fbpx
Connect with us

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Αναστασίου στο TitormosNet: «Μπήκαν βάσεις φέτος, να γίνουμε ανταγωνιστικότεροι» (video)

Με τo πρωτάθλημα να φτάνει στο τέλος του, ο Κωνσταντίνος Ρίγκος (on camera) και ο Θωμάς Μαυραγάνης (behind the scenes) συναντούν τον Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος μιλά στο TitormosNet.gr σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Συναντηθήκαμε πριν το τελευταίο παιχνίδι με τον Ιωνικό. Γνωρίζουμε τον τεχνικό του Παναιτωλικού λίγο καλύτερα. Η ποδοσφαιρική του πορεία, τα βήματά του μέχρι τον Άγιαξ κι όχι μόνο, η ενασχόληση με την προπονητική.

Τη συζήτησή μας κατευθύνει ο ίδιος. Ούτως ή άλλως το «έχει» το στοιχείο…

Αν κάτι χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια το TitormosNet ως μέσο είναι ο αυθορμητισμός. Και εν προκειμένω, εντελώς αυθόρμητα η κάρτα στην οποία αποθηκεύτηκε το δεύτερο σκέλος της συνέντευξης αποφάσισε ότι ήταν καλό timing να κάνει τα «τερτίπια» της. Την… κλαίμε ακόμα. Και την κάρτα και το υπόλοιπο βίντεο. Ωστόσο, το μαγνητόφωνο υπήρξε «από μηχανής θεός»!

Αρχικά τι είναι ο Παναιτωλικός για έναν Αρτινό; Φανταζόμαστε ότι υπήρχε μια εικόνα ήδη σχηματισμένη για την ομάδα πριν καν έρθει η πρόταση;

Μεγαλώνοντας στην Άρτα είσαι ανάμεσα από Γιάννενα και Παναιτωλικό. Ο ΠΑΣ έχει μία ιστορία, ένα παρελθόν στην Ά Εθνική. Ο Παναιτωλικός έχει τα τελευταία χρόνια συνεχή παρουσία. Είναι καλό για την περιοχή. Ακούγεται και προβάλλεται η ευρύτερη περιφέρεια. Δεν το σκέφτηκα καθόλου το δίπολο Αρτινός-Αγρινιώτης. Είναι δουλειά. Βλέποντας το Παναιτωλικός-Ξάνθη πέρυσι στα μπαράζ, χωρίς να ξέρω τι θα ακολουθήσει, ένιωθα συμπάθεια για την ομάδα.

Έρχεται η πρόταση το καλοκαίρι από τον Παναιτωλικό. Ήθελε πολύ σκέψη ή ήταν ένα project που σε εξίταρε;

Περισσότερο το δεύτερο. Η διαδικασία να γυρίσεις την εικόνα από τον τρόπο δουλειάς. Το βασικότερο είναι το πώς θα ήταν η συνεργασία με τους ανθρώπους. Στο ποδόσφαιρο ακούς, βλέπεις πολλά και μαθαίνεις πολλά. Έπρεπε να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα από την αρχή. Και να μείνουν ξεκάθαρα. Να μπορέσεις να δουλέψεις όπως θέλεις. Υπήρχε η πρόκληση να ανατραπεί και η εικόνα και να δείξει η ομάδα άλλη εικόνα. Πιστεύω το δείξαμε σε μεγάλο μέρος του πρωταθλήματος.

Θεωρείς ότι κατάφερες να περάσεις μια ταυτότητα, κάποια πράγματα που ήθελες εσύ στην ομάδα σε ικανοποιητικό βαθμό; Στην αρχή τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά αλλά ένιωθες στον κόσμο να υπάρχει εμπιστοσύνη ότι «θα γυρίσει ο τροχός»; Όταν η ομάδα άρχισε να λειτουργεί πιο πολύ με τα θέλω του προπονητή, θεωρείς ότι έφτασε σε καλό επίπεδο η συνεννόηση με τους ποδοσφαιριστές;

Ναι, είχα να διαχειριστώ ένα γκρουπ που είχε μάθει να παλεύει να μείνει στην κατηγορία. Οι προσδοκίες και οι φιλοδοξίες μου εμένα ήταν για το κάτι παραπάνω. Πρώτα έπρεπε να ταυτιστείς με τα θέλω και τις ανάγκες των παικτών. Να μπορέσεις να χτίσεις και να ζητήσεις το κάτι παραπάνω. Έπρεπε να υπάρχει πλάνο, τρόπος δουλειάς. Να μεταφερθούν οι παίκτες υποσυνείδητα από το ένα επίπεδο στο άλλο.

