ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το κόστος του ημιαυτόματου οφσάιντ και οι εξελίξεις από Πέμπτη

Η εταιρεία που τρέχει το project του VAR στην Ελλάδα μπορεί να βάλει και το ημιαυτόματο οφσάιντ αλλά χρειάζεται φυσικά ένα δεδομένο κόστος.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στην ΕΠΟ και το κράτος και το αρμόδιο Υπουργείο το προηγούμενο διάστημα είχαν να κάνουν και με το ημιαυτόματο οφσάιντ.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης, πρόεδρος της ΕΠΟ, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου, έθεσε την αναγκαιότητα της εφαρμογής και του «ημιαυτόματου οφσάιντ», πέραν του τρέχοντος συστήματος VAR, στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League.

Πρότεινε όπως το κόστος της επιπλέον σύμβασης, που θα πρέπει να συνάψουν οι ποδοσφαιρικοί φορείς με τον πάροχο, να πληρωθεί με αντίστοιχη παρακράτηση από την ετήσια χρηματοδότηση των ΠΑΕ, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων, τον προσεχή Ιανουάριο για το 2025 και ο Βρούτσης ως αρμόδιος Υπουργός συμφώνησε.

Η Λίγκα από την πλευρά της έχει βάλει για την Πέμπτη Δ.Σ., όπου θα συζητηθεί και αυτό το θέμα. Στην ατζέντα αναφέρεται ως το σκέλος για ζητήματα VAR (και πρόσθετων λειτουργιών Goal Line Technology και Semi Automated Offside) μετά τη λήξη της εν ισχύ σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Π.Ο. (αγωνιστική περίοδος 2025-26 και επόμενες).

Πάμε και στην ουσία. Το κόστος του ημιαυτόματου οφσάιντ. Η εταιρεία που έχει αναλάβει το VAR στην Ελλάδα μπορεί να βάλει και τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Το κόστος για το ημιαυτόματο οφσάιντ για έναν χρόνο θα είναι – σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν – λίγο παραπάνω από 1 εκ. ευρώ. 

Οι όποιες εξελίξεις πάντως θα… τρέξουν από την Πέμπτη και μετά και αφότου θα έχει τελειώσει το Δ.Σ. της Λίγκας.

Πηγή: gazzetta.gr

Share

This website uses cookies.

Read More