ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Πετράκης και ανανεώσεις

Οι ημέρες του Πάσχα περνούν και στον Παναιτωλικό η προσοχή στρέφεται στο τελευταίο ματς της χρονιάς. Την τιμητική τους όμως θα έχουν άμεσα ο Γιάννης Πετράκης, όσο και οι υποθέσεις των ανανεώσεων.

Είναι διάχυτη η αίσθηση και θεωρείται δεδομένο ότι προσεχώς σε ότι αφορά τον Κρητικό τεχνικό θα σημειωθούν εξελίξεις.

Όλες οι ενδείξεις φωτογραφίζουν παραμονή, καθότι υπάρχει ικανοποίηση και στις δύο πλευρές για την μέχρι τώρα συνεργασία τους.

Πρώτα ο προπονητής, μετά οι άλλοι

Ο Γιάννης Πετράκης δεν κρύβει ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τις συνθήκες στο Αγρίνιο ενώ και από πλευράς διοίκησης προκύπτει η θέληση να υπάρξουν πολλές σελίδες ακόμα στην συνεργασία τους.

Ο Ρεθυμνιώτης πιστώνεται ότι κατόρθωσε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας. Ανέλαβε σε μία δύσκολη συγκυρία, βελτίωσε σημαντικά τα κακώς κείμενα, οδήγησε τον Παναιτωλικό για πρώτη φορά στα ημιτελικά και του Κυπέλλου και θα μπορούσε, κατά γενική ομολογία, να είχε σωθεί πολύ ευκολότερα.

Προτεραιότητα σε ότι αφορά την επόμενη μέρα δίνεται ασφαλώς στην υπόθεση του προπονητή. Είναι αυτονόητο ότι για να προχωρήσουν όλα τα υπόλοιπα «μέτωπα» θα πρέπει πρώτα να διευθετηθεί αυτό. Εξάλλου, το ρόστερ της νέας σεζόν, εφόσον επισημοποιηθεί η παραμονή του, θα διαμορφωθεί με βάση τις εισηγήσεις του.

Τα δικά του παιδιά

Τα συμβόλαια που λήγουν είναι πολλά και δεδομένα υπάρχει η ανάγκη να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο είναι εφικτό ένας κορμός. Πρωτίστως η έμφαση δίνεται στα παιδιά-προϊόντα της ομάδας.

Ήδη επεκτάθηκαν τα συμβόλαια των Κοντούρη και Νικολάου, που αναμένεται να έχουν ενεργότερο ρόλο τη νέα σεζόν. Ο Γιώργος Λιάβας επίσης ανανέωσε. Εξέλιξη ασφαλώς θετική, με δεδομένες και τις εμφανίσεις του την τρέχουσα σεζόν (30 συμμετοχές, 2 γκολ και 4 ασίστ στο πρωτάθλημα).

Είναι δεδομένη η πρόθεση των ανθρώπων του Παναιτωλικού να συμβεί το ίδιο και με τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας: Αλέξανδρο Μαλή, Άγγελο Τσιγγάρα, Φρεντ Ντουάρτε, Χρήστο Μπελεβώνη. Ο Μαλής κατέγραψε 1948 αγωνιστικά λεπτά, διάγοντας μία από τις ωριμότερες σεζόν του. Είχε εξαιρετικές εμφανίσεις ως παρτενέρ των Ταμπίτζε-Οικονόμου, ιδίως στα Play Outs. Ο Φρεντ αγωνίστηκε λιγότερα λεπτά αλλά σε περισσότερους αγώνες αριθμητικά ενώ ο Τσιγγάρας όσες φορές απαιτήθηκε πήρε τις ευκαιρίες από τα «μαλλιά». Ο Χρήστος Μπελεβώνης αποτελεί σταθερό στέλεχος της Εθνικής και δείχνει ικανός να κάνει το ξεπέταγμά του.

Ασφαλώς το τι μέλλει γενέσθαι θα εξαρτηθεί και από τις δικές τους προθέσεις.

Οι υπόλοιποι και οι πιο δύσκολες περιπτώσεις

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που αποτέλεσαν στυλοβάτες, με τα συμβόλαιά τους ωστόσο να εκπνέουν. Κάθε μία παρουσιάζει ξεχωριστά δεδομένα-ιδιαιτερότητες.

Για παράδειγμα ο Σεμπάστιαν Μλάντεν την δεδομένη χρονική στιγμή συγκεντρώνει πολύ σημαντικές πιθανότητες παραμονής. Υπάρχουν παράλληλα ποδοσφαιριστές όπως οι Τορεχόν, Ζοάο Πέδρο και Χατζηθεοδωρίδης που ανέβασαν σημαντικά τις ποδοσφαιρικές τους μετοχές κατά την διάρκεια της σεζόν.

Ξεχωριστή κατηγορία είναι και οι δύο Γεωργιανοί, Σενγκέλια και Ταμπίτζε. Δεν αποκλείεται αμφότεροι να βρεθούν στο Euro το προσεχές καλοκαίρι, γεγονός που ασφαλώς θα αλλάξει τα δεδομένα που τους αφορούν.

Πρόθεση του Παναιτωλικού είναι να συζητήσει με όλους τους παραπάνω (με κάποιους, όπως πχ ο Ταμπίτζε έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές).

Οι δανεικοί

Εκτός των παραπάνω υπάρχουν και οι περιπτώσεις των δανεικών που τα συμβόλαιά τους εκπνέουν. Ο λόγος για τους Πέρεθ, Μπρούνο Ντουάρτε, Μπάμποκ και Μπαλντασάρα. Ο τελευταίος εδώ και μήνες είναι εκτός δράσης μετά το κάταγμα που υπέστη.

