Έπρεπε να δείξει άλλη εικόνα. Έπρεπε να παλέψει για την επιστροφή στις νίκες. Πάλεψε, προσπάθησε, αλλά με δέκα παίκτες από το 70′ «λύγισε» στο 89′.
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add TitormosNet.gr on Google ↗Ο Τίτορμος γνώρισε ήττα 0-1 από τον ΟΦΗ σε ένα ματς που ομολογουμένως δεν το άξιζε, μένοντας για 6η σερί αγωνιστική μακριά από τα θετικά αποτελέσματα.
Ο Παναιτωλικός προερχόταν από σερί πέντε αρνητικών αποτελεσμάτων και μάλιστα με την τελευταία ήττα του πολύ βαριά. Έπρεπε να βγάλει αντίδραση. Στις αρχές του παιχνιδιού ήταν ορμητικός, είχε δύο δοκάρια και έδειχνε ότι το θέλει. Οι φιλοξενούμενοι σταδιακά ισορρόπησαν, είχαν κι αυτοί τις στιγμές τους, με το σκορ να μένει στο μηδέν για το ημίχρονο.
Ο καλός ρυθμός συνεχίστηκε και στην επανάληψη. Φάσεις εκατέρωθεν και το ματς πήγαινε στο «νήμα». Ο Ζαμπαλάς άφησε με δέκα τον Παναιτωλικό στο 70′, με τους Αγρινιώτες να καλούνται να διαχειριστούν μία διαιτησία που τους πήγαινε «κόντρα».
Άντεξε μέχρι το 89′, όταν και ο Κόντρο έκανε το 0-1 στην μοναδική αδράνεια της άμυνας. Ο κόσμος χειροκρότησε την προσπάθεια, αλλά η έκτη διαδοχική ήττα είναι πραγματικότητα.


Σε διάταξη 5-4-1 ο Παναιτωλικός. Κουτσερένκο, Μανρίκε, Προδρομίτης, Όλσον, Στάγιτς Μαυρίας, Εράκοβιτς, Εστέμπαν, Οπόκου, Τζενεπό, Άλεξιτς η επιλογή του Γιάννη Αναστασίου.

