
Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Παναιτωλικό ώστε να μπορέσει να βάλει τις βάσεις για τη νίκη επί του Πανσερραϊκού στο φινάλε της Super League.
Μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, στο οποίο οι Αγρινιώτες δημιούργησαν πολλές φάσεις, πήγαν με προβάδισμα στα αποδυτήρια με το γκολ του Αποστολόπουλου. Θα μπορούσαν ασφαλώς να είχαν βρει και παραπάνω φορές δίχτυα.
Στο δεύτερο μέρος το θέαμα δεν κινήθηκε σε ίδια επίπεδα. Η ομάδα του Πετράκη είχε το κοντρόλ και ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο. Στα τελευταία λεπτά «έβαλε» και μερικές καλές φάσεις, δίχως να αλλάξει κάτι.
Φινάλε με νίκη, τρίτη συνεχόμενη και καλό καλοκαίρι.


Ο τεχνικός του Παναιτωλικού παρέταξε τον Τσάβες κάτω από τα δοκάρια. Αγαπάκης, Σιέλης, Μλάντεν, Στάγιτς, Αποστολόπουλος στην άμυνα. Πέρες, Λουίς, Λιάβας στο κέντρο. Τετέι και Ρόα στην επιθεση. 4-4-2 η διάταξή του.

Το πρώτο ημίχρονο
Ο Παναιτωλικός μπήκε δυναμικά στο γήπεδο με τρεις τελικές σε δύο λεπτά. Ο Λουίς απώλεσε μεγάλη στιγμή από όμορφη σέντρα του Στάγιτς, ενώ δις απείλησε ο Αποστολόπουλος, με κεφαλιά και σουτ. Στο 4′ ο Αγαπάκης έκανε ωραίο γύρισμα προς τον Τετέι στην «καρδιά» της άμυνας του Πανσερραϊκού, ωστόσο δεν κοντρόλαρε καλά την μπάλα.
Ο Πανσερραϊκός «απάντησε» στο 7′ με σουτ του Κουτσογούλα να περνάει λίγο εκτός εστίας. Ήταν η πρώτη τελική των Σερραίων στο ματς.
Στο 11′ από υπέροχη σέντρα του Αγαπάκη, ο Τετέι δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας, με τον Πέρες που ακολουθούσε να παίρνει την κεφαλιά ψαράκι. Ο Τσομπανίδης σταμάτησε την μπάλα πάνω στην γραμμή της εστίας του.
Ο Κρητικός μπακ με κεφαλιά από φάουλ του Λιάβα στο 14′ δεν βρήκε στόχο. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν σταδιακά να ισορροπούν, ωστόσο δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Τσάβες.
Στο 30′ ο Σιέλης έκανε μία εξαιρετική μπαλιά για τον Πέρες στην περιοχή. Αυτός κοντρόλαρε αλλά η άμυνα τον έκοψε πριν σουτάρει από εξαιρετική θέση.
Πέντε λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι είχαν την μεγαλύτερη στιγμή τους. Ο Σοφιανός βγήκε σε καλή θέση στα πλάγια. Απέφυγε τον Σιέλη, αλλά νικήθηκε από τον Τσάβες που παραχώρησε κόρνερ στην κλειστή του γωνία.
Η εκτέλεση του στατικού δεν προβλημάτισε τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, που μπλόκαρε. Και… δημιούργησε. Με μπαλιά-διαβήτη έστειλε την μπάλα μπροστά, μετά από κόρνερ των φιλοξενούμενων. Ο Πέρες κοντρόλαρε, ο Τετέι έγινε αποδέκτης και μοίρασε την ασίστ, ο Αποστολόπουλος εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι.
Μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο Τίτορμος βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Ρόα. Ο Παπαπέτρου καταλόγισε ωστόσο φάουλ του Τετέι, ακυρώνοντάς το. Ο Ζαμπαλάς τον έστειλε στο VAR, διαφωνώντας με την απόφασή του. Ο ρέφερι της αναμέτρησης ωστόσο δεν άλλαξε απόφαση.
Στις καθυστερήσεις ο Τετέι έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν μετά από ωραία μπαλιά από την άμυνα βρήκε τον χώρο να σουτάρει, αστοχώντας ελάχιστα. 1-0 το ημίχρονο.
Το δεύτερο ημίχρονο
Λαχούντ αντί Ρόα με την έναρξη. Ο Στάγιτς απείλησε με καλό σουτ στο 48′, μετά από κλέψιμό του. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν πιο πεσμένος συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο. Ο Καρασαλίδης με κεφαλιά από στατικό δεν προβλημάτισε τον Τσάβες στην ώρα αγώνα.
Το ματς κυλούσε χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Πολλά τα φάουλ, αρκετές οι διακοπές. Στο 75′ ο Πετράκης πέρασε Μαϊντέβατς και Κοντούρη αντί των Τετέι και Πέρες.
Ο Σέρβος επιθετικός στην πρώτη του επαφή πήγε να δημιουργήσει γκολ. Βρήκε χώρο μέσα στην περιοχή και «έσπασε» για τον αφύλακτο Στάγιτς, που αφύλακτος αστόχησε από εξαιρετική θέση.
Στο 81′ Κοντούρης, Μαϊντέβατς και Λουίς συνεργάστηκαν. Ο Πορτογάλος κατά μέτωπο με το τέρμα σούταρε, με τον Τσομπανίδη να του λέει «όχι».
Ωραία ενέργεια και βολέ του Κοντούρη πέρασε άουτ στο 84′. Ο Νικολάου αντικατέστησε τον Λουίς στο 85′.
Μακρινό σουτ του Λιάσου στο 88′ δεν προβλημάτισε τον Τσάβες. Ο Γαλιάτσος στην θέση του Αγαπάκη στις καθυστερήσεις, δίχως να αλλάξει τίποτα. 1-0 τελικό.

