώσεων του Αλέξη Κούγια απέναντι στον Παναιτωλικό νωρίτερα στη σεζόν, θα πρέπει οι έντεκα που θα παραταχθούν σήμερα στο γήπεδο της Προυσιωτίσσης να καταστήσουν από το πρώτο λεπτό σαφές ότι δεν υπάρχει περίπτωση ήττας.

Ειδάλλως η εσωστρέφεια για τον Τίτορμο και η απολύτως δικαιολογημένη απογοήτευση του φίλαθλου κόσμου του Αγρινίου θα ενταθεί ακόμη περισσότερο…

Στοιχεία της μεταξύ τους προϊστορίας

Ο Παναιτωλικός νίκησε τον περασμένο Ιούνιο στη 2η αγωνιστική των πλέι άουτ, για να ξεκινήσει την πορεία παραμονής του στην κατηγορία. Δεν είχε κερδίσει στα προηγούμενα πέντε, όπου η ΑΕΛ είχε δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες. Πάντως τώρα η ΑΕΛ δεν έχει νίκη στα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους.

Στα εννέα παιχνίδια τους στη Super League έχει έξι νίκες η γηπεδούχος ομάδα, ενώ υπάρχουν και τρεις ισοπαλίες.

Φιλοξενούμενος έχει να κερδίσει από το 2012, στην Β’ κατηγορία τότε. Η ΑΕΛ είχε νικήσει τότε στο Αγρίνιο, αλλά ο Παναιτωλικός ανέβηκε κατηγορία.

Πρωτόπαιξαν αντίπαλοι στην κατηγορία μόλις το 2016.
Ο Παναιτωλικός πέτυχε την περασμένη σεζόν επτά γκολ σε βάρος της ΑΕΛ, σχεδόν το ένα τέταρτο όσων πέτυχε συνολικά (30).

Στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός έχει τρεις νίκες, ενώ δύο παιχνίδια ήλθαν 202 και τα δύο μέσα στο 2019.

Και στους πέντε αγώνες ο Παναιτωλικός έχει πετύχει τουλάχιστον δύο γκολ και συνολικά 12.

Η ΑΕΛ έχει σκοράρει και στα τέσσερα για την κανονική περίοδο και μόνο στα πλέι άουτ τον περασμένο Ιούνιο απέτυχε να βάλει γκολ.


Η ιστορία

Νίκες Παναιτωλικός: 3
Ισοπαλίες: 3
Νίκες ΑΕΛ: 3

Με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό
Νίκες Παναιτωλικός: 3
Ισοπαλίες: 2
Νίκες ΑΕΛ: 0

Τα περσινά παιχνίδια

Κανονική περίοδος

19.10.2019: Παναιτωλικός – ΑΕΛ 2-2
(34’ σουτ Χόρχε Ντίας, 77’ σουτ Μπαϊροβιτς – 27’ κεφαλιά Μιχαήλ, 80’ κεφαλιά Μόρας)


Πλέι άουτ

15.06.2020: Παναιτωλικός – ΑΕΛ 3-0
(53’ σουτ Μουνιέ, 61’ σουτ Ντάουντα, 77’ σουτ Μουνιέ)

Share

This website uses cookies.

Read More