Το πρώτο ημίχρονο
Μόλις στο πρώτο λεπτό απείλησε ο Παναιτωλικός. Ο Εστέμπαν άνοιξε ωραία στον Μανρίκε που γύρισε παράλληλα προς την περιοχή του ΟΦΗ, με την άμυνα των Κρητικών να κόβει σε κόρνερ. Νέο κόρνερ κέρδισε στο 3′ ο Μαυρίας σε ενέργεια που επιχείρησε από τα δεξιά. Και αυτό, όπως και το προηγούμενο, έδιωξε η άμυνα των Κρητικών.
Ο Παναιτωλικός είχε μπει καλύτερα στο γήπεδο, κυκλοφορώντας μπάλα και επιχειρώντας να επιβάλλει τον ρυθμό του. Στο 6′ ο Οπόκου με έξυπνη προβολή κέρδισε φάουλ σε καλή θέση για τους Αγρινιώτες. Ο Εστέμπαν πήρε την εκτέλεση, ο Άλεξιτς την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Λίλο.
Στο 7′ ο ΟΦΗ βγήκε στην πλάτη της άμυνας απειλώντας, ωστόσο η φάση λογίστηκε ως μη γενόμενη, λόγω οφσάιντ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Οπόκου έκανε μαγική ενέργεια. Πέρασε όποιον βρήκε και «έστρωσε» ιδανικά στον Μανρίκε. Το σουτ του τράνταξε το δοκάρι του Λίλο.
Ο Παναιτωλικός είχε το «πόδι στο γκάζι». Ο «φορτωμένος» του άξονας έκανε δουλειά, δημιουργώντας συχνά υπεραριθμίες. Σέντρα του Μανρίκε στο 9′, κεφαλιά ο Άλεξιτς, νέο δοκάρι!
Νέα στιγμή στο transition για τον Τίτορμο στο 14′. Ο Εστέμπαν βρήκε τον Οπόκου που σούταρε εντός περιοχής, με με κέρδος ένα κόρνερ, που επίσης δεν απέφερε κάτι.
Δύο λεπτά αργότερα οι Κρητικοί κόντρα στη ροή του αγώνα βρήκαν γκολ με τον Νους. Οφσάιντ η αρχική υπόδειξη, ορθή όπως αποδείχθηκε.
Ο ΟΦΗ άρχισε σταδιακά να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Στο 21′ κακή συνεννόηση Κουτσερένκο-Όλσεν λίγο έλειψε να φέρει σοβαρό λάθος, με ευθύνη του Ουκρανού.
Τρία λεπτά αργότερα από λάθος του Τζενεπό ο ΟΦΗ βγήκε με τρομερές προϋποθέσεις μπροστά. Σουτ του Μπουχαλάκη στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.
Στο 29′ πολύ επικίνδυνο γύρισμα του Ανδρούτσου έκοψε σε κόρνερ η άμυνα του Παναιτωλικού, που απομάκρυνε και την εκτέλεση που ακολούθησε.
Ο Τίτορμος άρχισε σταδιακά να πατάει ξανά καλύτερα στο γήπεδο. Στο 35′ ο Ντίκμαν βγήκε με χώρο στα αριστερά, με τον Όλσον να τον κόβει. Οι Κρητικοί επιχειρούσαν να κρατήσουν περισσότερο μπάλα στα πόδια τους, παίζοντας αρκετά από τα πλάγια.
Στο 36′ ένα σλάλομ του Οπόκου κατέληξε σε σουτ του, το οποίο δεν ήταν καλό, καταλήγοντας ψηλά, άστοχα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μαυρίας αποχώρησε αναγκαστικά με ενοχλήσεις. Γαλιάτσος στη θέση του, μετά από ένα χρόνο.
Κόρνερ για τους φιλοξενούμενους στο 42′, δεν απέφερε κάτι. Το 0-0 παρέμεινε σκορ ημιχρόνου.
Το δεύτερο ημίχρονο
Στο 49′ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν το πρώτο κόρνερ στην επανάληψη μετά από έξυπνη εκτέλεση πλάγιου. Η άμυνα καθάρισε αλλά από κακό κοντρόλ του Τζενεπό ήρθε ένα ακόμα. Σουτ του Αθανασίου από απόσταση εν συνεχεία δεν απείλησε.
Στατικό για τον Παναιτωλικό στο 51′ κατέληξε σε κεφαλιά του Άλεξιτς, που δεν προβλημάτισε τον Λίλο. Το παιχνίδι συνέχισε να έχει τον ίδιο καλό ρυθμό του πρώτου μέρους. Στο 56′ ο ΟΦΗ δημιούργησε μεγάλη στιγμή. Σέντρα από τα αριστερά, κεφαλιά του Νους πέρασε παράλληλα με το τέρμα.
Επικίνδυνο γύρισμα του Οπόκου στο 58′ έκοψε η άμυνα του ΟΦΗ. Μπάτζι και Σουμά στο γήπεδο στο 58′, με τον Αναστασίου να φρεσκάρει την ενδεκάδα του. Ο ΟΦΗ είχε μεγαλύτερα ποσοστά κατοχής, προσπαθώντας να δημιουργήσει παιχνίδι.
Με τη συμπλήρωση των 64′ λεπτών ο Μανρίκε επιχείρησε συρτό σουτ που βρήκε σε ετοιμότητα τον κίπερ του ΟΦΗ. Ένα λεπτό μετά, από σουτ που επιχείρησε ο Φούντας, η μπάλα κόντραρε, πήρε περίεργη τροχιά, και πήγε να ξεγελάσει τον Κουτσερένκο. Πήρε ύψος, βρήκε στο δοκάρι και πέρασε εκτός.
Στο 68′ ο Παναιτωλικός «άγγιξε» το γκολ. Ο Άλεξιτς κυνήγησε τον αμυντικό του ΟΦΗ προς την περιοχή του, έκλεψε και έκανε παράλληλο γύρισμα. Για χιλιοστά δεν πρόλαβε μπάλα ο Μπάτζι.
Κι αφού το γκολ δεν ήρθε, ο Παναιτωλικός είδε τον Ζαμπαλά να τον αφήνει με δέκα στο 70′, δείχνοντας δεύτερη κίτρινη στον Προδρομίτη (με την πρώτη να είναι αυστηρή).
Διαφορετικά δεδομένα πλέον, με τον Παναιτωλικό να καλούνταν να διαχειριστεί ένα «ζόρικο» 20λεπτο. Θυμιάνη και Νικολάου πέρασε στο γήπεδο ο Αναστασίου στο 74′.
Κόρνερ για τον Παναιτωλικό στο 75′ έφερε «αναμπουμπούλα» στην άμυνα του ΟΦΗ. Η μπάλα απομακρύνθηκε, σε δεύτερο χρόνο κεφαλιά του Στάγιτς, λίγο άουτ.
Στατικό για τον ΟΦΗ στο 78′, σταθερά με γροθιές έδιωξε ο Κουτσερένκο. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την πίεσή τους. Κόρνερ στο 83′, έδιωξε η άμυνα. Ένα ακόμα στο 85′, ο κίπερ των Αγρινιωτών «καθάρισε».
Επικίνδυνη σέντρα στο 88′ προς την περιοχή πέρασε από πολλά κορμιά, με το Νους να βρίσκει μπάλα αλλά όχι «γεμάτα».
Ο Παναιτωλικός «λύγισε» στο 89′. Η σέντρα από τα δεξιά του Αθανασίου στο πρώτο δοκάρι, ο Κόντρο «τσίμπησε» μπάλα και έκανε το 0-1.
Ο Παναιτωλικός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 90′, δίχως να καταλογιστεί κάτι. Κόρνερ για τους Αγρινιώτες δεν απέφερε κάτι. Οι Αγρινιώτες παρά τις όποιες τους προσπάθειες δεν κατόρθωσαν να βρουν γκολ, με τον ΟΦΗ να παίρνει τη νίκη στο Αγρίνιο.
Παναιτωλικός (Αναστασίου): Κουτσερένκο, Μανρίκε, Προδρομίτης, Όλσον, Στάγιτς Μαυρίας (41′ λ.τ. Γαλιάτσος), Εράκοβιτς (74′ Θυμιάνης), Εστέμπαν (74′ Νικολάου), Οπόκου (58′ Μπάτζι), Τζενεπό (58′ Σουμά), Άλεξιτς
ΟΦΗ (Κόντης): Λίλο, Κρίζμανιτς, Αθανασίου, Αϊτόρ (67′ Κόντρο), Φούντας (91′ Χατζηγιοβάννης), Ανδρούτσος, Πούγγουρας (73′ Κωστούλας), Νους (91′ Καραχάλιος), Ντίκμαν, Μπουχαλάκης, Νικολάου