-Το ξεκίνημα του Παναιτωλικού. Απανωτές, καλές τελικές μέσα σε λίγα λεπτά. Συνολικά η εικόνα του πρώτου μέρους κάτι παραπάνω από πειστική. Πολλές φάσεις, ωραίο πρέσινγκ, δραστήριες όλες οι γραμμές.
-Αγαπάκης. Εξαιρετική εμφάνιση. Δημιούργησε φάσεις, είχε ο ίδιος τις στιγμές του, έτρεξε πάρα πολύ.
-Πέρες, Λουίς, Λιάβας στο κέντρο έκαναν καλή δουλειά. Θετικός ο Στάγιτς, ασίστ ο Τετέι.
-Μισό γκολ ο Τσάβες στο 1-0, με τον… αγαπημένο του τρόπο. Μαγική μπαλιά από την εστία του μπροστά. Τι παίκτης…

-Το πρώτο ημίχρονο ήταν χάρμα ιδέσθαι από άποψη θεάματος. Στο δεύτερο ο Παναιτωλικός ήλεγχε το ματς απόλυτα, ωστόσο λίγα οι φάσεις και πεσμένος ο ρυθμός. Ότι έγινε, έγινε μετά το 75′.

Ο Αποστολόπουλος. Σκόραρε για δεύτερο σερί ματς και είχε μεγάλη συμμετοχή στην ανάπτυξη και την δημιουργία.

Παπαπέτρου. Ανάποδο σφύριγμα στο 18′, χέρι ο παίκτης του Πανσερραϊκού, αυτός είδε… Αποστολόπουλο. Στο 38′ ακυρώνει το γκολ του Ρόα για φάουλ του Τετέι. Ο Ζαμπαλάς τον έστειλε για on field review. Υπαρκτή πιθανότητα για πέναλτι κατά του ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού, απόφαση ωστόσο δεν άλλαξε.

Η ομάδα του Πετράκη μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο, έχοντας απανωτές φάσεις μην βρίσκοντας ωστόσο το γκολ. Σταδιακά ο Πανσερραϊκός κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι. Το γκολ ήρθε στο 36′, με τον Αποστολόπουλο, ενώ ο Παπαπέτρου ακύρωσε το γκολ του Ρόα στιγμές μετά. Εν γένει καλύτερος ο Παναιτωλικός στο πρώτο μέρος, είχε πολλές φάσεις και υπεροχή.
Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν σαφώς χαμηλότερος και το θέαμα πιο «φτωχό». Οι φάσεις λιγότερες, με τον Τίτορμο να ελέγχει απόλυτα το ματς. Στο 77′ ο Στάγιτς είχε την πρώτη μεγάλη ουσιαστικά φάση του δευτέρου μέρους. 1-0 τελικό.










No one?
Παναιτωλικός στα εύκολα ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΑΡΑ στα δύσκολα
Επιτελους τελειωσε το μαρτυριο των πλεϊ αουτ…η ομαδα φωνσζει οτι θελει γκολτζη…αντε να ετοιμσζομαστε για τα 100 σιγα σιγα.
Τέλος η αγκαλιά των play outs λοιπόν, καλό καλοκαίρι τώρα.
Τέρμα : ερωτηματικό τι θα γίνει με Τσαβες και πόσο θα τον έχουμε ακόμα
Άμυνα: Σιελης, Σταγιτς, Παντελάκης, Αποστολοπουλος , Μαυρίας σίγουρα πρέπει να μείνουν!
Κέντρο: οπωσδήποτε σημαντική ενίσχυση και Κοντούρης αξίζει ευκαιρίες την ερχόμενη χρονιά αλλά χωρίς να βασιστεί σε αυτόν
Επίθεση: μακάρι να μείνει Τετει. Χρειάζεται ενίσχυση , ερωτηματικά πολλά και εδώ…
Παναιτωλικαρα μου σε ευχαριστώ για άλλη μια χρονιά,για ότι μας έδωσες.με αρκετές χαρές αλλά και πίκρες εξάλλου έτσι θα είναι πάντα.
Πάντα λέω ότι το παρελθόν είναι ευκαιρία για διδαχθείς από αυτό και να φτιάξεις ένα καλύτερο αύριο.
Το μόνο παράπονο που έχω από την ομάδα τόσα χρόνια είναι μόνο αυτό.αλλα ποτέ δεν είναι αργά
Έκλεισε όμορφα το φετινό πρωτάθλημα. Ελπίζω το καλοκαίρι να έχουμε εξελίξεις στα δοιηκητικα καταρχήν(Αν και δύσκολο) και έπειτα αναμόρφωση σε όλα τα επίπεδα. Το γηπεδάκι θα γίνει στολίδι, η ομάδα κλείνει τα 100 και μέτρα την 14η αν δεν κάνω λάθος συνεχόμενη παρουσία στην μεγάλη κατηγορία. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα. Ευχαριστούμε την ομαδαρα μας για την άνετη παραμονή ,με μεγάλες χαρές αλλά και λύπες μέσα στην χρόνια. Τα έχει ο αθλητισμός αυτά. Περήφανοι για την ομάδα μας
Υ.Γ Αυτός ο λαός έδειξε την δυναμική του .Με 3-4 μόνο καλά συνεχόμενα αποτελέσματα, γεμίσαμε εκτός έδρας γήπεδα. Είναι κρίμα να μην δούμε μια καλή πορεία στο κύπελο η μία ευκαιρία στα play in. Ο κόσμος υπάρχει και θα μαζευτει…