fbpx
Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ

Αποσύρεται από τις εκλογές της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας η «Νέα Εποχή»: «Κατέφτασαν… ενισχύσεις και κάποια σωματεία ενδίδουν»

Ο έκπτωτος Τάκης Παπαχρήστος απομένει μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος για την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε η «Νέα Εποχή», γνωστοποιώντας ότι αποχωρεί από τις εκλογές.

Η ανακοίνωση εμπεριέχει σοβαρές καταγγελίες αναφορικά με την προεκλογική διαδικασία. Τονίζεται χαρακτηριστικά ότι «η κίνηση αυτή όχι μόνο ανησύχησε τον Παπαχρήστο και την παρέα του, αλλά κινητοποίησε ένα ολόκληρο σύστημα που κινεί νήματα».

Μάλιστα τονίζεται ότι με «μεθόδους για τις οποίες λοιδορείται πανελλαδικά η Αιτωλοακαρνανία» επιδιώκουν τις τελευταίες ημέρες να δημιουργήσουν πλειοψηφία, διαπιστώνοντας ότι κάποια σωματεία ενδίδουν».

Ξεκαθαρίζεται τέλος ότι «το ποδόσφαιρο που θέλουμε είναι μακριά απ’ όσα συμβαίνουν και τις μεθόδους όσων επιδιώκουν να το κρατάνε δέσμιο των προσωπικών τους συμφερόντων».

Η ανακοίνωση αυτούσια:

«Ο αγώνας που γίνεται τα τελευταία χρόνια από όσους πιστεύουν ότι το ποδόσφαιρο της Αιτωλοακαρνανίας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον, έχει αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα. Έφερε στο προσκήνιο όλα τα προβλήματα που κρύβονταν επιμελώς «κάτω από το χαλί» για να ωραιοποιείται η εικόνα. Αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις όσων παρασιτικά ζούσαν απ’ αυτό και έχουν αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων.

Η έκπτωση της διοίκησης που αναδείχτηκε από τις προηγούμενες εκλογές με τρόπο που αποτέλεσε ντροπή για την κοινωνία μας γενικότερα και οι απανωτές δικαστικές αποφάσεις – κόλαφος για πρόσωπα, κέντρα, παράκεντρα, ήταν η απόδειξη της καταδυνάστευσης του ποδοσφαίρου μας για αλλότριους σκοπούς.

Ο αγώνας αυτός συσπείρωσε και ανέδειξε δυνάμεις που κατέθεσαν ιδέες – προτάσεις για να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα αναγέννησης του ποδοσφαίρου μας, που εκφράστηκε από τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, η οποία ως κίνηση απέκτησε ισχυρή δυναμική. Όχι απλά να διεκδικήσει τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές, αλλά με όραμα, πλάνο, δουλειά, να επαναφέρει στο ποδόσφαιρό μας την αισιοδοξία και την προοπτική.

Η κίνηση αυτή όχι μόνο ανησύχησε τον Παπαχρήστο και την παρέα του, αλλά κινητοποίησε ένα ολόκληρο σύστημα που κινεί νήματα. Ακριβώς όπως έκανε σε προηγούμενες εκλογές. Κατέφτασαν… ενισχύσεις…

Επαναφέρουν μεθόδους για τις οποίες λοιδορείται πανελλαδικά η Αιτωλοακαρνανία με όσα τραγελαφικά συνέβησαν στις προηγούμενες αρχαιρεσίες της ΕΠΣ και στη συνέχεια με τη λειτουργία της, που χαρακτηρίζεται από «μαγειρέματα» και εξαρτήσεις.

Με τις ίδιες μεθόδους επιδιώκουν τις τελευταίες ημέρες να δημιουργήσουν πλειοψηφία, διαπιστώνοντας ότι κάποια σωματεία ενδίδουν. Είναι κι εκείνα τα ίδιο συνένοχα που αποδέχονται να διοικήσουν την ΕΠΣ έκπτωτοι και καταδικασμένοι στη συλλογική συνείδηση. Προφανώς οφείλουμε να διευκολύνουμε στην ικανοποίηση της επιθυμίας τους.

Αποχωρούμε απ’ αυτές τις κατάπτυστες διαδικασίες με το κεφάλι ψηλά για όσα πετύχαμε, για όσα αποκαλύψαμε και όσα θέλουμε να ονειρευόμαστε για το μέλλον.

Αποχωρούμε, όχι γιατί θα χάναμε, αλλά γιατί κανένα μέλος της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ δεν έχει την παραμικρή διάθεση να μετακινηθεί έστω και ένα εκατοστό από τις προσωπικές αρχές και αξίες. Το ποδόσφαιρο που θέλουμε είναι μακριά απ’ όσα συμβαίνουν και τις μεθόδους όσων επιδιώκουν να το κρατάνε δέσμιο των προσωπικών τους συμφερόντων!

Σε καμία περίπτωση δεν θα μπούμε στη λογική των πλειστηριασμών ψήφων και οφικίων. Τα χαρίζουμε σ’ αυτούς που τα έχουν ανάγκη!

Παραμένουμε στο ποδόσφαιρο και στο πλευρό των σωματείων που ανιδιοτελώς συνάχτηκαν στην κίνηση της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ συνεχίζοντας τη δική μας προσωπική και συλλογική μάχη, υπέρ της νεολαίας μας και όσων εμπνέονται ακόμα από το τίμιο, το ηθικό, το ρομαντικό του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Υ.Γ. Νίκος Γκάτσος: Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος (του ποδοσφαίρου μας) δε θα αλλάξει ποτέ…

Καληνύχτα…»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟΠΙΚΑ