ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Το πλάνο απέναντι σε έναν ΟΦΗ με άλλη προσέγγιση

Οι ώρες για το ΟΦΗ-Παναιτωλικός μετρούν αντίστροφα και ένα σημαντικό πεδίο συζήτησης είναι το πλάνο απέναντι σε μία ομάδα που θα έχει δεδομένα άλλη προσέγγιση.

Πολλοί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος δεν θα πίστευαν ότι ο Παναιτωλικός θα είχε συγκομιδή τεσσάρων βαθμών στις πρώτες τρεις αγωνιστικές.

Το πρόγραμμα χαρακτηρίστηκε –δικαίως– από πολλούς δύσκολο. Πλην όμως το σύνολο του Αναστασίου ως ώρας δείχνει ότι «χτυπάει» όλα τα ματς.

Ομοίως, πολλοί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος δεν θα πίστευαν ότι ο ΟΦΗ θα ξεκινούσε όπως ξεκίνησε. Δύο σερί ήττες και μία νίκη στο Βόλο που ήρθε με διάταξη 5-4-1 και με… μυθιστορηματικό τρόπο (σωρεία χαμένων ευκαιριών για τους Βολιώτες, με δέκα παίκτες ο ΟΦΗ).

Η μεταξύ τους «μάχη» έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συγκεκριμένα δεδομένα. Το βασικότερο εξ αυτών είναι ότι ο ΟΦΗ «καίγεται» για τη νίκη. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα είναι μεγάλο πισωγύρισμα, με το κλίμα στο Ηράκλειο να έχει ήδη αρκετή «μουρμούρα» γύρω από το «πρότζεκτ».

Ταυτόχρονα, το γεγονός αυτό αυξάνει την πίεση γύρω από τους «ασπρόμαυρους». Οι οποίοι έχουν να διαχειριστούν και σημαντικές απουσίες.

Εν αντιθέσει του αγώνα στο Πανθεσσαλικό, και με σοβαρές ελλείψεις μεσοεπιθετικά θα πρέπει να προσαρμόσουν το παιχνίδι τους. Με τέτοιο τρόπο ώστε να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και κατ’ επέκταση στη νίκη. Ο ΟΦΗ δεν θα είναι ξανά παθητικός, δεν θα περιμένει στην άμυνά του.

Η επιτακτικότητα αυτή καθιστά ταυτόχρονα το παιχνίδι αυξημένου βαθμού δυσκολίας για τον Παναιτωλικό. Δεν πρέπει να υποτιμούμε ΚΑΝΕΝΑΝ αντίπαλο, πολλώ δε μάλλον ομάδες όπως ο ΟΦΗ.

Να βελτιώσει δύο πράγματα στο παιχνίδι του

Ο Παναιτωλικός, έχει μία συγκεκριμένη φιλοσοφία στο παιχνίδι του. Την οποία είδαμε και στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, σε πολύ καλύτερη εκδοχή με τον Άρη και ικανοποιητική με τον Ατρόμητο. Φιλοσοφία την οποία πιθανότατα θα διατηρήσει και στο Γεντί Κουλέ.

Ο Τίτορμος με την κατάλληλη τακτική προσήλωση έχει δύο πράγματα μόνο που θα πρέπει να βελτιώσει. Αφενός να εξαλείψει τα εύκολα ατομικά λάθη σε ανύποπτες στιγμές και αφετέρου να δείξει μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι του.

Εν κατακλείδι, η ουσία για τον Παναιτωλικό: Αν παίξει με προσήλωση και ηρεμία θα βάλει όλο το άγχος στις «πλάτες» του αντιπάλου. Που εκ των πραγμάτων πρέπει να διαχειριστεί το παιχνίδι αυτό αλλιώς εξ αρχής.

Ο ΟΦΗ στην έδρα του είναι πάντα δύσκολος αντίπαλος. Ωστόσο ο Παναιτωλικός που ως ώρας έχουμε δει δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Αρκεί να αντιληφθεί τη σημασία του ματς και να παρουσιαστεί όπως πρέπει.

View Comments

  • Θα συμφωνήσω απόλυτα με το άρθρο.
    Με νίκη στο Ηράκλειο η ομάδα μας θα δείξει ίσως το ''κάτι'' παραπάνω που θα θέλαμε για τη φετινή χρονιά.
    Με ισοπαλία δε θα χαλάσει και ο κόσμος αλλά άλλο γόητρο προφανώς θα έχει η νίκη και βαθμολογικά και ψυχολογικά για την ομάδα που θα δείξει με αυτό το τρόπο οτι πάει παντού για τη νίκη.
    Με ήττα θα έχουμε μία απο τα ίδια με πέρυσι.
    Προφανώς η τέταρτη αγωνιστική δε θα δείξει πως θα κυλήσει το πρωτάθλημα αλλά κάποια συμπεράσματα μπορούν να βγουν.

Share

This website uses cookies.

Read More