Άπαντες είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με τις συνθήκες που συνάντησαν στην ομάδα. Ο Φράνκο Μπαλντασάρα παρότι εκτός αποστολής καιρό τώρα ακολούθησε την ομάδα σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια των Play Outs, δείγμα του πώς αντιμετωπίζει το club. Ωστόσο, το να επεκταθεί ο δανεισμός κάποιου εξ αυτών φαντάζει δύσκολο.

Αυτοί που φεύγουν

Υπάρχουν τέλος και ποδοσφαιριστές που αναμένεται να αποτελέσουν δεδομένα παρελθόν.

Ο Καπίνο παρότι για καιρό βασικός και αναντικατάστατος τέθηκε εκτός ομάδας σταδιακά για σειρά λόγων.

Ξενιτίδης και Βοΐλης δεν μπόρεσαν να χωρέσουν στα πλάνα του Πέτρακη και διαφαίνεται ότι με την ολοκλήρωση των συμβολαίων τους θα αναζητήσουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους εκτός Αγρινίου.

View Comments

  • Επειδή μείναμε κατηγορία από τούς παίχτες που τό πήραν πάνω τούς πρέπει να κρατήσουμε και τον Πετράκη σέ όλο τό πρωτάθλημα πέταγε χαρταετό με τίς επιλογές και τά κολλήματα τού και πολύ ελάχιστα παιχνίδια παίξαμε καλό ποδόσφαιρο τά υπόλοιπα ήταν σούπα σέ όλο τό πρωτάθλημα επέμενε με τον καρελη πού δεν ήταν ό ίδιος όπως πέρσυ αλλά και με άλλους παίχτες δεν καταλαβαίνω αυτή την λογική τά τελευταία χρόνια πού καρδιοχτυπουσαμε στα πλέι άουτ και επειδή μείναμε κατηγορία λέγανε οι ειδήμονες καλός προπονητής να τόν κρατήσουμε και για τού χρόνου αλλά τα αποτελέσματα άλλα έδειξαν στην κανονική διάρκεια πόσα παιχνίδια έπαιξε καλό ποδόσφαιρο η ομάδα; και ό Πετράκης τό μόνο πού έλεγε "αδικήσαμε τόν εαυτό μας"και κάτι άλλα γλυκαναλατα αλλά οκ αφού άλλοι πληρώνουν ας κάνουν αυτό πού νομίζουν σωστό αλλά να μήν έρθουν μετά και κλαίγονται για να τους υποστηρίξει ό κόσμος.ειναι καθαρά ή άποψη μου όπως και ό καθένας σάς μπορεί να γράψει αυτό πού πιστεύει.

  • Αν θέλει να κάνει ομάδα παραμονής
    Υπάρχουν 4 παίκτες του Πας που θα απογειώσουν την ομάδα
    Κοντε, ρομερο ,Καραχάλιος,εραμουσμε ,
    + σαντος της κηφισιας κ θα έχουμε ομάδα
    Εξάδας !!!
    Μπορεί να φύγουν Καρέλης Ξενιτίδης βοιλης
    Καπέλος μπακακης καπινο μπαλντασαρα
    Ντίαζ

  • Φίλε γκ λογικα δεν παίζαμε καλό ποδόσφαιρο. Για αυτό όλα τα σάιτ λέγανε ότι δεν έπρεπε να κινδυνεύουμε. Ο Πετράκης είχε εμμονές λογικά επειδή πέταξε έξω Καπίνο και καρελη. Με τον σουρερ λογικά παίζαμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Πήγαμε στα πλέι άουτ και μετά από πολλά χρόνια δείξαμε στην Τρίπολη την ποιότητα μας . Είχαμε να κερδίσουμε από το 2015. Βέβαια μπορεί εγώ να έβλεπα άλλους αγώνες τόσο καιρό. Με τον Άρη και στα δύο ματς δεν αξιζαμε να κερδίσουμε στο κύπελλο;; Με Ολυμπιακό, με ΠΑΟΚ;; Και είχαμε και την διαιτησία κόντρα

  • Απ ότι έμαθα ο Γιούργκεν φεύγει από το Άνφιλντ...ευκαιρία ολκής!
    Παναιτωλικός στα εύκολα
    ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΑΡΑ στα δύσκολα

  • Να φύγει ο Πετράκης και να έρθει ποιός?
    Με τους εκτός 6αδας έχει ρεκόρ 8-5-4 με τις ήττες να είναι:
    με Χαλκηδόνα που ακόμη τραβάνε γραμμές για δείξουν ότι δεν είναι το γκολ στο 97 οφσάιντ
    Με Τρίπολη με γκολ με τον κώλο και χωρίς άλλη ευκαιρία
    Με ΟΦΗ με ένα πέναλτι και τίποτε άλλο από τα φίδια
    και με τον Βόλο που κοιμήθηκε ο θεός
    Με το Μπαοκ και τον Γαυρο δεν έπρεπε κατα γενική ομολογία να χάσουμε, με την Κούλα το γυρίσαμε από 2-0 και για δέκα εκατοστά δεν είμαστε στον τελικό του κυπέλλου αν και στα δύο ματς είμασταν η καλύτερη ομάδα ok να φύγει ο κόουτς και να πάρουμε ποιόν?
    Παναιτωλικός στα εύκολα ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΑΡΑ στα δύσκολα

This website uses cookies.

Read More