Το σημαντικότερο ήταν να μπουν βάσεις από την αρχή. Να αποκτήσει η ομάδα ταυτότητα, καλή φυσική κατάσταση, να μπορεί να παίζει ποδόσφαιρο. Σε πολλά παιχνίδια δεν θα είχαμε την μπάλα στα πόδια μας όπως θα θέλαμε. Από την άλλη θα έπρεπε να ανταποκριθούμε. Να έχουμε την ενέργεια να κάνουμε πράγματα στο χόρτο, όχι μόνο να περιμένουμε τον αντίπαλο. Το κυριότερο; Δεν παρατάμε κανένα παιχνίδι. Σε όλα μπορούμε να κερδίσουμε κάτι. Σε ελάχιστα ματς δεν το δείξαμε αυτό. Ήταν και φυσιολογικό από την άλλη. Είχαμε σκαμπανεβάσματα. Πίστευα ότι μέχρι Οκτώβριο-Νοέμβριο, ανάλογα με το επίπεδο ετοιμότητας -οι παίκτες είχαν να διαχειριστούν σκληρή προετοιμασία, δεν είχαν μάθει να δουλεύουν σε τέτοιες εντάσεις, από τη στιγμή που θα λύνονταν τα πόδια τους ξέρανε ότι θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικοί, παραγωγικοί. Πράγμα που έγινε.

Υπήρξε κάτι φέτος που θα ήθελες να αλλάξεις, ή να ένιωσες άτυχος σε κάτι; Πολύ κόσμος θα πει ή θα θεωρεί ότι ίσως αυτό θα ήταν η σειρά των προημιτελικών με τον Ολυμπιακό.

Δεν είχαμε σταθερότητα. Ενώ είχαμε διάθεση και κάναμε πράγματα, πολλές φορές παίρναμε αποτελέσματα. Από το παιχνίδι όμως δεν ήμουν ικανοποιημένος. Δεν είχα την ικανοποίηση του κόσμου, των παικτών. Δεν με γέμιζε τόσο αυτό που κάναμε. Διέκρινα πράγματα που θα μπορούσαμε να τα κάνουμε καλύτερα. Αυτό αφορούσε τη σταθερότητα στην απόδοση και τη συγκέντρωση. Εκεί διέκρινα ότι έπρεπε να δουλέψουμε. Προσπαθήσαμε το Γενάρη να φέρουμε παίκτες με παραστάσεις από υψηλότερο επίπεδο, να βοηθήσουν την ομάδα. Κάναμε κάποια βήματα αλλά και πάλι θεωρώ ότι δεν είχαμε σταθερότητα στην επίθεση. Μας κόστισε πόντους που θα διαμόρφωναν διαφορετικά τα πράγματα στη συνέχεια.

«Για να πάει μία ομάδα καλά πρέπει όλοι να είναι μαζί, να σκέφτονται το ίδιο, για το κοινό καλό. Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο»

Ο κόσμος του Αγρίνιου τόσο λόγω της άρσης των μέτρων, όσο και λόγω της εικόνας της ομάδας σε μεγάλο μέρος της σεζόν γύρισε στο γήπεδο και στήριξε την ομάδα. Σε πολλές συνεντεύξεις το έχεις αναγνωρίσει. Αν και γεμάτο γήπεδο δεν είδαμε, κι έχουμε χρόνια να δούμε. Είχαμε και την επιστροφή των οργανωμένων, είναι ωραίο να αγωνίζεσαι στο Αγρίνιο, μπορεί ο κόσμος να είναι ο 12ος παίκτης με καλύτερες προσελεύσεις;

