ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Καλός τακτικά αλλά με φανερές ελλείψεις στην πρεμιέρα ο Παναιτωλικός

Το πιο όμορφο πρωτάθλημα -ναι, είναι στα μάτια μας- του κόσμου ξεκίνησε. Ο Παναιτωλικός στην Τούμπα μπορεί να ήταν καλός τακτικά αλλά έδειξε ότι έχει ακόμα ελλείψεις.

Η πρώτη αγωνιστική της Super League είχε αποστολή στην Τούμπα για τον Τίτορμο. Ήττα με 1-0, αν και ο Παναιτωλικός «ζωντανός» στο παιχνίδι μέχρι το τέλος. Μπορεί να νιώθει ότι μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στο τέλος. Πλην όμως δεν έγινε.

Η ομάδα παρουσίασε εξάλλου αρκετές αδυναμίες που πρέπει να επιλυθούν. Με μεγαλύτερη την απόκτηση του δεκαριού.

Η ομάδα

Ανέστης στα γκολποστ κάνοντας ποδαρικό στη σεζόν με καλή εμφάνιση. Κράτησε τον Παναιτωλικό στο παιχνίδι μέχρι τέλους με αρκετές επεμβάσεις.

Στα άκρα Αποστολάκης και Χουχούμης. Ο πρώτος ήταν αρκετά καλός ανασταλτικά αλλά δεν πήρε σχεδόν καμία επιθετική πρωτοβουλία. Ο Διαμαντής από την άλλη στο πρώτο κομμάτι του αγώνα είχε τεράστια θέματα από την πλευρά του με τον Νάρει να βγαίνει πολλές φορές στην πλάτη του. Δεν είχε και τις απαραίτητες βοήθειες από Χατζηθεοδωρίδη. Πήρε ανεβάσματα χωρίς κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα.

Κορνέλιους και Λάρσον δεν είχαν την καλύτερη βραδιά. Πολλές φορές ο Τόμας βγήκε ανάμεσα τους. Κάτι που είδαμε να συμβαίνει και αρκετά στα φιλικά με τους επιθετικούς των άλλων ομάδων.

Ντεμπούτο για τον Μλάντεν ως αμυντικό χαφ, καλύπτοντας αρκετά κοντά στα στόπερ. Δεν ήταν κακός συγκριτικά με το μέγεθος και του αντιπάλου. Έχασε κάποιες μονομαχίες, όπως με τον Μπίσεσβαρ στο 46′. Έκανε κάποια σωστά φάουλ για να κόψει την γρήγορη ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Αντικαταστάθηκε όταν «έβγαλε» κούραση στο τέλος με τον κόουτς να δηλώνει ευχαριστημένος.

Οι άλλοι δύο του άξονα ήταν Φλόρες και Ντίαζ. Ο χαφ από την Ονδούρα σε μεγάλο μέρος του αγώνα ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου για την ομάδα. Με τα κλεψίματα του δημιουργήθηκαν οι όποιες προσπάθειες για να βγει στην κόντρα. Προς το τέλος του αγώνα έβγαλε κούραση και του έλειψε η καθαρή σκέψη. Σε «χαμηλή πτήση» ο αρχηγός. Δεν κατάφερε να βοηθήσει ούτε ανασταλτικά ούτε δημιουργικά. Ισοφάρισε τον Κούσα ως πρώτος στις συμμετοχές στην Super League. Σωστά αντικαταστάθηκε.

Στα φτερά Φρεντ και Χατζηθεοδωρίδης. Ο Πορτογάλος προσπάθησε να πάρει κάποιες προσπάθειες δημιουργικά που δεν του βγήκαν. Συνεπής ανασταλτικά. Όσον αφορά τον Έλληνα μπακ στο ντεμπούτο, στο ρόλο του εξτρέμ είχε πολλά θέματα. Και αν δημιουργικά δικαιολογείται λόγω του ότι δεν είναι η φυσική του θέση, στις καλύψεις μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα. Τεράστια θέματα χθες για την αριστερή πλευρά του Παναιτωλικου.

Μοναδικός προωθημένος ο Καρέλης, ο οποίος έπρεπε να εκμεταλλευτεί κάποια μακρινή μπαλιά ή μια γρήγορη αντεπίθεση του Τίτορμου και να βγει στον κενό χώρο. Η μόνη φορά που λειτούργησε αυτή η τακτική ήταν στην αρχή. Δεν έπιασε σωστά το σουτ και η μπάλα βρήκε στον Ίνγκασον. Δεν υπήρχε και η κατάλληλη τροφοδότηση.

Νταγκό ήταν η πρώτη αλλαγή του κόουτς στην θέση του Χατζηθεοδωρίδη. Προσπάθησε με ατομικές ενέργειες να δημιουργήσει κάποιες τρύπες στην αντίπαλη διάταξη. Με κακές επιλογές όμως όποτε τα κατάφερε, αργώντας χαρακτηριστικά να σπάσει την μπάλα.

