ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Ζυγίστηκαν, μετρήθηκαν, κρίθηκαν ελλιποβαρείς

Από μία περιπέτεια που προέκυψε κυριολεκτικά στο… ίσωμα, ο Παναιτωλικός βγαίνει αλώβητος. Στην περιπέτεια αυτή πολλοί ζυγίστηκαν, μετρήθηκαν και κρίθηκαν ελλιποβαρείς.

Ένας δίμηνος κύκλος «ομηρίας» έλαβε τέλος. Μία σεζόν που ο Παναιτωλικός τελείωνε απροβλημάτιστα κατέληξε σε θρίλερ. Κι όχι εντός γηπέδου. Αντί να ξεκινήσει να «χτίζεται» για τη νέα σεζόν από τον Μάιο, χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τις αρχές του Ιούνη για να απαλλαγεί από ένα άγχος αδιανόητο.

Ο Κουτσοσπύρος

Μία κατάσταση πρωτόγνωρη, μία κατάσταση ψυχοφθόρα. Φυσικά, έχει ονοματεπώνυμο. Ο Χρήστος Κουτσοσπύρος είναι ο πρώτος που «ζυγίστηκε». Ένας άνθρωπος με παρελθόν στον Παναιτωλικό. Με προσφορά, με την αναγνώριση του γκολ της ανόδου στο Βόλο. Όλα αυτά σβήστηκαν.

Υπάρχει σημαντική διαφορά στο «φέρεται» ενός κατηγορητηρίου και στην καταδίκη. Αυτός είναι και ο λόγος που τόσο καιρό αντιμετωπίστηκε με ηπιότητα. Πλέον καταδικάστηκε. Η δικαιοσύνη τον βρήκε ένοχο και τον τιμώρησε. Ορθότατα.

Τιμωρεί και ο ίδιος τον εαυτό του με τις πράξεις του, διαγράφοντας την όποια συνεισφορά και παρουσία του στον Παναιτωλικό. Έβαλε σε έναν αδιανόητο κίνδυνο την ομάδα και έπαιξε, κυριολεκτικά και μεταφορικά, με τις ζωές και την ηρεμία χιλιάδων ανθρώπων. Δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε. Ότι δεν έφταιγε. Δεν δικαιολογείται.

Εκκωφαντική η σιωπή τους

Δεύτεροι στο «ζύγι» όλοι όσοι δεν ήταν εκεί για την ομάδα. Όλοι όμως. Είτε μιλάμε για βουλευτές, είτε μιλάμε για αυτοδιοικητικούς, είτε φορείς, είτε μιλάμε μεμονωμένα για άτομα που δηλώνουν «οπαδοί» του Παναιτωλικού και «έστησαν» στον «τοίχο» την -και καλά- ομάδα τους, είτε μιλάμε για συλλογικότητες που έλαμψαν δια της σιωπής τους.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, μπροστά στην Επιτροπή Δεοντολογίας κατηγορούμενος δεν στάθηκε ο Φώτης Κωστούλας. Δεν στάθηκε ο Μάκης Μπελεβώνης. Δεν στάθηκε ο δείνα, ο τάδε. Στάθηκε ο Παναιτωλικός. Και ο Παναιτωλικός είναι υπεράνω προσώπων, ανέκαθεν ήταν. Η ιστορία έγραψε ποιοι ήταν παρόντες και ποιοι ήταν απόντες. Αυτό οφείλουν να το συνεκτιμήσουν σοβαρά και οι ίδιοι οι διοικούντες μελλοντικά.

Οι «παπαγάλοι» και οι ευκαιριακοί

Τρίτοι κατά σειρά όσοι λασπολόγησαν ανελέητα τον Παναιτωλικό. Δικαίωμα το να είσαι στρατευμένος κάπου. Να είσαι μέλος ενός ΔΣ ή να πληρώνεσαι για μία δουλειά. Κάντην όμως με το θάρρος της γνώμης σου και λέγοντας αλήθειες.

