ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Αυτοαναιρούνται στην… πρεμούρα τους να ρίξουν τον Παναιτωλικό

Οργιάζουν «παπαγάλοι» εξ Αθηνών στην πρεμούρα τους να ρίξουν τον Παναιτωλικό κατηγορία για να σωθεί ο Απόλλωνας. Μόνο που… αυτοαναιρούνται.

Όταν η μοναδική ελπίδα ορισμένων για να γλιτώσουν τα «σπασμένα» τους είναι τα… «χαρτιά», τότε φαίνεται το ποιόν του καθενός. Μπροστάρης στην εκστρατεία παραπληροφόρησης σε βάρος του Παναιτωλικού προς ιδίον όφελος ο Απόλλων Σμύρνης. Από κοντά και η Λαμία, όπως διαρρέεται.

Την προηγούμενη εβδομάδα «ανακάλυψαν την Αμερική». Εμπλοκή φροντιστών, πονταρίσματα σε πέναλτι και ότι η γη… γυρίζει. Ο μεν Γεωργίου αυτοαναιρέθηκε κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής του. Δεν υπάρχουν πουθενά όλα αυτά βλέπετε…

Τη στιγμή που από την Κρήτη μέχρι την Αθήνα, είναι γενική η παραδοχή ότι δεν διαφαίνεται εμπλοκή του Παναιτωλικού ως οργανισμός στην υπόθεση που ερευνάται, αυτοί το… χαβά τους. Η ίδια η ΓΓΑ ανακοίνωσε ότι ερευνάται μόνο υπόθεση στοιχηματισμού σε κίτρινη κάρτα, γρήγορα τα «μυθεύματα» που στόχευαν να «φουσκώσουν» το θέμα «έκατσαν».

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα, κ. Μονεμβασιώτης, ως άλλος… προφήτης γνώριζε ότι θα κυνηγήσουν κι άλλες ομάδες τον Παναιτωλικό. Μήπως, λέμε, ήταν σε ανοικτή συνεννόηση; Μπα… Προσέλαβε και ως νομικό εκπρόσωπο τον Αλέξη Κούγια, που έχει πολλάκις εκφράσει μένος για τον Παναιτωλικό, καθότι έπαθε από αυτόν. Να σου τα εξώδικα, να σου οι διαρροές, πόλεμος κανονικός.

Όλα αυτά προκάλεσαν φυσικά ορισμένες… καυστικές διαπιστώσεις. Εκ νέου εκτός Αγρινίου. Δε τα λέμε εμείς, μην μας πείτε ότι αβαντάρουμε την ομάδα. Την ίδια στιγμή, ο οργανισμός του Παναιτωλικού περνάει προς τα έξω μία βεβαιότητα και ένα κλίμα απόλυτης προσήλωσης και εμπιστοσύνης. «Είμαστε εδώ για οτιδήποτε χρειαστεί να απαντηθεί, εφόσον κληθούμε να λογοδοτήσουμε για κάτι», ήταν τα λόγια.

«Μηχανισμός» σε δράση…

Ο «μηχανισμός», λοιπόν, επανήλθε σήμερα, αναλύοντας ότι η υπόθεση του Παναιτωλικού εμπίπτει στο άρθρο 29 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Αθώωση ή υποβιβασμός οι ποινές, δεν υπάρχει μεσότητα (π.χ. αφαίρεση βαθμών).

«Επηρεασμός για χειραγώγηση αγώνα» τιτλοφορείται το εν λόγω άρθρο. Και εμπεριέχει πράγματι βαρύτατες ποινές, μεταξύ άλλων και υποβιβασμό και πρόστιμο 300.000 ευρώ για ορισμένες περιπτώσεις. Ως τι ορίζεται όμως «χειραγώγηση αγώνα»;

Ως «χειραγώγηση αθλητικών αγώνων» νοείται μια σκόπιμη συμφωνία, δια πράξεως ή παραλείψεως, που στοχεύει στην αθέμιτη αλλοίωση του αποτελέσματος ή της εξέλιξης του αθλητικού αγώνα, για να άρει εν όλω ή εν μέρει την απρόβλεπτη φύση του προαναφερθέντος αθλητικού αγώνα, με σκοπό την απόκτηση αδικαιολόγητου πλεονεκτήματος για τον ίδιο ή για άλλους, αναφέρει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τι προσπαθούν λοιπόν να κάνουν; Να «ανακαλύψουν» χειραγώγηση. Σκοπιμότητα επιρροής της εξέλιξης του αγώνα ή του τελικού αποτελέσματος από το στοιχηματικό γεγονός που παίχτηκε.

Διότι μόνο έτσι θα πετύχουν να κατηγορηθεί και να τιμωρηθεί ο Παναιτωλικός ως οργανισμός για να σωθούν αυτοί.

View Comments

  • Γράφετε ότι δεν διαφαίνεται εμπλοκή του Παναιτωλικου ως οργανισμού. Κάθε οργανισμός συνίσταται από αυτούς που τον απαρτίζουν. Συνεπώς είναι πασιφανής η πλήρης εμπλοκή του Παναιτωλικού και θα πρέπει να υποβιβαστεί.
    ΥΓ. Το άρθρο σας είναι πολύ χαμηλού επιπέδου, με άθλια υπονοούμενα και ανόητα επιχειρήματα. Υποθέτω ότι και σεις ανήκετε στον οργανισμό που στηρίζει τον Παναιτωλικό.

Share

This website uses cookies.

Read More