fbpx
Connect with us

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Απόφαση πέραν της πρωτόδικης αθώωσης συνιστά σκάνδαλο

Ο Κωνσταντίνος Ρίγκος επεξηγεί μετά και την ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης του παράνομου στοιχηματισμού στο ΟΦΗ-Παναιτωλικός γιατί οποιαδήποτε άλλη απόφαση πέραν της πρωτόδικης αθώωσης του club συνιστά σκάνδαλο.

Με το πέρας της εκδίκασης της πολύκροτης πλέον υπόθεσης που απασχολεί τον Παναιτωλικό το απόγευμα της Δευτέρας ένα πράγμα είναι σαφές με κάθε τρόπο. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση πέραν της πρωτόδικης απαλλαγής του αγρινιώτικου συλλόγου θα είναι ένα άνευ προηγουμένου σκάνδαλο.

Η νομική ομάδα του Παναιτωλικού έκανε τη δουλειά της ως όφειλε σε όλα τα επίπεδα. Με επιχειρηματολογία, η οποία εξάλλου αναδείχθηκε από τους δημοσιογράφους που έδωσαν το «παρών», αποδόμησαν ένα πόρισμα που «μπάζει» από παντού.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός για μία ακόμη φορά τα μεγαλύτερα μέσα της χώρας συγκλίνουν είτε έμμεσα είτε άμεσα στην άποψη ότι το κατηγορητήριο σε βάρος του Τίτορμου είναι αστείο. Σαφώς υπάρχουν κι αυτοί που έχουν άλλη άποψη. Είναι οι ίδιοι που έλεγαν ότι έχει στοιχηματίσει φροντιστής της ομάδας και ποδοσφαιριστές…

Ένα πόρισμα διάτρητο, λοιπόν, τίθεται μετά τις όποιες εξηγήσεις στην κρίση της Έδρας ως προς το αν θα υιοθετηθεί. Ένα πόρισμα που αδυνατεί να κατασταλάξει στο τι ήταν επιτέλους ο Κουτσοσπύρος στην ΠΑΕ Παναιτωλικός, που τα έγγραφα με βάση τα οποία συντάχθηκε αναφέρουν άλλα ποσά από την ΕΠΑΘΛΑ, που χαρακτηρίζει την κίτρινη προβλέψιμη και που δεν εμπλέκει άλλο πρόσωπο πέραν του πρώην γενικού αρχηγού.

Κατάφαση αποδόμησης

Επομένως, δεν πληρείται η αντικειμενική ευθύνη της υποστάσεως των άρθρων 27 και 29. Κι όμως, όταν η εισηγήτρια ερωτήθηκε αν επιμένει στο αποτέλεσμα του πορίσματος-εισήγησής της, απάντησε καταφατικά. Είχε κάθε δικαίωμα εκείνη τη στιγμή να αλλάξει τη θέση της, να συμπεριλάβει τον Κορνέλιους στα όσα προσάπτει αλλά έμεινε σταθερή.

Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Ότι ουσιαστικά είναι αυτό που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για αθωωτική απόφαση. Αν άλλαζε την αρχική της εισήγηση και συμπεριλάμβανε τον ποδοσφαιριστή, μπορούσε να στηρίξει ενδεχόμενη ενοχή του Παναιτωλικού. Εν προκειμένω απλούστατα αποδομήθηκε (και) μόνη της. Δεν στοιχειοθετείται επ’ ουδενί χειραγώγηση.

Ποιο είναι το εύλογο συμπέρασμα; Οποιαδήποτε άλλη απόφαση πέραν της πρωτόδικης αθώωσης συνιστά σκάνδαλο. Δεν μπορεί να διασύρεται η τιμή και η υπόληψη ενός συλλόγου σαν τον Παναιτωλικό. Η Δικαιοσύνη καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι μόνο τυφλή. Ότι κρίνει σωστά, ηθικά και με βάση τα στοιχεία αλλά και την κοινή λογική.

Υ.Γ.: Ευχή και πίστη μου όλα να πάνε καλά για την ομάδα. Μετά κι από αυτό, εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές από το σπίτι σου ή την καφετέρια κι έχεις να πατήσεις στο γήπεδο κάτι χρόνια, σκέψου αν και τι κάνεις λάθος. Η ομάδα είναι υπεράνω προσώπων. Και η δύναμή της είναι ο κόσμος της και από το πλευρό της δεν περισσεύει κανείς.