Σενγκέλια, Βαρόνε, Ζοάο Πεδρο και Ξενιτίδης οι υπόλοιπες αλλαγές. Αγωνίστηκαν λίγο και δεν μπορούν να κριθούν με τον εξτρέμ από την Γεωργία όμως να έχει καλή εικόνα στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Ο κόουτς

Με αμυντικό χαφ παραπάνω και χωρίς καθαρό δεκάρι παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Αναστασίου. Χρησιμοποίησε τον Χατζηθεοδωρίδη ως εξτρέμ κάτι που είχε δείξει και στα φιλικά. Η ομάδα βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ όμως μπορούσε να «κλέψει» κάτι από το παιχνίδι μέχρι το τέλος.

Σωστός στις αλλαγές του, αν και ο Ντουάρτε μπορούσε να αντικατασταθεί λίγο πιο νωρίς λόγω κίτρινης και να «ανακατέψει την τράπουλα». Στα θετικά ότι η ομάδα έδειξε δυσκολοκατάβλητη και προσηλωμένη στο τακτικό πλάνο του.

Επισήμανε την έλλειψη του δεκαριού που φάνηκε έντονα στην δυσκολία στην δημιουργία φάσεων.

Η αξιολόγηση

Ανέστης: 7/10, Αποστολάκης: 6/10, Λάρσον: 5,5/10, Κορνέλιους: 5,5/10, Χουχούμης: 4/10, Μλάντεν: 5,5/10, Φλόρες: 7/10, Ντίαζ: 4/10, Ντουάρτε: 5,5/10, Χατζηθεοδωρίδης: 4/10, Καρέλης: 5/10, Νταγκό: 4,5/10

Σενγκέλια: -, Βαρόνε: -, Ζοάο Πέδρο: -, Ξενιτίδης: -,

Aναστασίου: 5,5/10

Το θέμα του δεκαριού που πρέπει να «κλείσει» άμεσα

Ο Αναστασίου δήλωσε ικανοποιημένος από την τακτική προσήλωση των παικτών όπως και ότι υπάρχουν ελλείψεις που πρέπει άμεσα να καλυφθούν.

Και εκεί είναι το «ζουμί». Ο Παναιτωλικός έμεινε μέχρι τέλους στο παιχνίδι όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε ευκαιρίες να τελειώσει το ματς. Και χθες αν γινόταν αυτό θα έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει. Το 80-20% κατοχή υπέρ του αντιπάλου δεν ήταν μόνο τακτική επιλογή αλλά και αδυναμία του Τίτορμου να κρατήσει μπάλα.

Ναι μεν βρήκε χώρους στο τέλος, μπορούσε με τον Σενγκέλια να βρει και τον βαθμό, αλλά παρά τους ανοικτούς χώρους δεν δημιούργησε και τις ανάλογες τελικές. Για αυτό και η απόκτηση του gamechanger δεκαριού είναι επιτακτική ανάγκη.

Στα θετικά ότι βήμα βήμα, με πολλούς παίκτες να μην είναι στα καλύτερα τους η ομάδα βελτιώνεται τακτικά και αμυντικά. Χωρίς βέβαια να έχουν εξαλειφθεί τα λάθη που κοστίζουν.

Καλή σεζόν να έχουμε, η πρώτη νίκη πρέπει να έρθει το επόμενο Σαββατοκύριακο.

View Comments

  • Έχει δει κάποιος ομάδα που να ξεκινάει με 8 αμυντικόγενεις παίχτες και να δημιουργείς και ευκαιρίες εκτός έδρας ?δεν γίνονται αυτά ούτε στα όνειρα.οταν κατεβάζεις έτσι την ομάδα δηλώνεις ανοιχτά ότι πάω να χάσω και δεν έχω καμία τύχη στο παιχνίδι.

  • Oποιος δεν βλεπει οτι η Ομαδα μας χρειαζεται τουλαχιστον τρεις καλες μεταγραφες , ειναι ΣΤΡΑΒΟΣ !!!! CHRISTOS

  • ΑΔΙΚΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΔΕ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΝΤΟΥΑΡΤΕ 5,5? 4 ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΜΠΑΚ ΒΑΣΙΚΟΣ ΝΤΑΓΚΟ ΒΑΣΙΚΟΣ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΑΙ Η ΠΛΕΥΡΑ

  • Η πλευρά χουχουμη και χατζηθεοδωριδης εμπαζε από παντού.θελει έμπειρο αριστερό Μπακ η ομάδα που να παίζει λίγο άμυνα και όχι με τα μάτια

Share

This website uses cookies.

Read More