ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Γιώργος Ξενιτίδης: Το νέο «μηχανάκι» στα χαφ του Παναιτωλικού έχει στόχους κι ωριμότητα (video)

Παίκτης του Παναιτωλικού για την επόμενη διετία θα είναι ο Γιώργος Ξενιτίδης, με τον νεαρό μέσο να ανακοινώνεται από τον Τίτορμο σήμερα.

Ήταν ένας από τους λίγους παίκτες από την ακαδημία του Ολυμπιακού σε αυτή την ηλικία, 23 ετών, που δεν έφυγε ως δανεικός φέτος. Την προηγούμενη σεζόν είχε παίξει στο Λουξεμβούργο (29 ματς, 2 γκολ και 7 ασίστ) όντας ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στη Ζεν Ες.

Έμεινε στο Ρέντη λοιπόν. Βασικός κι αρχηγός με την δεύτερη ομάδα των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα της Super League 2. 28 συμμετοχές, ένα γκολ και τρεις ασίστ το «ταμείο».

Ο Πέδρο Μαρτίνς του έδωσε φανέλα βασικού στον αγώνα Κυπέλλου στο Αγρίνιο. Από τους λίγους του Ολυμπιακού που ξεχώρισαν. Ο Ξενιτίδης αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής, όμως αυτή που προτιμάει ο ίδιος είναι εκείνη του 8αριου.

Ξεχωρίζει για το πάθος, τα τάκλιν του και την πίεση που ασκεί στον άξονα. Έχει ωριμότητα στην κυκλοφορία της μπάλας. Γενικότερα καθ’ όλη τη σεζόν δεν έδειξε σημάδια νεαρών παικτών που αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες. Δεν είναι παίκτης που «κρύβεται», επιζητά την πρόκληση.

Ο Παναιτωλικός ποντάρει στο να βρει στο πρόσωπο του Ξενιτίδη έναν φέρελπι, ικανό χαφ που θα ενισχύσει το κέντρο του. Έλληνας, με μεταπωλητική αξία, έχει τα φόντα.

Πέραν ωστόσο των καθαρά ποδοσφαιρικών του προσόντων, ο νεαρός έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ήδη και για το ήθος του. Οι σκληρές και συνάμα φοβερές δηλώσεις αυτοκριτικής στο ντέρμπι ΠΑΟΚ Β’-Ολυμπιακού Β’ έκαναν κρότο κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Share

This website uses cookies.

Read More