17 Comments

17 Comments

 1. Ο/Η Δημήτρης Κάππας λέει:

  Πραγαματικά, αυτό που λέτε. Εδώ “βγάζει μάτι” η αθωότητα της ομάδας μας. Δεν το λέμε μόνο εμείς οι Παναιτωλικοί, αλλά και οι άλλοι νομίζω. Έχω πίστη ότι θα αθωοθούμε.

 2. Ο/Η Vasileios Chalkias λέει:

  Αγαπητέ Κωνσταντίνε και λοιποί φίλοι των καναρινιών. Αν κι ο Παναιτωλικός πέρσι πλήγωσε την αγαπημένη μου Ξάνθη με την οριακή του επικράτηση στους διπλούς αγώνες μπαράζ εκμεταλλευόμενος τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ και απέφυγε για δεύτερη σερί σεζόν τον υποβιβασμό με σύνδρομο Γκαστόνε, φέτος σε μια χρονιά πολύ πιο αξιοπρεπή κατάφερε να κατανοήσει πως υπάρχουν πολλές παγίδες στο σύγχρονο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η εκτίμηση μου είναι πως θα έχουμε αθωωτική απόφαση και θα μπει ένα τέλος στο καθεστώς αβεβαιότητας που ταλανίζει συνολικά 4 ομάδες σύντομα. Βέβαια είναι άσχημα αυτά που ακούστηκαν ως απειλή περί αποχώρησης Κωστούλα ή διχασμού της Στερεάς Ελλάδας, αλλά στη χώρα του λαϊκισμού δε θα μπορούσαμε διαφορετικά.

 3. Ο/Η Vasileios Chalkias λέει:

  Πάμε τώρα και στην αμερόληπτη κριτική. Ένα τόσο σοβαρό θέμα να έχει λογαριασμούς αξιωματούχος ομάδας σε στοιχηματικες που συνδέονται με την ΕΠΑΘΛΑ πρέπει να προβληματίσει τον κόσμο της ομάδας του Παναιτωλικού. Γνωρίζω πως κάτι ανάλογο εδώ στην Ξάνθη είχε γίνει με την Bet365 που ειδοποίησε την ΠΑΕ κι ο εμπλεκόμενος έφυγε χθές. Αυτό συνέβη περίπου μία πενταετία πριν επί ημερών κραταιού Πανόπουλου. Η υπερασπιστική γραμμή περί φιλανθρωπικού ιδρύματος που έδινε ένα ξεροκομματο στον Κουτσοσπυρο με τη διαρκή προσβολή της προσωπικότητας του παρουσιάζοντας τον ως το χαζό του χωριού είναι κακόγουστη και δεν πείθει. Στους ουδέτερους που γνωρίζουν πως λειτουργεί το σύστημα όταν οι στοιχηματικες που συνδέονται με την ΕΠΑΘΛΑ δουν μια ανωμαλία ενημερώνουν τις ομάδες. Δεν το κάνουν απροειδοποίητα. Λογικό καθώς οι ομάδες είναι το προϊόν τους και θέλουν καλές σχέσεις. Όλα αυτά δεν στοιχειοθετούν προαπαιτηση για να υποβιβαστεί ο Παναιτωλικός αλλά ένα εύλογο ερώτημα είναι ποτέ πληροφορήθηκε ο σύλλογος τη δραστηριότητα του Κουτσοσπυρου; Ουσιαστικά καρφώθηκε λέγοντας ότι είναι τοξικομανης με το τζόγο. Το ήξερε προ πολλού! Την αγάπη μου και την ευχή μου αυτή η περιπέτεια να αφήσει αλώβητο τον Παναιτωλικό.

 4. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Είτε μας ρίξουν ή όχι δεν αλλάζει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο ή βρωμιά υπήρχε ή παράγκα επίσης αυτοί πού γίνανε πλούσιοι από τό ποδόσφαιρο και ως βιτρίνα για τίς λαμογιες τούς υπήρχαν και θα υπάρχουν τελικά αν έχουν μείνει ελάχιστοι καθαροί στο χώρο τού ελληνικού ποδοσφαίρου πάνε νά τούς φάνε και αυτούς ώστε νά επικρατεί ό νόμος τού ισχυρού δυστυχώς είμαστε και μεις μέσα για την εξαφάνιση μας στο ποδοσφαιρικό χάρτη όπως και άλλες ιστορικές ομάδες.