Ήταν γενικά δύσκολη χρονιά με τον κορωνοϊό και τα μέτρα. Σε όλα τα γήπεδα ήταν δύσκολες οι συνθήκες, πόσο μάλλον και με την οικονομική κατάσταση των τελευταίων χρόνων. Ένα καλό που έχει η ομάδα είναι ότι έχει βάση φιλάθλων που την αγαπάνε. Και είναι σημαντικό. Το δείχνουν. Φάνηκε στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, όταν επανήλθαν οι οργανωμένοι. Είχε άλλο πνεύμα, το αισθανόσουν. Υπήρχε κάτι, μία διαφορετική ατμόσφαιρα. Οι παίκτες το νιώθουν αυτό.

Στη συνέχεια ήρθε περισσότερος κόσμος. Έπαψαν και τα μέτρα. Υπήρξε προσέλευση, ωραία ατμόσφαιρα και θεωρώ ότι σε αυτό το κομμάτι δεν δώσαμε στον κόσμο την ανάλογη χαρά. Η παρουσία μας εντός έδρας δεν ήταν καλή, καθόλου καλή. Το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει ομόνοια, καλό κλίμα μεταξύ κόσμου και ομάδας. Για να πάει μία ομάδα καλά πρέπει όλοι να είναι μαζί, να σκέφτονται το ίδιο, για το κοινό καλό. Θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Ξέρουμε ότι είναι απαιτητικός, ότι θέλει να δει θέαμα και νίκες.

Το στοίχημα για τη νέα σεζόν είναι να είμαστε καλύτεροι. Ειδικά εντός έδρας, να πάρουμε περισσότερες νίκες. Σε συνδυασμό με την παρουσία του κόσμου, που πιστεύω να είναι εντονότερη, να κάνουμε κάποια βήματα προς τα εμπρός.

Ήταν σωστό και έγινε πράξη, μιλάμε προφανώς για την ανανέωση του συμβολαίου με τον Παναιτωλικό. Χρειάστηκε σκέψη ή ήρθε εύκολα; Ένα ερώτημα που υπάρχει σε πολλούς είναι το γιατί η ανανέωση ήταν μονοετής.

Στο ποδόσφαιρο μπορεί να φύγεις και σε τρεις μήνες αν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Το τριετές ή το πενταετές συμβόλαιο δεν λέει και πολλά πράγματα. Σημασία έχει να ευχαριστιέσαι αυτό που κάνεις. Εγώ το ευχαριστιέμαι. Η ανανέωση δεν είχε να κάνει με το οικονομικό, αλλά με το πώς να βελτιωθούμε, να κάνουμε βήματα εμπρός. Ήταν σημαντικό να διασφαλίσω και να πάρω τις εγγυήσεις ότι θα γίνουν κάποια πράγματα για να είναι η ομάδα πιο ανταγωνιστική αφού έχει σωστές βάσεις. Εκεί τράβηξαν οι συζητήσεις λίγο καιρό. Τι μπορούμε και τι θέλουμε να κάνουμε.

Τα σχέδια προχωράνε για του χρόνου; Έχει κατασταλάξει ο Γιάννης Αναστασίου που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα;

Σίγουρα. Αν είχαμε φτάσει μέχρι τώρα και δεν είχα κατασταλάξει κάτι θα πήγαινε λάθος. Έχουμε διαγνώσει τα προβλήματα. Υπάρχει επικοινωνία με την διοίκηση. Προσπαθούμε να κάνουμε κάποιες μεταγραφές να ενισχύσουμε την ομάδα.

Δεν είναι εύκολα. Γεωγραφικά δεν βοηθάει το πού βρισκόμαστε. Δεν έχει αεροδρόμιο κοντά. Δεν είναι μεγάλη πόλη το Αγρίνιο. Αυτά είναι αποτρεπτικοί παράγοντες για ποδοσφαιριστές ή τις οικογένειές τους. Από την άλλη σε προσωπικές συζητήσεις που κάνω με ποδοσφαιριστές τους λέω ότι αν το δουν ως μέρος που θέλουν να εξελιχθούν είναι ιδανικά. Αν ζητάνε άλλα πράγματα από τη ζωή τους και την καριέρα τους όχι.

