ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Τι έπεται της απαλλαγής του Παναιτωλικού

Εν μέρει ανακούφιση προκαλεί στο στρατόπεδο του Παναιτωλικού η απαλλαγή από την επιτροπή Δεοντολογίας, με την ΠΑΕ να καλείται να πληρώσει βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο ωστόσο.

Με ψήφους 2-1 η Επιτροπή Δεοντολογίας απέρριψε την εισήγηση της Παναγιώτας Σαρδέλη για υποβιβασμό του Παναιτωλικού κρίνοντας ότι δεν τίθεται ζήτημα χειραγώγησης (σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χ. Κωτουλόπουλος ήταν αυτός που μειοψήφησε στην ψηφοφορία).

Τον τιμώρησε ωστόσο με το εξοντωτικό πρόστιμο των 300.000 ευρώ για στοιχηματισμό στελέχους εν αγνοία του.

Βαρύτατη ποινή επιβλήθηκε στον Χρήστο Κουτσοσπύρο. Ο πρώην γενικός αρχηγός αποκλείεται για δέκα χρόνια από την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και του απαγορεύεται η είσοδος στα γήπεδα. Καλείται δε να πληρώσει και 40.000 ευρώ πρόστιμο. Πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ επιβλήθηκε τέλος και στον Ντέρεκ Κορνέλιους.

Τι έπεται

Ασφαλώς ο Παναιτωλικός φυσικά δεν νιώθει απολύτως δικαιωμένος. Εντός δύο εργάσιμων διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει έφεση για το πρόστιμο που επιβλήθηκε. Θα εξεταστεί το σκεπτικό της απόφασης και θα αποφασιστεί άμεσα το πώς θα κινηθεί.

Σημειωτέον ότι η απόφαση που πάρθηκε δεν μπορεί να προσβληθεί με έφεση από άλλη ομάδα (Απόλλωνα, Λαμία, Βέροια), παρά μόνο από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα εντός πέντε ημερών. Ουσιαστικά, οι Αγρινιώτες πρέπει να… αναμένουν ακόμα πέντε μερόνυχτα για να πουν ότι ξέγνοιασαν πλήρως.

Από εκεί και πέρα, την Δευτέρα θα επικυρωθεί στο ΔΣ της Λίγκας η βαθμολογία των Play Outs. Ακολούθως στις 12-13 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες μπαράζ μεταξύ Λαμίας και Βέροιας.

View Comments

  • Εγώ δεν έχω καταλάβει από πού και γιατί προκύπτουν τά πρόστιμα και στους τρείς (ΠΑΕ,κουτσοσπυρος, Κορνέλιους) αφού αθωωθηκαμε!!!

  • Δύσκολο να μειωθεί το πρόστιμο, αν έχει καταδικαστεί με συγκεκριμένο άρθρο του κώδικα δεοντολογίας (27,29).

  • Δεν αθωώθηκε. Απαλλάχτηκε από την κατηγορία που επιφέρει υποβιβασμό.

  • Αγαπητέ Β.Π.

    Η ΑΘΩΩΣΗ , στα Δικαστήρια είναι Συνώνυμη - ταυτόσημη με το "απαλλάσσεται" της Κατηγορίας!..

    Στις αίθουσες ο Δικαστής δεν λέει όπως στις ταινίες και τα σήριαλς "Αθώος" , αλλά "Απαλλάσσεται της Κατηγορίας"..

    Απαλλαγή είναι ακόμη και στην περίπτωση της (Δολοφονικής) ποινής - προστίμου... Διότι πέφτει καθώς "ΕΝ αγνοία" της ΠΑΕ ... όπως λέγεται πεντακάθαρα , ο "παράγοντας" στοιχημάτισε!...

    Ακόμη πιο παλαβή είναι απόφαση προστίμου στον Κορνέλιους , ο οποίος ΔΕΝ ήταν - ΔΕΝ είναι Κατηγορούμενος...

    Τέλος:

    Πάλι αγαπητέ Β.Π. είναι ολοφάνερο ότι η "απόφαση" ΔΕΝ βγήκε με βάση τα 27 - 29 ... αλλά μόνο με το 28.

    Αφτά προς στιγμήν..
    Θ._

  • ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟ 300ΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 20ΑΡΙ ΣΕ ΚΟΡΝΕΛΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΣΤΗ ΚΑΝ. ΡΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ? ΕΦΕΣΗ ΧΘΕΣ!!!

  • Θέλει λίγο υπομονή για να βγει στον αέρα και το σκεπτικό της απόφασης. Η ποινή είναι συνώνυμη με ανεπιτυχή χειραγώγηση. Καθόλου αθώος όρος! Το είπα πως η μελάνη κηλίδα στην εντιμότητα της ομάδας είναι πλέον ανεξίτηλη. Το θέμα είναι αν ο οικονομικός ηγέτης του Παναιτωλικού είναι ικανός να βάλει μια τάξη στα εσωτερικά της ομάδας. Και πάλι θα μένει το βασικό ερώτημα. Υπάρχει διαδοχή λύση για τη μετά Κωστούλα εποχή; Γιατί το λέω μετά γνώσης ο κύκλος του Παναιτωλικού πλησιάζει στο τέλος του.

  • Μη χαίρεστε εκεί στην ΕΠΟ... φράγκο δε θα πάρετε. Έχουν γνώση οι φύλακες. Αν νομίζετε ότι βρήκατε κορόιδο είστε γελασμενοι.......

  • Βγάλε πρόεδρε διάρκειας για την νέα χρονιά και με την συσπείρωση που υπάρχει να φύγουν 3000 διάρκειας όπως την πρώτη χρονιά.αυτη η ιστορία έχει ενώσει την ομάδα τους φιλάθλους και τους φορείς της πόλης όσο ποτέ. Κανένας δεν περισσεύει του χρόνου.το γήπεδο πρέπει να είναι γεμάτο κάθε Κυριακή.

  • Ρε παιδιά άμα βγήκε με βάση το άρθρο 28 η ποινή , από που προκύπτει το πρόστιμο των 300.000€;Αφού το συγκεκριμένο άρθρο λέει μόνο για τιμωρία αυτού που έπαιξε το στοίχημα με 2ετη αποκλεισμό.Αν είχαμε τιμωρηθεί με βάση το 29 τότε εκτός του προστίμου θα έπρεπε να είχε υποβιβαστεί και η ομάδα,αφού αυτά τα δύο πάνε μαζι.Περιμενουμε με ενδιαφέρον το σκεπτικό της απόφασης,αν και το πρόστιμο μοιάζει λες και είναι ένα αυθαίρετο πόσο

This website uses cookies.

Read More