ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Τελικά στους «Ζωσιμάδες» ήταν τα ίδια και… καλύτερα

Τελικά στους «Ζωσιμάδες» για τον Παναιτωλικό δεν ήταν σαν το Περιστέρι, ούτε σαν το Ηράκλειο. Ήταν τα ίδια και… καλύτερα.

Του Κωνσταντίνου Ρίγκου

Τα ματς μεταξύ Παναιτωλικού και ΠΑΣ είναι πάντα ιδιαίτερα. Θέλοντας και μη, είναι το ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας. Σε μία χώρα που η πρώτη της κατηγορία ποδοσφαιρικά «μπατάρει» στα ανατολικά, οι δύο αυτές ομάδες «κρατάνε» τη Δύση. Στο Αγρίνιο ως τέτοιο το βλέπαμε και ως τέτοιο θα το βλέπουμε για σειρά λόγων.

Στον αντίποδα, γενικότερα «βγαίνει» μία υποτίμηση στα Γιάννενα προς τον Παναιτωλικό. Ατάκες του στυλ «Θα τα νικήσουμε άνετα τα “καπνά” σήμερα» ακούγονταν παντού στους «Ζωσιμάδες». Τώρα πώς γίνεται οι μισοί στις κερκίδες να μιλάνε για ντέρμπι και οι δε να απαξιώνουν δε το αναλύουμε.

Ναι, λοιπόν, ήταν ντέρμπι. Έχει αποκτήσει χρόνια τώρα το χαρακτήρα αυτό. Δεν περιμέναμε κανέναν Στάικο να το πει. Ούτε φυσικά να γραφτεί από κανέναν. Πολλώ δε μάλλον τη στιγμή που ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που επιζητούσε το τρίποντο πολύ πιο έντονα, λόγω βαθμολογίας, από τον Τίτορμο.

Ήταν όμως ντέρμπι στα «χαρτιά». Το γιατί αποδείχθηκε στο γήπεδο. Στον αγωνιστικό χώρο που ο αποδεκατισμένος και κακός Παναιτωλικός είχε γνωρίσει την ήττα την περασμένη σεζόν, με ένα πέναλτι εφεύρεση του Τζήλου, δόθηκαν απαντήσεις.

Τα συμπεράσματα:

Νίκος Καρέλης απέδειξε ότι είναι από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες στο πρωτάθλημα.

Τζόναθαν Μόρσεϊ πιστοποίησε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά συνεχίζοντας την δουλειά. Ο Σενγκέλια μετά από μία σειρά αγώνων που δεν φάνηκε, παρουσίασε μεστή εικόνα.

Κορνέλιους, Λάρσον και Μλάντεν έκαναν τρομερή δουλειά ανασταλτικά. «Κατάπιαν» χιλιόμετρα και αντιπάλους. Έκαναν όμως και… επιθετικά. Έκαστος «έφτιαξε» από ένα γκολ!

Ο Παναιτωλικός παίζει ακόμα στο ρελαντί. Ο Γιάννης Αναστασίου αράδιασε στη συνέντευξη τύπου ένα σωρό πράγματα που θέλει να διορθώσει η ομάδα του μεσοεπιθετικά. Πού να το κάνει δηλαδή.

-Υπάρχει βάθος, υπάρχει πάγκος. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται ως ώρας.

Μπακάκης θέλει ακόμα λίγο χρόνο, προοδεύει καλά ωστόσο.

-Το mentality που έχει από πέρυσι σταδιακά χτίσει ο Αναστασίου αποτυπώνεται ανάγλυφα στο πώς διεκδικεί η ομάδα το στόχο της στο γήπεδο. Πλάνο, πειθαρχία, βελτίωση.

-Όχι, η εικόνα του ματς δεν ήταν για 1-4, μέχρι την μία ώρα αγώνα. Η ποιότητα και η δυνατότητα να βρίσκεις σκορ εκεί που ο άλλος δεν μπορεί σε ξεχωρίζει.

-Δεν ξέρω για πόσο θα συνεχίσει έτσι η ομάδα. Μακάρι να τραβήξει σε όλο το πρωτάθλημα. Χρειάζεται κι άλλη βελτίωση. Όπως και να έχει οι παρακάτω πίνακες είναι πανέμορφοι.

-Οι Γιαννιώτες ήθελαν να αποδείξουν στον Παναιτωλικό ότι στους «Ζωσιμάδες» θα ήταν αλλιώς. Όχι σαν το Περιστέρι ή το Ηράκλειο. Σαφώς, η απάντηση «ήταν το ίδιο και καλύτερα» πάει «γάντι».

-Κεφάλι χαμηλά, συνεχίζουμε για ματς με βαθμό δυσκολίας 11 στα 10. Εδώ θα φανεί «πόσα απίδια πιάνει ο σάκος».

Υ.Γ.: Μπράβο στους δεκάδες Αγρινιώτες που ακολούθησαν την ομάδα στην Ήπειρο.

Share

This website uses cookies.

Read More