Αυτοί που έρχονται ξέρουν που έρχονται. Ποιες είναι οι απαιτήσεις, οι προσδοκίες. Υπάρχουν απαιτήσεις ως προς το τι πρέπει να κάνουν και τι πρέπει να αντιπροσωπεύουν. Ο καθένας έχει διαφορετική άποψη για το τι προσθήκες πρέπει να γίνουν. Για μένα πρέπει να γίνουν μερικές ποιοτικές προσθήκες, να ανέβει η ομάδα επίπεδο για να έχουμε καλύτερη χρονιά.

Θα χρειαστεί ο κόσμος του Αγρινίου να ετοιμαστεί για εξωτερικό αν θέλει να δει φιλικό προετοιμασίας της ομάδας φέτος;

Σε αυτό πρέπει να σας απαντήσει η διοίκηση, αυτή το διαχειρίζεται. Εγώ έχω καταθέσει τα αιτήματά μου. Από εκεί και πέρα η διοίκηση τρέχει. Όταν κάνετε συνέντευξη με κάποιον της διοίκησης μπορείτε να ρωτήσετε.

Φέτος θα υπάρχουν αλλαγές και στο staff. Δύο λόγια για τον επί χρόνια συνεργάτη σου τον τον Στίβεν Ρούτερ αλλά και για τον προπονητή τερματοφυλάκων Κώστα Παγανιά;

Στη λειτουργία μίας ομάδας το τεχνικό τιμ παίζει σημαντικό ρόλο. Είναι σημαντικό το κοινό πνεύμα. Εμείς το είχαμε αυτό φέτος. Ήταν μία περίοδος που λόγω αποτελεσμάτων δεν ήταν ευχάριστα τα πράγματα για την ομάδα. Εμείς παραμέναμε ενωμένοι και πιστεύαμε στη δουλειά μας.

Ο Στιβ μου είχε ανακοινώσει από το καλοκαίρι ότι ήταν η τελευταία του χρονιά. Ήθελε να επιστρέψει στην οικογένειά του. Από το 2013 που ξεκίνησε αυτό το ταξίδι μαζί μου. Έφτασε στο τέλος του, ήθελε να απολαύσει στιγμές με τη σύζυγό του. Ήταν κατανοητό.

Είναι το επόμενο στοίχημα να βρεθεί ο κατάλληλος συνεργάτης. Να είναι ένας άνθρωπος εμπιστοσύνης. Να έχει γνώσεις και διαφορετική αντίληψη και κουλτούρα. Αν είναι ξένος να μπορεί να αντιληφθεί την διαφορετικότητα. Αν είναι Έλληνας να μπορεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα. Είναι σημαντικό για μένα να σκέφτονται και να λειτουργούν όλοι το ίδιο. Γίνεται μία διαδικασία για εξεύρεση ικανών συνεργατών.

Ο Κώστας πήρε μία απόφαση να πάει στο εξωτερικό. Σεβαστή, δουλεύει μέχρι τελευταία μέρα. Είναι πολύ καλός επαγγελματίας. Κοιτάζουμε πλέον να δούμε πώς θα στελεχώσουμε το επιτελείο και στη θέση αυτή. Να μπορέσουμε να έχουμε συνέχεια σε αυτό που χτίσαμε.

«Τα νέα παιδιά αντιπροσωπεύουν και εκπροσωπούν την πόλη. Κρατάνε την ομάδα, μπορούν να κάνουν πράγματα για αυτή»

Σε μια έρευνα που έγινε πρόσφατα που αφορούσε όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης, ο Παναιτωλικός ήταν τρίτος στην Ελλάδα σε γηγενείς ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες. Είναι κάτι που έχει ζητηθεί και από την ΠΑΕ, είναι κάτι που θες και ο ίδιος να προωθείς παίκτες από την ακαδημία;

Έχοντας περάσει από Ολλανδία, όπου δουλεύουν πολύ με τις ακαδημίες και δη περισσότερο στον Άγιαξ, για μένα είναι σημαντικό να παίρνουν ευκαιρίες τα νέα παιδιά. Να μπορέσουν και οι ομάδες να έχουν κορμό και ταυτότητα. Το club να μπαίνει σε λιγότερα έξοδα και μέσα από αυτούς τους παίκτες να συντηρείται οικονομικά. Ο κορωνοϊός τα τελευταία χρόνια το έκανε δύσκολο αυτό. Πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές έχασαν χρόνια που δεν ξέρω αν θα μπορέσουν να αναπληρώσουν.

Στην ομάδα υπήρχαν παιδιά με καλά στοιχεία. Προσπαθήσαμε να τους αξιολογήσουμε το καλοκαίρι. Επιλέξαμε κάποια παιδιά. Κάποιοι πήραν χρόνο συμμετοχής. Αυτοί που έμειναν και συνέχισαν ήταν κι αυτοί που έδειξαν περισσότερη ανθεκτικότητα, πίστη και ταλέντο.

Είναι ευχής έργον για τον Παναιτωλικό και κάθε επαρχιακή ομάδα να έχει γηγενείς παίκτες. Φέτος είχαμε αρκετά παιδιά. Μπακαδήμας, Μαλής, Μπελεβώνης. Ο Τσιγγάρας από τις ακαδημίες, ο Φρεντ, παρότι δεν είναι από εδώ. Ο Λιάβας του χρόνου θα είναι ενεργό μέλος της ομάδας.

Είναι σημαντικό για την ομάδα και τους ντόπιους. Τα παιδιά αυτά αντιπροσωπεύουν και εκπροσωπούν την πόλη. Κρατάνε την ομάδα, μπορούν να κάνουν πράγματα για αυτή. Δίνουν κίνητρο στους μικρότερους που έρχονται. Το ποδόσφαιρο δεν είναι της λογικής «να κάνω μία συμμετοχή με τον Παναιτωλικό». Ο στόχος είναι να παίξω και να εξελιχθώ από και για την ομάδα.

Ένα δικό σου παιδί που ξαναβρήκε τον εαυτό του φέτος είναι ο Νίκος Καρέλης. Τι έχεις να τονίσεις για έναν παίκτη που αμφισβητήθηκε ιδιαίτερα; Γενικά είσαι προπονητής που πιστεύεις τους παίκτες σου.

Ο Καρέλης ήρθε πέρυσι σε δύσκολο timing. Υπήρχαν προσδοκίες με βάση αυτά που είχε πετύχει με τον Παναθηναϊκό, την Γκένκ αλλά και τον ΠΑΟΚ. Είναι ένα παιδί που λειτουργεί καλά όταν υπάρχει πλάνο, κατεύθυνση και τρόπος δουλειάς μέσα στο γήπεδο. Δούλεψε πολύ από το καλοκαίρι. Ήξερε πώς λειτουργώ και ήξερε ότι αν ήταν αυτός που πρέπει θα έπαιρνε τις ευκαιρίες του και θα έπαιζε.

Η προσπάθεια που έκανε πριν την προετοιμασία, κατά τη διάρκειά της αλλά και στη σεζόν, έδειξαν ότι μπορεί να δώσει πράγματα. Από την άλλη είμαι και εγώ πολύ απαιτητικός και τον «κυνηγάω» πολλές φορές να κάνει περισσότερα. Έχει δυνατότητες. Αν φέτος ήταν πιο σταθερός θα έφτανε άνετα τα 15 γκολ και η πορεία μας θα ήταν διαφορετική.

Κάτι που έχει αναγνωριστεί καθολικά είναι το γεγονός ότι είσαι ιδιαίτερα επικοινωνιακός. Τακτικά σε βλέπουμε σε τηλεοπτικά panel, η πόρτα σου είναι πάντα ανοικτή στα μέσα. Ασχολείσαι με τα ελληνικά μέσα, διαβάζεις καθόλου την γνώμη τους;

Προσπαθώ πάντα να ανταποκρίνομαι. Είναι σημαντικό να λες πράγματα που ο θεατής/ακροατής θα ακούσει και θα δει για να καταλάβει απλά κάποια πράγματα. Πώς γίνονται, πώς λειτουργεί μία ομάδα, ένας προπονητής, πώς παίρνονται αποφάσεις.