 5. Ο Παναιτωλικός δεν είχε ΚΑΜΙΑ ειδοποίηση από ΚΑΜΙΑ εταιρεία. Τη στιγμή που ο Παναιτωλικός έλαβε γνώση του περιστατικού, τονίζω ξανά, όχι επισήμως, απέπεμψε τον συγκεκριμένο. Σκιές πάνω από τον οργανισμό του Παναιτωλικού δεν υπάρχουν.

 6. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Η απόφαση έπρεπε νά είχε βγει λίγο μετά το πέρας της διαδικασίας ποιος ξέρει τί νά μαγειρεύουν και τί τηλεφωνήματα θά πέφτουν από τούς γνωστούς!!!

 7. Ο/Η ΒΠ λέει:

  Πάντως για να τα λέμε όλα το πόρισμα της δικαστίνας έχει συνταχθεί με τέτοιο τρόπο που να έχει αρκετά κενά και να αφήνει πολλά περιθώρια για αθώωση τελικά. Θα μπορούσε να ήταν και χειρότερη η κατάσταση.

 8. Ο/Η BILL λέει:

  Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Διοικητικής Δικαιοσύνης κατά τις συνεδριάσεις του, στις 12 και 17 Οκτωβρίου 2016, αποφάσισε τα εξής. Μετατίθενται οι παρακάτω Πρωτοδίκες ΔΔ: Παναγιώτα Σαρδέλη από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Λαμίας, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ;

 9. Ο/Η BILL λέει:

  αν ειναι η ιδια θα εχει σιγουρα γνωριμίες απο λαμια πλευρά

 10. Ο/Η Random λέει:

  Αγαπητέ κύριε Χαλκια όσο κι αν σας ξενίζει όλους εσάς τους “αμερόληπτους” η πραγματικότητα αυτή είναι. Προφανώς δεν ζείτε στο Αγρίνιο και δεν γνωρίζετε πρόσωπα και καταστάσεις. Κάποιοι στην ΠΑΕ θεώρησαν ότι χρωστούν κάτι στον συγκεκριμένο για ένα γκολ στον Βόλο πριν από εννιά χρόνια (Ολυμπιακός Βόλου – Παναιτωλικός 1-2),που σήμαινε την άμεση επάνοδο στην α’ εθνική και του έδωσαν ένα μεροκάματο. Επειδή υποθέτω ότι έχετε ελεύθερο χρόνο, μπορείτε να το αναζητήσετε στο youtube. Ούτε τεχνικός διευθυντής ήταν ούτε team manager, όπως ακούστηκε. Τέλος πάντων, εύχομαι και στη δική σας ιστορική ομάδα να ξεμπερδέψει γρήγορα και ανώδυνα με τις σοβαρές δικαστικές εκκρεμότητες του ιδιοκτήτη της.

 11. Ο/Η Likos λέει:

  Δούλευε η ερευνήτρια στη Λαμία κ μάλιστα κυκλοφορεί με λαμιώτικο αυτοκίνητο. Τυχαίο, μάλλον ναι

 12. Ο/Η Vasileios Chalkias λέει:

  Ως γνήσιος λάτρης της λάσπης δε θα μπορούσα να έλειπα από το Πανθεσσαλικό στις 19 Ιουνίου του 2013. Τέτοια ματς με συναρπάζουν. Άλλη μια χρονιά που η επένδυση του κυρίου Κωστούλα πήγε να τιναχτεί στον αέρα με την ιστορία με τους υπεράριθμους ξένους στο ματς με τον Ηρακλή Ψαχνών που ευτυχώς δεν κυνηγήθηκε από τις ΠΑΕ που είχαν έννομο συμφέρον ( ΑΕΠ Ηρακλής 1908 Καλλονή Πανσερραϊκός Δόξα Δράμας ΑΕΛ Εργοτέλης ώστε να υπάρχει μηδενισμός του Παναιτωλικού και μείον 3, για την ιστορία είχε κερδίσει με 1 2 η ομάδα της Εύβοιας) Saved by the bell. Την επόμενη σεζόν ο Χρήστος έπαιξε στον Αιγινιακο. Η Ξάνθη έχει μπει στη δίνη της αβεβαιότητας κι η περσινή χαμένη μάχη με τον Τιτορμο αποδεικνύεται καταστροφική. Έτσι είναι ο τζόγος. Όπου τζογαδόρος ο κύριος Μπιλ Πάπας. Από τώρα λέω ποια θα είναι η απόφαση. Αποτυχημένη απόπειρα χειραγώγησης με βαρύ χρηματικό πρόστιμο 300000 ευρώ. Το θέμα είναι γιατί η κυρία Σαρδελη δεν έκανε το προφανές κι εισηγήθηκε υποβιβασμό;

