ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Trust him, the process και… ώρα για νίκες

Ο Κωνσταντίνος Ρίγκος γράφει στον απόηχο της ήττας από τον Ολυμπιακό για την ανάγκη να έρθει νίκη στα Γιάννενα και να στηριχθεί ο Γιάννης Αναστασίου.

“Trust the process”, «εμπιστευθείτε την διαδικασία, την εξέλιξη». Αυτή ήταν η λεζάντα μίας φωτογραφίας που είχε ανεβάσει ο Γιάννης Αναστασίου μετά την «βαριά» ήττα από τον Άρη στο «Βικελίδης». Και η ρήση που επέλεξε εμπεριέχει μεγάλη ουσία.

Είναι γεγονός ότι η εικόνα της Θεσσαλονίκης ήταν αποκαρδιωτική, σε ένα ματς όπου τίποτα δεν πήγε όπως έπρεπε. Η ήττα από τον ΟΦΗ στο Αγρίνιο και γενικότερα, το σερί των τεσσάρων ηττών που έρχονται και ως απότοκο το πολλών και σημαντικών απουσιών έχουν αφήσει την ομάδα αρκετά πίσω συγκριτικά με το καλό της ξεκίνημα.

Απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Παναιτωλικός μπόρεσε να σταθεί αξιοπρεπέστατα και να κυνηγήσει με αξιώσεις τις πιθανότητές του. Δείχνοντας ότι ακόμη και με τόσες σημαντικές απουσίες είναι ικανός για πράγματα. Δείχνοντας ότι έχει έναν προπονητή που μπορεί να κοουτσάρει υποδειγματικά.

Ήταν «πυροτέχνημα» η εκκίνηση της ομάδας του Αναστασίου στο πρωτάθλημα; Όχι. Έχουμε δει ότι ο Παναιτωλικός παίζει πολύ καλύτερα συγκριτικά με πέρυσι ή πρόπερσι. Δεν έχει πάρει τα αποτελέσματα που έπρεπε, ούτε και που δικαιούταν σε αρκετές περιπτώσεις, είναι γεγονός. Έχει μπροστά του πολλή δουλειά για να γίνει η ομάδα που θα θέλαμε, είναι γεγονός επίσης.

Σε αυτό το δρόμο της πολλής δουλειάς, ο Γιάννης Αναστασίου χρειάζεται εμπιστοσύνη. Από όλους, διοίκηση και κόσμο. Έχει το know how και δείχνει ικανός να δημιουργήσει κάτι καλό. Το σύνθημα το δίνει ο ίδιος: «Μαζί συνεχίζουμε» και καλούνται άπαντες να συστρατευθούν στο πλευρό του για το καλό του Παναιτωλικού. Την προτροπή του όσοι αγαπούν τον Παναιτωλικό οφείλουν να την κάνουν πράξη.

Τονίζω: Σίγουρα η ομάδα έχει χάσει ματς και βαθμούς από τα δικά της λάθη, ωστόσο, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει είναι αντικειμενικά μεγάλες και αστάθμητες. Καλείται να διαχειριστεί απουσίες που είναι πολλές, όλες, χωρίς εξαίρεσης, σημαντικές.

Έπεται ο αγώνας στα Γιάννινα και μετά διακοπή. Ο Παναιτωλικός, αρχικώς, πρέπει να πάει για το διπλό στην Ήπειρο. Ψυχωμένα και με συνειδητοποίηση του τι παίζεται εκεί. Νίκη, τίποτα άλλο. Το έκανε και το καλοκαίρι εμφατικά, οφείλει, ΠΡΕΠΕΙ, να το κάνει και τώρα.

Η εικόνα με τον Ολυμπιακό, σε συνδυασμό με την νίκη επί της Παναχαϊκής, δίνει ψυχολογία. Το ζητούμενο είναι μέσα στην εβδομάδα να υπάρξουν κάποιες επιστροφές και να «χτυπήσει» το τρίποντο που θα τον ξεκολλήσει από τους 5 βαθμούς. Που θα του δώσει τη δυνατότητα να πάει με ηρεμία στη δεύτερη διακοπή, αναμένοντας ίσως, την οποιαδήποτε άλλη επιστροφή.

Η επόμενη δυάδα αγώνων με ΠΑΣ και Απόλλωνα είναι κομβική. Με έξι πόντους ο Παναιτωλικός ανατρέπει άρδην το σκηνικό, ωστόσο πρέπει να τους πάρει. «Με το μαχαίρι στα δόντια», με «μισό-μηδέν», όπως θέλετε πείτε το. Πρέπει να έρθουν όμως. Καλές οι εντυπώσεις αλλά δεν αρκούν. Τα υπόλοιπα (επιστροφές, μεταγραφικά και ούτω καθεξής) στην ώρα τους.

View Comments

  • Όλα καλά και ναι το τι πρέπει να γίνει πολλοί το ξέρουν όμως δυστυχώς δεν μπορείς να πεις αυτήν την διοίκηση ποια πετυχημένη όταν κάνουν συνέχεια τραγικά λάθη το καλοκαίρι και αυτά φαίνονται χάνοντας πάντα τον πρώτο γύρο πολλούς βαθμούς και παίκτες....ποιοι ήταν αυτοί που φέρανε τον ψηλό που έκατσε 2 μήνες ποιοι ήταν αυτοί που φέρανε τον κοντοπυθαρο για τερματοφύλακα που γελαγε όλη η Ελλάδα....λοιπόν μάλλον σιγά σιγά τελειώνει το παραμύθι αλλά μην περιμένετε να μείνει ούτε ο Αναστασίου ούτε 2 με 3 παιχτακια από αυτήν την ομάδα και του χρόνου που ξέρουν λίγο μπάλα....με ξαναδείς τιγκαρες κτλ είσαι για παναγρινιακο μέχρι εκει

  • Συμφωνω με αυτα που γραφεις αγαπητε συντακτη αλλα το ζητουμενο ειναι εαν μπορει η ομαδα μας να παρει βαθμους με τοσες πολλες απουσιες !!!Το μικρο ροστερ,που ετσι κιαλλιως ειχαμε,εγινε τοσο μικρο με τους μαζικους τραυματισμους,που μας αφαιρει καθε αισιοδοξια ! Εγκληματικα τα λαθη της Διοικησης οσον αφορα τον σχεδιασμο της ομαδος αλλα και στην επιλογη του ιατρικου τημ (εαν υπαρχει) !!!!Συγχαρητηρια στον Αναστασιου για την μεγαλη προσπαθεια που καταβαλλει !!!! CHRISTOS

  • Με Ολυμπιακό ΔΕΝ ήμασταν καλοί. Όλοι πίσω και ελάχιστα απειλήσαμε.
    Ναι ευθύνονται οι απουσίες, δεκτό.
    Καλοί ήμασταν με ΠΑΟΚ, όχι με τον γαύρο.

  • Το ολο πισω φιλε κωνσταντινε ομως ηταν δουλεμενο και σχεδιασμενο με διπλη ζωνη απροσπελαστη, παρα τους κακους παιχτες που μας φορτωσε η διοικηση. Φοβερος Αναστασιου αναγκασε τον ολυμπιακο σε αστοχα σουτ. Για αλλη μια φορα χανουμε απο τον τερματοφυλακα. Δεν ειμασταν τρομοκρατημενη ομαδα αλλα δουλεμενη. Καποιοι παιχτες οπως τσιγγαρας τους εκτιμω αλλα ειναι για 2η αλλαγη, επισης μορσει αντουνες αποστολακης ειναι για διακοπη συμβολαιου

  • Αυτό εννοώ φίλε μου. Όταν είσαι αναγκασμένος να παίξεις με διπλή ζώνη άμυνας, σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο και θέλει δουλειά στις προπονήσεις. Όμως αυτός ο τρόπος παιχνιδιού δείχνει από μόνος του ότι δεν ήμασταν για κάτι περισσότερο. Και το περισσότερο ήταν ο τρόπος παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ.

Share

This website uses cookies.

Read More