fbpx
Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ

Εκλογές ΕΠΣ: Προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη οκτώ σωματεία που αποκλείστηκαν από τον εκλογικό κατάλογο

«Συμπαράσταση στον αγώνα τους» εκφράζει ο υποψήφιος για την προεδρία Παναγιώτης Τάγκαλος

Τελική ευθεία διάγουμε για τις εκλογές της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας (στις 17/6) και ο υποψήφιος για την προεδρία, Παναγιώτης Τάγκαλος, επανέρχεται με νέα τοποθέτηση.

Αφορμή το γεγονός ότι ο κατάλογος των ομάδων με δικαίωμα ψήφου που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 6 Ιουνίου συμπεριλαμβάνει μόλις 22 σωματεία.

«Οκτώ σωματεία πήραν έγκαιρα αναγνώριση από τη ΓΓΑ αλλά με τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της διοίκησης της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και με δική της ευθύνη, δεν συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο […]. Για το λόγο αυτό προσέφυγαν στη δικαιοσύνη», υπογραμμίζει και εκφράζεται στήριξη στον αγώνα τους.

Υπενθυμίζεται ότι σε έτερη περίπτωση προ διαστήματος στη Δικαιοσύνη είχαν καταφύγει για το δικαίωμα ψήφου τους στις εκλογές της τοπικής ΕΠΣ σωματεία στο νομό Ηρακλείου Κρήτης, όπου και δικαιώθηκαν.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Η απερχόμενη διοίκηση της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας με διάφορα τρικ προσπαθεί να χειραγωγήσει τις εκλογές και έφτασε στο σημείο να αποκλείσει Σωματεία προκειμένου να αποτρέψει την εκλογική ήττα.

Με απόφασή της στις 22 Απριλίου 2022 (ημέρα που ανέβαλε τις εκλογές που αρχικά είχε ορίσει εν κρυπτώ για τις 27 Απριλίου) προκήρυξε εκλογές για τις 17 Ιουνίου 2022 και έσπευσε (πολύ νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες) ταυτόχρονα να αποστείλει στη Γ.Γ.Α. κατάλογο 22 Σωματείων που έχουν δικαίωμα  συμμετοχής και ψήφου.

Το έκανε πολύ νωρίτερα από την προβλεπόμενη προθεσμία με προφανή σκοπό να αποκλείσει Σωματεία που η διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών τους ήταν σε εξέλιξη (στο τελικό στάδιο) και αναμένονταν τις επόμενες ημέρες η ένταξή τους στο μητρώο της Γ.Γ.Α. Όπως και έγινε.

Οχτώ Σωματεία (ΑΕΚ Αγ. Κωνσταντίνου, ΑΕ Αγ. Δημητρίου, Αναγέννηση Στάνου, ΑΟ Ίναχος Βάλτου, ΑΟ Σκουτεράς, Άρης Λεπενούς, Πυραμίς Σαρδινίων, Τρίκαρδος Κατοχής) πήραν έγκαιρα την αναγνώριση από τη Γ.Γ.Α. και εντάχθηκαν στο μητρώο της, αλλά με τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της διοίκησης της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και με δική της ευθύνη, δεν συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο που δημοσίευσε στις 6/6/2022 στην επίσημη ιστοσελίδα της η ΕΠΣΑ.

Για το λόγο αυτό προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν αυτό που σκόπιμα και δόλια η απερχόμενη διοίκηση προσπαθεί να τους στερήσει: Το δικαίωμα να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους στην ανώτερη ποδοσφαιρική αρχή του νομού.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους και θα είμαστε μαζί τους για να επικρατήσει το δίκαιο σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Καταδικάζουμε τις ενέργειες διοικητικών παραγόντων του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου, που αντί να εκπροσωπούν το σύνολο των ενεργών και νομίμως λειτουργούντων ποδοσφαιρικών Σωματείων, με αποκλεισμούς και μεθοδεύσεις προσπαθούν να διατηρήσουν τις καρέκλες τους και να συνεχίσουν την καταστρεπτική τους τακτική, που έφερε το ποδόσφαιρό μας προ του φάσματος του αφανισμού.

Στις 17 Ιουνίου θα πάρουν την απάντηση που αρμόζει στις τακτικές τους.

Υ.Γ.: Στόχος μας είναι η διοίκηση να εκφράζει την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία των Σωματείων της Αιτωλοακαρνανίας. Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας, ότι όταν κερδίσουμε τις εκλογές, θα βοηθήσουμε όλα τα ενεργά Σωματεία που δεν το έχουν πράξει έως τώρα, να προχωρήσουν και να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες ένταξής τους στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. Αμέσως μετά θα προγραμματίσουμε νέες, πρόωρες εκλογές, για να εκλεγεί διοίκηση με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή και συναίνεση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟΠΙΚΑ