ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Το καλύτερο παιχνίδι του μέχρι… το επόμενο

Ο Παναιτωλικός έχει κάνει αρκετά καλά παιχνίδια φέτος. Να κυριαρχήσει σε τέτοιο βαθμό, όπως στο πρώτο ημίχρονο με τη Λαμία δεν το είχε καταφέρει. Το σημαντικότερο; Ήταν και ουσιαστικός, κάνοντας το καθήκον του και παίρνοντας το τρίποντο.

17η στροφή Super League και ο Παναιτωλικός υποδέχτηκε την Λαμία για το μεταξύ τους αναβληθέν ματς. Νίκη σημαντική, που του έδωσε «ανάσα». Με την ανάλογη συνέχεια θα μπορέσει να αποκτήσει και πλεονέκτημα στα Play Outs.

Σαρωτικός ο Τίτορμος στο πρώτο μέρος, χάνοντας ευκαιρίες «με το τσουβάλι». Προσπάθεια για αντίδραση από την Λαμία, γκολ Νταγκό και σωστή διαχείριση μέχρι το τέλος στην επανάληψη

Η ομάδα

Ανέστης κάτω από τα γκολποστ. Καλός χωρίς να απειληθεί και ιδιαίτερα από την Λαμία. Στα μπακ Μαλής και Χουχούμης. Καταπληκτικός ο Αλέξανδρος για μια ακόμα φορά. Υπήρξαν ένα-δύο λαθάκια, αλλά βοήθησε πολύ ανασταλτικά. Εξαφάνισε τον Μπανγκουρά, έδωσε βοήθεια στα στόπερ, και όσες φορές ανέβηκε, είχε σχετικά καλά γεμίσματα. Ο πιο παθιασμένος παίκτης του Παναιτωλικού σταθερά στα τελευταία παιχνίδια. Ο Διαμαντής ήταν βελτιωμένος, σταθερός ανασταλτικά ,μπορούσε να έχει καλύτερες επιλογές στο επιθετικό κομμάτι.

Στο κέντρο της άμυνας Κορνέλιους και Λάρσον. Σταθερός ο Καναδός, είχε και ένα πολύ ωραίο σουτ στο δεύτερο ημίχρονο. Πολύ καλός και αθόρυβος ο Σουηδός, κέρδισε αρκετές μονομαχίες, ενώ παρά το ύψος του δείχνει αλτικός και δυνατός στο παιχνίδι στον αέρα. Κατάφεραν να περιορίσουν τόσο τον Βέλλιο και τον Μανούσο όσο και τον Αραμπουλί.

Ξεχώρισε ο άξονας

Σε καλή ημέρα και ο άξονας του Παναιτωλικού με τους Φλόρες και Αντούνες. Βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ο Φλόρες, αν και δεν έλειψαν ορισμένες λανθασμένες, «εγωιστικές» επιλογές. Σχετικά καλός και ο Αντούνες με μπόλικο τρέξιμο. Μπροστά τους ο Ντίαζ. Ο αρχηγός δεν είχε την καλύτερη μέρα, ανασταλτικά όπως πάντα γέμιζε όλα τα κενά, όντας ένα «μηχανάκι» στο κέντρο. Στο δημιουργικό κομμάτι πίσω από τον Βέργο δεν κατάφερε να «φανεί».

Στα άκρα Μεντόζα και Νταγκό. Ο Χαβιέ είχε μια μέτρια εμφάνιση, με ουσιαστικές «αναλαμπές». Η φάση του γκολ ξεκινάει από αυτόν, βελτιωμένος σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα. Όσον αφορά τον Ιβοριανό, η εικόνα του στα πρώτα του παιχνίδια μας κάνει να…. τρίβουμε τα μάτια μας. MVP, νίκησε τον πολύ καλό Γκαραβέλη και χάρισε ένα σημαντικό τρίποντο στην ομάδα.

Στην κορυφή της επίθεσης ο Βέργος. Καλό παιχνίδι από τον Νίκο, ο οποίος για κάποιες δικές του αργές αντιδράσεις, ή για μια έξτρα πάσα που δεν έγινε (πχ Φλόρες δεύτερο μέρος) δεν χρίστηκε σκόρερ. Πολλές δουλειές και αυτός μέσα στο γήπεδο, κέρδισε πολλές μονομαχίες.

Ντουάρτε, Μόρσει, Βργκοτς και Τσιγγάρας οι αλλαγές του Αναστασίου. Ο Φρεντ είχε το δοκάρι και στάθηκε άτυχος, όμως δεν απέφυγε τα λάθη προς το τέλος του παιχνιδιού. Αντί να κρατήσει την μπάλα, έχασε πολλές φορές την κατοχή. Οι υπόλοιποι αγωνίστηκαν λίγο και δεν μπορούν να κριθούν.