-Ο Παναιτωλικός μπήκε στο γήπεδο τρομερά. Είχε κατοχή, κυριαρχία και δύο δοκάρια πριν το δέκατο λεπτό. Έδειχνε δείγματα ομάδας που επιθετικά μπορεί να κάνει ωραία πράγματα.
-Η παρουσία του Άλεξιτς στο γήπεδο στην κορυφή της επίθεσης συνεπάγεται έναν Παναιτωλικό που έχει επιθετικό που απειλεί. Ο Σέρβος ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις. Και για να δημιουργήσει και για να εκτελέσει.
-Συγκλονιστικός Στάγιτς. Στο ύψος του και ο Όλσον.
–Οπόκου. Εξαιρετικές ατομικές ενέργειες και σπιρτάδα στο πρώτο μέρος. Πολύ τρέξιμο και ενέργεια, στοιχεία που χρειάζονται σε διάρκεια…
-Εξαιρετικός ο Εστέμπαν, «μηχανάκι» στο χώρο του κέντρου με ατελείωτα χιλιόμετρα και βοήθειες, σε άμυνα και επίθεση. Πολύ καλό ματς και ο Εράκοβιτς.
-Ο Γαλιάτσος πάτησε ξανά γήπεδο μετά από ένα και πλέον χρόνο. Σιδερένιος, Δαβίδ.
-Επιτέλους τσαγανό, επιτέλους μαχητικότητα, επιτέλους η εικόνα της ομάδας που θέλουμε να βλέπουμε. Δυστυχώς δεν συνδυάστηκε με αποτέλεσμα.

