ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το 2025 του Παναιτωλικού- Η ανασκόπηση της χρονιάς-προθαλάμου των 100 (φωτο-video)

Ο Παναιτωλικός ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το 2025, με την προσμονή για τη χρονιά που έρχεται, αυτή των 100 χρόνων ιστορίας να είναι μεγάλη.

Η χρονιά που σε λίγες ώρες φεύγει ήταν «γεμάτη», με σημαντικές στιγμές. Καλές και κακές, όμορφες και άσχημες.

Όπως κάθε ποδοσφαιρική χρονιά άλλωστε.

Το ξεκίνημά της βρήκε τους Αγρινιώτες στην 6η θέση του πρωταθλήματος, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Πετράκη. Μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο μισό στη Super League, ο Παναιτωλικός επιδίωκε την είσοδό του στην 8αδα.

Ο Ιανουάριος δεν ξεκινά ιδανικά για τον Τίτορμο. Γνωρίζει άδικη ήττα από τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο, ενώ σε ένα ματς κάτω από αντίξοες συνθήκες ηττάται στα σημεία στην Τρίπολη. Η επιστροφή στις νίκες απέναντι στον ΟΦΗ ακολουθείται από ήττα στην OPAP Arena απέναντι στην ΑΕΚ. Κατά τη διάρκεια του μήνα ο Αντρέας Τετέι εντάχθηκε στον Παναιτωλικό, ως δανεικός από την Κηφισιά.

Στις αρχές Φεβρουαρίου το ματς «κλειδί» για την εξέλιξη της πορείας του πρωταθλήματος ήταν αυτό με τον Ατρόμητο. Ο Παναιτωλικός γνώρισε «κρύα» ήττα με 0-1 και βρέθηκε εκτός οκτάδας στον βαθμολογικό πίνακα μετά από… μήνες. Ωστόσο η ομάδα του Πετράκη έδειξε σημάδια ανάκαμψης άμεσα. Αρχικά πήρε σπουδαίο «διπλό» στο Βόλο, χάρη σε γκολ του Πέρες στο φινάλε.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Αντρέας Τετέι χάρισε στο Αγρίνιο την πρώτη του μεγάλη «παράσταση», απέναντι στην Athens Kallithea. «Σφράγισε» μία δύσκολη νίκη και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του Παναιτωλικού.

Απέναντι στον Άρη οι Αγρινιώτες ηττήθηκαν με 2-1 ενώ η ήττα από τον Παναθηναϊκό στις αρχές Μαρτίου έκανε την υπόθεση «οκτάδα» εξαιρετικά δύσκολη. Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ο Τίτορμος ήθελε μόνο νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να μπει στις προνομιούχες θέσεις. Δεν την πήρε, αλλά και το έκανε δεν θα άλλαζε κάτι. Από εκείνο το 0-0, ξεχωρίζει εξωαγωνιστικά η επιστροφή του Ανρί Καμαρά στο Αγρίνιο. Η ομάδα τον τίμησε, ο κόσμος τον καταχεικρότησε.

Στην έναρξη των Play Outs ο Παναιτωλικός ηττάται από τον Λεβαδειακό ενώ ο Απρίλης ξεκινά με ισοπαλία στο Βόλο. Με γκολ του Γιώργου Λιάβα ήρθε η πρώτη νίκη στο μίνι πρωτάθλημα απέναντι στη Λαμία, για να ακολουθήσει παλικαρίσια ισοπαλία στις Σέρρες (1-1), παίζοντας με δέκα παίκτες. Ο μήνας έκλεισε με εντός έδρας ήττα από την Καλλιθέα.

Ο Μάιος που ακολούθησε είχε από όλα. Λευκή ισοπαλία με την Καλλιθέα, βαριά ήττα από τον Βόλο στο Αγρίνιο με 0-3, «διπλό» στη Λιβαδειά με σόου Τετέι, διπλό στη Λαμία με εξαιρετική εμφάνιση του Μπακάκη. Έμελλε να είναι η τελευταία του με τη φανέλα του Παναιτωλικού.

Αυλαία στο πρωτάθλημα με νίκη επί του Πανσερραϊκού εντός έδρας. Μετά από ένα «σίριαλ» κάποιων ημερών στις 30 Μαΐου ανακοινώθηκε η παραμονή του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο του Παναιτωλικού.

Οι ανακατατάξεις στο ρόστερ πάρα πολλές το καλοκαίρι με την εικόνα της ομάδας στα φιλικά προετοιμασίας να είναι προβληματική. Στις 12 Αυγούστου ο Γιώργος Λιάβας, έχοντας εξελιχθεί σε «σημαία» της ομάδας, παίρνει μεταγραφή για την Ρίο Άβε. To «εις το επανιδείν» μεταξύ ποδοσφαιριστή-Παναιτωλικού συγκινητικό, δίχως να μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι θα ακολουθούσαν, οδηγώντας σε προσφυγή.

Λίγες ημέρες αργότερα, στο πρώτο ματς της σεζόν για το Κύπελλο, ο Παναιτωλικός παίρνει δύσκολα την πρόκριση απέναντι στη Νίκη Βόλου με πρωταγωνιστή τον Αγκίρε.

Στο φινάλε του Αυγούστου ο Παναιτωλικός ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα γνωρίζοντας ήττα με 0-2 από τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο, για να ακολουθήσει το μεγάλο «διπλό» με 0-2 στο Χαριλάου, απέναντι στον Άρη.

Ο Σεπτέμβριος ξεκινά με τον Παναιτωλικό να ανακοινώνει τη σπουδαία μεταγραφή του Αντρέα Μπουχαλάκη, ενώ από τα ψηλά, αγωνιστικά, έρχεται προσγείωση στα χαμηλά, με εντός έδρας ήττα από τον Βόλο με 1-2.

Ακολουθεί ήττα και από τον Άρη στο Κύπελλο, με τον προβληματισμό να εντείνεται. Ο Παναιτωλικός σε παιχνίδια στα μέτρα του δυσκολεύεται να αποδώσει, με τους «ισχυρούς» τα πηγαίνει καλά. Στις 20/9 φεύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα του ΠΑΟΚ.

Παρά την ανταγωνιστική εικόνα, ηττάται διαδοχικά από την ΑΕΚ (εκτός έδρας για το Κύπελλο) και από τον Παναθηναϊκό, με ανατροπή στο φινάλε, 1-2 (εντός για το πρωτάθλημα).

Κάπως έτσι φθάνουμε στον Οκτώβριο. Στις 5 του μήνα ο Παναιτωλικός γνωρίζει μία από τις πιο βαριές ήττες του σε επίπεδο Super League, με 6-0 από τον Λεβαδειακό. Η συντριβή αυτή σημαίνει το τέλος της παρουσίας του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο της ομάδας και την έλευση του Γιάννη Αναστασίου. Παρά την εσωστρέφεια στην οποία βρίσκεται το club, η παραλαβή-παράδοση των δύο προπονητών κάνει το γύρο της Ελλάδας και έχει θετικό αντίκτυπο στα αποδυτήρια.

Στις 18 Οκτωβρίου ο Παναιτωλικός βγάζει σφυγμό και επικρατεί με σπουδαία ανατροπή του ΟΦΗ, με 4-2. Παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις, απίθανη διακύμανση στο σκορ και ασφαλώς με μεγάλη χαρά στο φινάλε για τους οπαδούς του Τίτορμου.

Πηγαίνει ακολούθως στη Νίκαια για να αντιμετωπίσει την Κηφισιά, σε ένα ματς όπου ο Σωτήρης Κοντούρης συστήνεται στην ποδοσφαιρική Ελλάδα, επιτυγχάνοντας ένα αδιανόητο τέρμα. Παρότι με αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Παναιτωλικός δεν επικρατεί, χάνοντας μάλιστα και πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Ο μήνας «χαιρετά» με το ευρύ 4-1 επί της Σύρου για το Κύπελλο Ελλάδας και την ομαλότητα να έχει επιστρέψει στις τάξεις της ομάδας.

Νοέμβριος, με την αρχή να έχει ήττα στο φινάλε από την ΑΕΚ εκτός έδρας, με τον κόσμο του Παναιτωλικού να δίνει εντυπωσιακό «παρών» στις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ακολουθεί νέα εμφατική νίκη με 3-0 επί της ΑΕΛ στο Αγρίνιο, με την επίδραση του Αναστασίου να αποτυπώνεται στο παιχνίδι της ομάδας. Μέσα σε λίγο καιρό ο «ζόρικός» στην δημιουργία παιχνιδιού Παναιτωλικός έχει μεταμορφωθεί και σκοράρει.

Ακολουθούν ισοπαλία στην Τρίπολη (εκ νέου με χαμένο πέναλτι) και μία άδικη βάση συνολικής εικόνα ήττα από τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο με 0-1. Και στα δύο παιχνίδια υπήρχε η αίσθηση ότι ο Παναιτωλικός άξιζε πολλά περισσότερα, που όμως δε τα πήρε.

12/12, βγήκαμε Δεκέμβριο. Λευκή ισοπαλία με τον Ηρακλή για το Κύπελλο υπό καταρρακτώδη βροχή, νίκη στις Σέρρες. Τα προβλήματα τραυματισμών που έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται δημιουργούν σοβαρά ζητήματα διαχείρισης.

Στις 14 Δεκεμβρίου ο Παναιτωλικός, όντας λειψός και άνευρος, γνωρίζει νέα βαριά ήττα με 0-5 από την ΑΕΚ. Παρά την ήττα, ο κόσμος αποθεώνει τον Λούκας Τσάβες, μη γνωρίζοντας τι μέλλει γενέσθαι με την περίπτωσή του.

Προ δεκαημέρου, παρότι καλύτερος, κατόρθωσε να ηττηθεί στον Βόλο με 0-1. Η χρονιά κλείνει με τη μεταγραφή του Σωτήρη Κοντούρη στον Παναθηναϊκό, που ανακοινώθηκε επίσημα προ ωρών.

Το βλέμμα πλέον έχει στραφεί στο 2026. Το πρωτάθλημα βρίσκεται στα μισά του. Ο Παναιτωλικός είναι στο -3 από την οκτάδα, συνεχίζει (έστω και με δύσκολες διασταυρώσεις στο Κύπελλο) και καλείται να κάνει το καλύτερο που μπορεί.

Το 2026 θα γιορτάσει τα 100 χρόνια της ιστορίας του. Η χρονιά που έρχεται είναι ξεχωριστή και ευχή όλων είναι να επιφυλάσσει για την ομάδα τα καλύτερα, τα ομορφότερα…

Share

This website uses cookies.

Read More