Η αλήθεια σίγουρα είναι διαφορετική ως προς την ερμηνεία υποκειμενικών εννοιών. Δεν μπορεί όμως να είναι διαφορετική όταν αφορά στοιχεία δικογραφίας ή έρευνας που βγάζεις στη φόρα. Όταν διαρρέεις σκοπίμως αλλοιωμένες «πληροφορίες», όταν προπαγανδίζεις μανιωδώς και κατ’ εξακολούθηση χάνεις το σεβασμό, την τιμή και την υπόληψή σου.

Η απαλλαγή του Τίτορμου υπήρξε η πιο ηχηρή απάντηση.

Εδώ βέβαια εντάσσονται και όσοι λειτούργησαν για τα μάτια του κόσμου. Χρόνος, χώρος και τρόπος για να λειτουργήσουν σωστά υπήρχε. Δεν το έπραξαν. Πήραν θέση όταν δεν είχαν άλλα περιθώρια. Η ιστορία έγραψε και τα γραπτά μένουν, όπως είπαμε.

Αυτοί που «αύριο» δεν θα είναι στην Προυσιωτίσσης

Για το τέλος, μένουν αυτοί που έπιασαν το πληκτρολόγιο. Που έγραψαν λόγια πύρινα και σθεναρά υπερασπίστηκαν τον Παναιτωλικό από τον καναπέ τους, το κρεβάτι τους, το καφενείο, τον υπολογιστή τους. Καλά έκαναν.

Εδώ είναι μελλοντικός ο χρόνος. Σε λίγους μήνες στην Προυσιωτίσσης θα μετρηθούμε. Αν θαρρούν πως η θέση τους δεν είναι εκεί τότε κακώς είπαν όσα είπαν. Αυτοί θα βρεθούν τότε ελλιποβαρείς.

Ο Παναιτωλικός έδωσε αγώνα απέναντι σε συκοφάντες και καιροσκόπους και στάθηκε όρθιος. Λαβωμένος από τη δυσκολία του αγώνα του αλλά όρθιος. Αν θαρρείτε ότι δεν ήταν αυτή αφορμή να βρεθείτε όλοι στο πλευρό του, δεν υπάρχει λόγος να αναλύσουμε κάτι παραπάνω.

Υ.Γ.: Μομφή στους ανθρώπους του Παναιτωλικού μπορεί να προσάψει κανείς για διάφορες καταστάσεις ή επιλογές. Ο καθένας τα βλέπει όπως τα βλέπει. Δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει την διοίκηση Κωστούλα για την νοοτροπία της απέναντι στο παρασκήνιο και τα «στημένα». Δύο δεκαετίες τώρα «κρύσταλλο» υπήρξε. Εν προκειμένω, η μομφή είναι μία. Γνωστή ήδη και στους ίδιους τους διοικούντες. Προσοχή, μεγάλη προσοχή στην επιλογή των ανθρώπων που στελεχώνουν την ομάδα. Δεν χωράνε λάθη μετά κι από αυτό.

Την ίδια αγωνία και το ίδιο πάθος ζήσαμε όλοι. Ο κόσμος του Παναιτωλικού δεν έχει ανάγκη τα «μπράβο». Το χρέος του κάνει. Τώρα είναι ώρα ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

View Comments

  • Ως την ερχομενη Πεμτη στθς 12 το βραδυ,που ληγει και τυπικα το Δικαιωμα Ασκησης Εφεσης απο τον ποδοσφαιρικο Εισαγγεκεα (τοτε ληγουν και τυπικα οι 5 εργασιμες ημερες), δεν επιτρεπεται εφησυχασμος.
    Η ομαδα πρεπει να ειναι σε συνεχη επαγρυπνηση.
    Υ.Γ.Τωρα ξεχωριζουν οι Παναιτωλικοι απο τους αυτοαποκαλομενους "ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΑΡΕΣ""
    Καλημερα σας.

