fbpx
Connect with us

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Κωστούλας: «Η ΕΠΟ πρέπει να πάρει σοβαρά υπόψιν την απόφαση της Λίγκας»

Στην εκπομπή ”Δίκη” του Κυριάκου Θωμαΐδη φιλοξενήθηκε εχθές ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Φώτης Κωστούλας.

Μεταξύ άλλων μίλησε για την απόφαση της Λίγκας και την ψηφοφορία για να μη περάσει η αναδιάρθρωση, αναφέρθηκε στη νοοτροπία των μεγάλων ομάδων που δε βοηθάει το ελληνικό ποδόσφαιρο, το κομμάτι της διαιτησίας και το VAR που έχει βοηθήσει.

Τα βασικά σημεία των όσων είπε:

Σχετικά με την απόφαση της Λίγκας

«Toν Παναιτωλικό στη Λίγκα εκπροσώπησε ο Μάκης Μπελεβώνης, νομίζω ότι σ’αυτό είχαμε καταλήξει με τις 14 ομάδες, τις τελευταίες ημέρες μετά από κουβέντες που κάναμε μεταξύ μας ορισμένοι πρόεδροι, ήταν πολλοί αυτοί που λέγαμε ότι δε μπορούμε να αντέξουμε πάνω από 14 ομάδες κι εκεί καταλήξαμε στο τέλος, διότι βλέπαμε ότι αλλιώς θα τραβήξει πάρα πολύ, θα έχουμε ενστάσεις, θα έχουμε προσφυγές, θα έχουμε διάφορα άλλα. Θεωρώ οτι και το θέμα της ΝΟVΑ έπαιξε σίγουρα ρόλο κι ότι από πάνω ήταν και ο πέλεκυς από τη ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ».

Για την ανακοίνωση της Λίγκας και την απόφαση μη εκκίνησης πρωταθλήματος σε περίπτωση αναδιάρθρωσης

«Δε θεωρώ ότι θα πρέπει να απειλούμε την ΕΠΟ με κάτι τέτοιο, είναι θέμα επόμενης απόφασης, το τραβάμε λίγο. Θα πρέπει όμως και η ΕΠΟ να σκεφτεί ότι υπήρχε ομοφωνία, ο Πανιώνιος ψήφισε αυτό που τον συνέφερε, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να πει κανείς, ότι ήταν μια ομόφωνη απόφαση και η ΕΠΟ θα πρέπει να το πάρει πολύ σοβαρά υπόψη».

Για τη νοοτροπία των ομάδων στο ελληνικό ποδόσφαιρο

«Η νοοτροπία των ομάδων είναι αυτό που θα παίξει το σημαντικότερο ρόλο. Ειδικά οι τέσσερις μεγάλοι. Δε θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε το ποδόσφαιρο σαν επιχειρηματίες, κάνουμε τεράστια ζημιά γιατί διώχνουμε τον κόσμο, απομακρύνονται όλοι από δίπλα μας. Ζητούμενο είναι ποιος θα βγει πρωταθλητής, να πάρει τα 25,30 εκατομμύρια κι όλοι οι άλλοι σερνόμαστε. Να αρχίσουμε να συζητάμε μεταξύ μας, δεν το έχουν καταφέρει ακόμα δυστυχώς. Οι τέσσερις μεγάλοι όταν μαζεύονται να μιλήσουν με την ΟΥΕΦΑ, είναι σαν τέσσερα διαφορετικά χωριά, όχι σαν μία ομάδα».

Για την επιλογή Κλάτενμπεργκ ως αρχιδιαιτητή και το γεγονός ότι ψήφισαν μόνο οι τέσσερις μεγάλοι

«Δεν είχαμε δικαίωμα να ψηφίσουμε. Δε μας ρώτησε κανείς όπως δε μας ρωτάνε και πολλά άλλα. Ο καθένας απ την πλευρά του, τραβάει το δρόμο του. Δε πρόκειται να αλλάξει αυτό το πράγμα αν δεν υπάρξει διάθεση. Κάποτε είχαμε μαζευτεί 12 ομάδες και προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα μικρό βήμα ώστε να λέμε κι εμείς την άποψή μας να έχουμε ένα μικρό όφελος σαν μικρότερες ομάδες και στο οικονομικό κομμάτι. Δε τα καταφέραμε. Είμαστε κομπάρσοι πολλές φορές.Φταίμε κι εμείς γιατί κάποτε είχαμε μαζευτεί για να κάνουμε ένα μικρό βήμα και να λέμε την άποψή μας , όλες μας οι αποφάσεις ήταν παμψηφεί νωρίτερα στις συγκεντρώσεις που κάναμε μεταξύ μας εκείνη την περίοδο, υπογράφαμε όλοι τις αποφάσεις πριν μπει το θέμα στο κανονικό συμβούλιο της Λίγκας. Στη συνέχεια, έμπαινε το θέμα , γινόταν ψηφοφορία και δε ψήφιζαν ούτε οι μισοί τότε, ενώ πριν από μισή ώρα είχαν υπογράψει».

Για τη διαιτησία

«Έχουμε δει λάθη και από τους ξένους διαιτητές. Δεν υπάρχει αυτή η καχυποψία με τους ξένους όσο με τους Έλληνες. Πηγαίνω πολλές φορές στο γήπεδο και λέω ποιος μας παίζει σήμερα, είναι ελάχιστα τα ονόματα των διαιτητών που γνωρίζω. Πολλοί κοιτούν την Τετάρτη η την Πέμπτη για να πουν ποιος μας παίζει και ποιος θα ευνοηθεί περισσότερο. Εγώ δεν ασχολούμαι και παραξενεύονται πολλοί, λέω ότι ελπίζω να είναι όλοι το ίδιο καλοί. Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι».

Για το VAR και το αν βοήθησε

«Το τελευταίο χρόνο έχουμε δει καλύτερη διαιτησία με το VAR. Έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα. Μικρό το ποσοστό στα λάθη και περιμένουμε ακόμη καλύτερα πράγματα στο μέλλον. Όταν ήμασταν στη Γ’ Eθνική και δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη, λέγαμε μας σφάξει δε μας σφάξει, κανείς δε θα το πάρει χαμπάρι. Όταν ανεβήκαμε στη Β’ Εθνική. εκεί είχαμε δίκαιες διαιτησίες. Στην Α Εθνική, λέγαμε ότι τώρα έχουμε τηλεοπτική κάλυψη, δε μπορεί να μας σφάζουν κάθε εβδομάδα, αυτό θα το βλέπουν όλοι. Τελικά δεν ήταν έτσι. Τώρα με το VAR δε θα μας σφάζουν τo ίδιο, και δε μιλώ μόνο για τον Παναιτωλικό».

Για το επόμενο βήμα για τη βελτίωση της διαιτησίας

«Μη κοιτάζουμε πολύ το πίσω. Αν θέλουμε να κοιτάξουμε το επόμενο βήμα, θα μπορούσε ένα σωματείο διαιτητών να είναι αυτόνομο όπως θέλουν οι περισσότεροι, ένα σωματείο που αποτελείται από επαγγελματίες, να μην έχουν ανάγκη τον κάθε παράγοντα, να έχουν αυτοσεβασμό και να υπάρχει και μια μεγάλη τιμωρία που θα δίνεται μέσα από το ίδιο το σωματείο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