 13. Ο/Η Μόνο Παναιτωλικος λέει:

  Κύριε Χαλκιά μια απλή ερώτηση από εμάς που ζούμε στο Αγρίνιο. Αυτά τα συμπεράσματα για τιμωρίες πώς τα γνωρίζετε; έχουν γίνει και δικαστεί στην Ελλάδα; Επειδή δεν γνωρίζετε την ιστορία του Παναιτωλικου Φιλεκπαιδευτικου Συλλόγου. Ομάδα που ΑΠΑΝΤΕΣ προσκυνούν μπροστά του. Ομάδα που διδάσκει ήθος και στην μακρόχρονη ιστορία της ΔΕΝ δέχεται αφεντικά στο κεφάλι της. Άφησε λοιπόν εμάς τους Αγρινιώτες να ασχολούμαστε με την ΟΜΑΔΑ μας δεν έχουμε ανάγκη σχόλια ξένων.

 14. Ο/Η Vasileios Chalkias λέει:

  Δε χρειάζεται ειδική σοφία παρά μόνο να παρακολουθήσεις την επιχειρηματολογία του μοναδικού σοβαρού νομικού εκπροσώπου της ΠΑΕ Παναιτωλικός κυρίου Σοφοκλή Πιλαβιου και να δεις το τρέχον θεσμικό πλαίσιο. Τώρα το να κάνουμε πλειστηριασμό κοινωνικής προσφοράς συλλόγων στην εποχή του άκρατου επαγγελματισμού και της επικράτησης καπιταλιστικών δομών στον πυρήνα του οικοσυστήματος του είναι τουλάχιστον ιλαρό. Ανεξάρτητα από τις οπαδικες μου προτιμήσεις ανέκαθεν έτρεφα σεβασμό στις αξιόλογες προσπάθειες από συλλόγους της περιφέρειας. Είτε λέγεται Αστέρας Τρίπολης είτε Παναιτωλικός είτε Λαμία κι ούτως καθεξής. Ο Παναιτωλικός μέσα από την υπερασπιστική του γραμμή έδειξε ποια είναι η νομική του επιδίωξη. Και το δυστύχημα είναι πως θα πληρώσει πολύ ακριβά το μάρμαρο. Και το τσουχτερό πρόστιμο για λίγα σουβλάκια και πίτσες όπως χθες κακόγουστα χαριεντιστηκε στην επιχειρηματολογία του ο κύριος Δημητρακόπουλος είναι κάτι που πρέπει να σας απασχολεί.

 15. Ο/Η Μόνο Παναιτωλικος λέει:

  Όχι άλλα δάκρυα φτάνει……

 16. Ο/Η Likos λέει:

  Υπομονή σε λίγες μέρες θα ξέρουμε αν θα πάμε Εφετείο ή θα γίνει το μπαράζ Λαμία Βέροια

 17. Ο/Η CHRISTOS λέει:

  Ευχαριστουμε ,οσους φιλαθλους αλλων ομαδων συμπαραστεκονται στον Παναιτωλικο μας αλλα θα παρακαλουσα να μην κρινουν την ομαδα μας με κριτηρια αλλων ομαδων ! Ο Παναιτωλικος ειναι μια ομαδα περιπου 100 ετων ,με αποδεδειγμενη κοινωνικη προσφορα και με δρασεις πeρα απο το ποδοσφαιρο ! Τον κ. Κουτσοσπυρο , τον εκριναν αυτοι που τον γνωριζουν και τον περιεγραψαν ! Μπορειτe και εσεις να του ζητησετε να πιειτε εναν καφε και να βγαλετε τα συμπερασματα σας ! Απο σεναρια συνωμοσιας ,τυπου Γεωργιου και Κουγια εχουμε χορτασει ! Παρακαλουμε σεβαστειτε την ψυχολογια μας και την υπομονη μας ! CHRISTOS

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