  • Συμφωνω αγαπητε συντακτη ! Ο καθε Παναιτωλικος φιλαθλος , εδωσε την μαχη του απο οποιο μετεριζι μπορουσε .......Σε ραδιοφωνικους σταθμους , στο Διαδικτυο κλπ !Ειναι μετρημενοι οι αποντες και ορισμενοι που δηλωσαν ΄΄παρων΄΄ για τα ματια του κοσμου !Ο Παναιτωλικος μας ειναι η ζωη μας , η αγαπη μας και το ινδαλμα μας ! Θα ξαναμετρηθουμε στο γηπεδο , για να βοηθησουμε την Ομαδα μας !Αγαπω τον Παναιτωλικο ,στηριζω τον Φωτη !
    CHRISTOS

  • Χθες λοιπόν μπήκε η οριστική ταφόπλακα στην αξιοπιστία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Με τη βούλα πλέον νομιμοποίηση της εκμετάλλευσης εσωτερικής πληροφόρησης με γνώση στοιχείων για δευτερεύοντα στοιχήματα και καμία πρακτικά συνέπεια. Τώρα δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου αν μια ΠΑΕ που εδρεύει στο συμπαθεστατο Αγρίνιο υποβιβαζοταν γιατί ο ρόλος της αποδείχθηκε διαφορετικός από αυτόν που έπρεπε να είναι. Η απόφαση αυτή μακάρι να φέρει κάθαρση στο πολύπαθο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο που μόνο κατ'ευφημισμο είναι επαγγελματικό. Να ισχύει ο κανόνας του ευ αγωνίζεσθαι κι όλοι να είναι ικανοποιημένοι από μια δραστηριότητα που σέβεται στην ολότητα τους όλους τους εργαζόμενους και τον πελάτη προσφέροντας του συγκινήσεις ανάλογες με αυτές των μεγάλων πρωταθλημάτων. Ελλιποβαρης λοιπόν εζυγισθη κι ο Παναιτωλικός κατά την προσωπική μου άποψη. Δε μένει αλώβητη η υστεροφημία του. Κι αυτό που εύχομαι ειλικρινά είναι να μην κυλάει απλά η μπάλα στο χορτάρι γιατί έτσι πρέπει για να φαίνεται ότι διεξάγονται επαγγελματικά πρωταθλήματα για τα μάτια του κόσμου.

  • Respect στον αθρογραφο για το αρθρο,πολλα αθηναικα σαιτ μας ειχα στησει στον τοιχο αλλα πηρα την απαντηση και πονεσαν,η ομαδα θα πρεπει να ασκησει εφεση και για της 300000 ευρω διοτι πραγματικα δεν εχει καμια αναμειξη στην υποθεση ολα εγιναν εν αγνοια της δεν γινεται να τιμωρεις μια ομαδα για πραγματα που εγινα πισω απο την πλατης χωρις να γνωριζει,ειναι ενα ποσο που βαραινει το μπατζετ και με αυτα τα χρηματα ανετα γινοταν 3 καλες μεταγραφες!

