ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Τα γκολ που κρατούν το Νίκο Καρέλη στον Παναιτωλικό (video)

Μία δεκάδα γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο. Αυτά είναι που κρατούν τον Νίκο Καρέλη στο Αγρίνιο με την ευχή να τα κάνει… διπλά και τρίδιπλα.

Στο βιογραφικό του μεταξύ άλλων θα βρει κανείς Παναθηναϊκό, Γκενκ, ΠΑΟΚ. Τυχαίος δεν υπήρξε ποτέ. Άτυχος ναι. Αν οι τραυματισμοί δεν τον «προσγείωναν», δύσκολα ο Καρέλης στα 30 του χρόνια θα έπαιζε εντός συνόρων.

Ο Ηρακλειώτης φορ έφθασε στο «σημείο μηδέν» αποδεσμευόμενος από τη Ντεν Χάαγκ. Ο Παναιτωλικός, όντας κι αυτός στο δικό του «σημείο μηδέν» του δίνει την ευκαιρία. 3 Φεβρουαρίου 2021 ανακοινώνεται επίσημα. «Δεν θέλω να μιλήσω για προσωπικούς στόχους, παρά μόνο ότι θα προσπαθήσω από την πλευρά μου για το καλύτερο, ώστε ο Παναιτωλικός να ανέβει βαθμολογικά, γιατί ανήκει πιο ψηλά», τα πρώτα λόγια του.

Στις 8 του μήνα ντεμπουτάρει απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Χάνει δύο πολύ καλές ευκαιρίες και μαζί με Μπαρμπόσα και Αριγίμπι «κρύβουν» τη μπάλα στο γκολ του Παναιτωλικού.

Το ελπιδοφόρο ξεκίνημα και παρά την ήττα με 1-2, «χάθηκε» από τη συνολική μετριότητα της ομάδας. Μέχρι το τέλος της σεζόν, σε 13 αγώνες δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα.

Άλλος άνθρωπος από την προετοιμασία

Το καλοκαίρι δεν κάνει τις διακοπές που θα περίμενε κανείς. Δουλεύει πολύ μόνος του και όταν η προετοιμασία ξεκινά, δείχνει διαφορετικό πρόσωπο. Έχει διάθεση να δώσει απαντήσεις και να κερδίσει την χαμένη του αυτοπεποίθηση. Να αποδείξει πράγματα στον κόσμο, στον νέο του προπονητή και στον εαυτό του.

Ο Γιάννης Αναστασίου τον ξέρει. Τον εμπιστεύεται. Του δίνει το χώρο, το χρόνο, το κίνητρο. Η αρχή είναι δύσκολη με τον Βέργο να «τραβάει κουπί», όμως στις 17 Οκτωβρίου απέναντι στον ΟΦΗ (1-2) βρίσκει το γκολ.

Τέλη του μήνα σκοράρει και μέσα στην Αγυιά για το Κύπελλο, απέναντι στην Παναχαϊκή.

Στις 4 Δεκεμβρίου, με την ομάδα να προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από το «τέλμα» των τραυματισμών, βρίσκει το δεύτερο στο πρωτάθλημα. Ξανά με το κεφάλι, στο Πανθεσσαλικό.

Μετά από λίγες μέρες, στην Τρίπολη στέκεται μοιραίος. Στα τελειώματα του αγώνα χάνει μία μοναδική ευκαιρία, από τρομερή θέση. Οι γνωρίζοντες τα «εντός των τειχών» ξέρουν πολύ καλά πόσο «σκύλιασε» ο Νίκος μετά από αυτό.

Στις 18 του ίδιου μήνα μπαίνει αλλαγή στο ματς με τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο. Είναι η επόμενη αγωνιστική. Λυτρωτής. Είναι αυτός που κάνει το ματς 2-1 στο 77′, μέσα σε πανδαιμόνιο.

Πετυχαίνει μία ακόμα γκολάρα (με όλη τη σημασία της λέξης), την οποία ωστόσο ακύρωσε το VAR για χέρι.

Εκτελεστής Καρέλης!

Και πάλι, ο «διακόπτης» είχε γυρίσει για τα καλά. 16 Γενάρη, ξανά στο 78′ φεύγει σαν άνεμος στην αντεπίθεση στο άδειο ΟΑΚΑ. Βάζει τις βάσεις του μεγάλου «διπλού» επί της ΑΕΚ.

Ακολούθως «εκτελεί» τον Ολυμπιακό. Στο Κύπελλο αυτή τη φορά, με ένα υπέροχο κοντρόλ κι ένα εξαιρετικό τελείωμα.

Η επόμενη αγωνιστική στο «Γεντί Κουλέ». Παιδί του Εργοτέλη, όταν σκοράρει για το 1-3 και ακούει τη γιούχα της κερκίδας κάνει νόημα στον κόσμο να σιωπήσει. Τα πανηγύρια στο Αγρίνιο, την ίδια στιγμή έδιναν κι έπαιρναν…

Είναι στο σημείο που πλέον πατά με σιγουριά στα πόδια του και κερδίζει την αναγνώριση. Ο κόσμος του Παναιτωλικού δείχνει να εκτιμά την προσφορά και το χαρακτήρα του. Έχει κερδίσει το χειροκρότημα με το «σπαθί» του.

Στις 9 Φεβρουαρίου, στον επαναληπτικό του Κυπέλλου στο «Καραϊσκάκη», σκοράρει ξανά. Στο 84′ φέρνει τον Παναιτωλικό μία «ανάσα» μακριά από τα ημιτελικά της διοργάνωσης, στα οποία δυστυχώς δεν έφτασε για λίγα δευτερόλεπτα…

Για τα τέλη της σεζόν «κρατάει» δύο ακόμα γκολ. Και τα δύο στη Νίκαια. Απέναντι στον Ιωνικό, για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας αρχικά.

Στα Play Outs (όπου είχε ένα μικρό θέμα τραυματισμού), κι αφού Σαράνοφ και Κλέιμαν του αρνήθηκαν το μεγαλύτερο «ταμείο» με τις αποκρούσεις τους, σκοράρε ξανά στη Νεάπολη.

34 συμμετοχές, δέκα γκολ. Αυτά είναι που έκαναν τον κόσμο να τον αγαπήσει, την ομάδα να τον πιστέψει. Και τη νέα σεζόν θα είναι στο Αγρίνιο, θα φορά τη φανέλα του Παναιτωλικού. Υγιής να είναι, πρωτίστως. Την επαφή με το πλεκτό; Απέδειξε ότι την έχει.

This website uses cookies.

Read More