Έχω μάθει να σέβομαι τη δουλειά του καθενός. Ο δημοσιογράφος προσπαθεί να ενημερώσει τον κόσμο με τον σωστό τρόπο. Μερικές φορές ο καθένας θεωρεί ότι έχει άποψη και λόγο. «Γιατί έβαλες αυτόν τον ποδοσφαιριστή, βάλε κάποιον άλλον».

Όσα ξέρει ο προπονητής που βλέπει την καθημερινότητά του, που βλέπει τις μετρήσεις, τα GPS του, τι δυνάμεις έχει, πώς είναι, δεν μπορεί να το ξέρει κάποιος. Δεν μπορεί να το καταλάβει κάποιος στην κερκίδα ή στην τηλεόραση. Μπορεί να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση. Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει προπονητής που να σκέφτεται ότι έχω παίκτη που είναι καλός και να μην τον βάζει.

Από όταν ξεκίνησα την προπονητική το 2013, έλεγα πάντα στους δημοσιογράφους ότι θέλω το challenge στις συνεντεύξεις. Θέλω να γίνομαι καλύτερος. Μπαίνεις σε διαδικασία να συζητάς απλά πράγματα χωρίς ουσία. Πρέπει να μπαίνουμε στα επιμέρους. Να δει ο κόσμος πώς σκέφτεσαι και λειτουργείς. Δεν υπάρχει αυτό το challenge ως ώρας.

Επίσης είναι κάποιο πρωτάθλημα που σου αρέσει να βλέπεις ή κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Πέρα από το ολλανδικό προφανώς.

Σίγουρα τα παιχνίδια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Premier League πάρα πολύ, ελληνικό, γερμανικό, ισπανικό, ιταλικό πρωτάθλημα. Ότι έχει στην τηλεόραση το παρακολουθώ. Μου αρέσει, είναι σημαντικό να παρακολουθείς και να έχεις εικόνα από την εξέλιξη. Να βλέπεις παίκτες, προσέγγιση.

Κλείνοντας ποιοι είναι οι στόχοι του Γιάννη Αναστασίου για το μέλλον. Τι να περιμένει ο κόσμος του Παναιτωλικού την σεζόν που έρχεται;

Το πιο σημαντικό να έχουμε υγεία. Με την ομάδα πρέπει να κάνουμε βήματα. Μπήκαν κάποιες βάσεις φέτος. Θα συνεχίσω να λέω ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, να εξελιχθούμε. Προπονητικό κέντρο υπάρχει, κόσμο και δυναμική η ομάδα έχει, οικονομική σταθερότητα με τον κύριο Κωστούλα επίσης.

Όλα αυτά είναι κομμάτια που αν τα συνδέσεις σωστά θα είσαι πιο ανταγωνιστικός και παραγωγικός. Είναι εύκολο να πω κάτι στη θεωρία. Για μένα το σημαντικό είναι να κάνουμε βήματα. Το αντιλαμβάνεσαι αυτό που κάνεις. Όταν κάνεις ένα πισωγύρισμα ξέρεις τι πέρασες και μπορείς να το αποφύγεις. Αν κάνεις άλματα μπορείς να τσακιστείς. Να έχει μία καλή χρονιά και μετά από ένα χρόνο, δύο να έχεις θέματα. Θα συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα. Με πίστη, πειθαρχία, οργάνωση.

Θα κοιτάξουμε να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται. Αν είμαστε πιο σταθεροί, με τα στοιχεία που βάλαμε φέτος και κάποιες προσθήκες θα είμαστε πιο θελκτικοί στα μάτια των φιλάθλων. Όχι μόνο για τους οπαδούς του Παναιτωλικού αλλά και όλων των φιλάθλων. Μας αρέσει και θέλουμε οι φίλαθλοι να μας βλέπουν ευχάριστα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