  • Είναι σίγουρα ένα σάιτ που φιλοξενεί ειδήσεις που αφορούν τον Παναιτωλικό. Αλλά αποδεικνύεται πως παντού η απόλυτη ελευθερία λόγου δεν είναι θεμιτή καθώς ότι δε μας αρέσει, απλά κόβεται. Στον μικρόκοσμο της ομάδας του Αγρινίου, η αγάπη για την ομάδα μπορεί κάποια κακώς κείμενα να τα θάβει επιμελώς. Στον εκτός Αγρινίου όμως κόσμο ( ανεξάρτητα του γεγονότος πως ο Παναιτωλικός είναι συμπαθες σωματείο κι αυτό δεν αλλάζει) η απόφαση έχει οσμή σκανδάλου. Το δεν ήξερα είναι βολικό αφήγημα και φυσικά δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχθεί ( και δεν είναι της παρούσης). Αλλά όταν επί μία διετία αποδεδειγμένα το νούμερο 2 της ομάδας ( αυτός είναι ο γενικός αρχηγός) έχει αυτή τη δραστηριότητα, η ΠΑΕ έχει τεράστια ευθύνη. Είπαμε ποια θα ήταν η ποινή λέω και το σκεπτικό. Ανεπιτυχής προσπάθεια χειραγώγησης. Πριν βγει λοιπόν στην επιφάνεια. Δε θα είναι έκπληξη αν ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας καταθέσει αίτηση για έφεση. Αυτό όμως δεν αλλάζει σε τίποτα την επερχόμενη επικύρωση της βαθμολογίας. Η Βέροια προσδοκά σε οφέλη, καθώς μια βαρύτερη ποινή στον Παναιτωλικό ( υποβιβασμός) με τη βαθμολογία επικυρωμένη θα τη φέρει αυτόματα στη μεγάλη κατηγορία. Δυστυχώς στιγματίστηκε πολύ άσχημα η ομάδα του Αγρινίου κι οι εκτός Αγρινίου έχουν αυτή την άποψη. Και μπορεί αυτή η κατάσταση να επηρεάσει και το μέλλον της ομάδας. Τίποτα δεν είναι πλέον το ίδιο. Η έξωθεν καλή μαρτυρία έχει χαθεί δια πάντως.

  • Είστε ακόμη μικροί ( ηλικιακά ) έχετε να δείτε ακόμη διπρόσωπους και ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΑΡΕΣ στην ζωή σας αμέτρητους οι υπόλοιποι ας γίνουμε ασπίδα να προστατεύσουμε και να διαφυλαξουμε σαν κόρη οφθαλμού την ομάδα μας προσφέροντας ανιδιοτελή αγάπη
    Στα εύκολα ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ στα δύσκολα ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΑΡΑ

  • 1ον διαφωνω με το τελευταιο. Λιγο πολυ ηταν γνωστο οτι ο Κουτσοσπυρος ηταν τρρλος με το στοιχημα, θα μπορουσαν κατι να κανουν, το καραβι πρεπει να το διοικεις μεχρι τον τελευταιο ναυτη. Απο την αλλη δινω ευσημα για την εγκαιρη στροφη σε Πιλαβιο. Τελος, διαφωνω με την λογικη να προσπαθησουμε να φερουμε κοσμο γηπεδο ντε κ καλα και να δικασουμε αυτους που αυριο δε θα ρθουν. ΝΑ ΜΗ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΘΟΥΝ. Καλυτερα εμεις ρε, παρτε το χαμπαρι, απο τον παονε και τον μακεδονικο, την πτολεμαιδα τον ατσαλενιο και την αναγεννηση αρτας, μεχρι φετος το καραισκακη την λεωφορο κλπ δε θα παρακαλεσουμε κανεναν. Ειμαστε αρρωστοι κ ειναι πια αργα ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΑΡΑΑΑΑΑΑ

  • Τις 300.000 πως τις θέλουν τα σαινια της ΕΠΟ; σε ευρώ σε δολάρια ή σε ρούβλια; Να.. μας πουν γιατί δεν θα τα δουν ούτε στον ύπνο τους. Να ψάξουν αλλού για.......

  • Και ρωτώ εγώ τώρα: Θα έχει άδικο ο Κορνέλιους αν τα μαζέψει και φύγει ο άνθρωπος και δεν ξαναπατήσει το πόδι του στην Ψαροκώσταινα;
    Παίχτης αθώος: 20.000, Ομάθα αθώα: 300.000
    Συγγνώμη κιόλας αλλά αυτό δεν είναι πρόστιμο αλλα νταβατζιλίκι! Γελάνε και τα βατράχια κάτω στον αύλακα!

Share

This website uses cookies.

Read More