Ο κόουτς

Κατά 10/11 την ίδια ενδεκάδα με τον Απόλλωνα Σμύρνης παράταξε ο κόουτς με μόνη αλλαγή τον Βέργο αντί του Καρέλη. Ο Τίτορμος μπήκε από την αρχή δυνατά και στο πρώτο μέρος ήταν καταιγιστικός χωρίς όμως να καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Κάτι που κατάφερε στην επανάληψη με τον Νταγκό. Σωστή διαχείριση της αντίδρασης της Λαμίας. Καλός και σωστός σε τακτικό επίπεδο στις αλλαγές του αν και μπορούσε να προδοθεί από αυτές. Παναιτωλικός που βγήκε από το παρελθόν ο Παναιτωλικός του κόουτς απέναντι στην ομαδα του Γρηγορίου.

Η αξιολόγηση

Ανέστης: 6,5/10, Μαλής: 7/10, Λάρσον: 6,5/10, Κορνέλιους: 6,5/10, Χουχούμης: 6,5/10, Αντούνες: 6/10, Φλόρες: 6,5/10, Μεντόζα: 6/10, Νταγκό: 8/10, Ντίας: 6/10, Βέργος: 7,5/10, Ντουάρτε: 5,5/10, Μόρσει: -, Βργκοτς: -, Τσιγγάρας: –

Αναστασίου: 7/10

Περί διαιτησίας και μη καθαρού μυαλού

Ο Τίτορμος εξασφάλισε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο με καλό ποδόσφαιρο, τρίποντο που με την ανάλογη συνέχεια μπορεί να τον στείλει με πλεόνεκτημα έδρας στα Play Outs. Μπορεί να μην απειλήθηκε, μιας και η άμυνα είχε κλείσει καλά τους Βέλλιο, Μανούσο, Αραμπουλί αλλά έγιναν και λάθη. Ο Γιάννης Αναστασίου συνήθως είναι ολόσωστος στις συνεντεύξεις και δίνει «τυράκι». «Δεν έχω παράπονο από την προσπάθεια των παικτών, αλλά πρέπει να έχουμε περισσότερο μυαλό στο παιχνίδι μας», ανέφερε.

Δεν πρέπει σε ένα παιχνίδι που είσαι καθολικά ανώτερος, που έχεις μπλοκάρει τον αντίπαλο, ο ίδιος κεντρικός αμυντικός, που έχει κάνει το ίδιο λάθος και στο παρελθόν, να κατεβάζει την μπάλα και να δίνει «ασίστ» στον αντίπαλο επιθετικό. Όπως στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, στόχος πρέπει να είναι η κατοχή της μπάλας και ο αργός ρυθμός και όχι οι προσωπικές ενέργειες που επιχείρησαν κάποιες από τις αλλαγές.

Όσον αφορά την διαιτησία δεν πέφτει κανείς από κανένα σύννεφο. Ο Κουκούλας μπορεί να έχει προκαλέσει κακή εντύπωση πριν καν σφυρίξει την Τετάρτη, όντας ο 4ος διαιτητής απέναντι στον Άρη. Όμως ας πούμε ότι έχει κάποια ελαφρυντικά σφυρίζοντας πρώτη φορά στην Super League. Ακόμα μια φορά ευθύνη της ΚΕΔ σε τέτοιας βαρύτητας παιχνίδι. Ήταν εμφανώς τρακαρισμένος και άβουλος, ενώ έχασε και τις κάρτες, όμως πρέπει να τονιστεί ότι για μια ακόμα φορά το VAR έπαιξε τον ρόλο του. Σε μια τέτοια αναμέτρηση που ο διαιτητής «αφήνεται» στην βοήθεια του VAR δεν γίνεται να μην βλέπεις δύο πέναλτι στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Ίδιες φάσεις άλλες αποφάσεις

Την πρώτη περίπτωση είδαμε να καταλογίζεται στην Τούμπα σε πιο light version και σύμφωνα με τον κανονισμό να ισχυρίζονται ότι εφόσον το χέρι είναι πάνω από τον ώμο είναι πέναλτι. Αλλά ας πούμε ότι δεν είναι, διότι ο Παναιτωλικός δεν είναι ΠΑΟΚ, και ούτε θέλουμε να γίνει. Δεν γίνεται να μην δίνεται η περίπτωση του Βέργου που έχει καλύψει σωστά την μπάλα και τον απωθεί ο Αντέτζο. Και να έχει προηγηθεί και πέναλτι όπως αυτό του Ιωνικού στην Τρίπολη το Σ/Κ.

Κάποτε αυτό το παραμυθάκι στην Super League με τα δύο μέτρα, δύο σταθμά, ικανούς-ανίκανους στημένους πρέπει να τελειώσει.

This website uses cookies.

Read More