–Τα καλά διαστήματα στο ματς πρέπει να τα εκμεταλλεύεσαι. Σε κάθε ματς. Ο Παναιτωλικός στο ξεκίνημα του αγώνα με τον ΟΦΗ είχε κυριαρχία και στιγμές. Δεν είχε -ξανά- γκολ.
-Μετά το 20′ ο Παναιτωλικός φάνηκε να αποσυντονίζεται και για περίπου ένα δεκάλεπτο ο ΟΦΗ έβγαλε επικίνδυνες προϋποθέσεις.
-Οι τραυματισμοί είναι πολλοί. Μαυρίας και Οπόκου οι δύο που βγήκαν αναγκαστικά σήμερα.
-Αντέχεις με παίκτη λιγότερο μέχρι το 89′. Το να δέχεσαι γκολ σε τέτοια φάση, απαγορεύεται…
-Ο Τζενεπό συνεχίζει τις «χαμηλές πτήσεις». Μεγάλη απογοήτευση μέχρι στιγμής.

Ζαμπαλάς. Ορθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ του Νους. Οριακή φάση, σωστή εξ αρχής απόφαση. Στον πειθαρχικό έλεγχο ήταν αρκετά ελαστικός. Δεν έλειψαν μερικά «ανάποδα» σφυρίγματα. Αυστηρή η πρώτη κίτρινη στον Προδρομίτη. Βρήκε το «πάτημα» να τον αποβάλλει με δεύτερη στο 70′. Από εκεί και πέρα όλα τα «σπόρια» ΟΦΗ.

Ο Παναιτωλικός μπήκε εξαιρετικά στο ματς. Είχε δύο δοκάρια στα πρώτα λεπτά με Μανρίκε, Άλεξιτς, και δύο τουλάχιστον ακόμα επικίνδυνες στιγμές. Ο ΟΦΗ μετά το 20′ άρχισε να ισορροπεί απαντώντας με το δοκάρι του Μπουχαλάκη. Πολύ όμορφο ματς, με την μπάλα πάνω-κάτω και δυναμικές μονομαχίες. Η ομάδα του Αγρινίου φάνηκε να χάνει την ορμή της μέχρι το 30′, επιχειρώντας να επανακάμψει. Το 0-0 έμεινε στο πρώτο μέρος.
Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο ΟΦΗ είχε μεγάλη στιγμή με τον Νους. Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό, συνεχίζοντας από το πρώτο μέρος. Ο Παναιτωλικός βρήκε κι αυτός τις στιγμές του, ώσπου στο 70′ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν με την αποβολή του Προδρομίτη. Οι Αγρινιώτες άντεξαν στην όποια πίεση μέχρι το 89′. Τότε δυστυχώς έγινε το 0-1, που ήταν και το τελικό σκορ.







Ξέρουμε αν είχαν πρόβλημα νακαμπα μπάσι για να βάζει το Νικολάου να παίξει
Παναιτωλικος ομάδα 10 λεπτών. Τίποτα άλλο. Αλλαγή προπονητή Μπελεβωνη…..