fbpx
Connect with us

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Η αρχική δικαίωση και ο «μακρύς» δρόμος για Παναιτωλικό-Χάβο

14/10/2019. Είναι η ημερομηνία «κλειδί», όταν σε τούτο εδώ το blog -ακόμη- γράφαμε για το Μάκη Χάβο που επρόκειτο να αναλάβει το «τιμόνι» της ομάδας τα εξής λόγια…

«Ουδείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι ο Μάκης Χάβος θα κάνει τον Παναιτωλικό να «πάρει» μπροστά. Γνωρίζει τον σύλλογο καλύτερα από κάθε άλλο προπονητή που έχει αναλάβει. Του έχει ζητηθεί να πράξει το ίδιο που του ζητείται και τώρα. Δύο φορές μάλιστα, πληροφοριακά.

Ο Μάκης Χάβος μπορεί να ξεκολλήσει τον Παναιτωλικό από τον «βούρκο». Για να το καταφέρει όμως χρειάζεται απόλυτη στήριξη σε όλα τα επίπεδα και αμέριστη εμπιστοσύνη από όλους, τόσο μέσα στην ομάδα όσο και από τον κόσμο. Ο Παναιτωλικός υπό τις οδηγίες του Χάβου μεγαλούργησε. Στην παρούσα χρονική στιγμή δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για «όνειρα». Αρχικά κοιτάμε το πώς θα «ξεκολλήσει» η ομάδα από τον… πάτο. Δεν είναι λύση ανάγκης, δεν είναι «κακή» ανακύκλωση.»

Ο Μάκης Χάβος, λοιπόν, μπόρεσε. Έβγαλε τον Παναιτωλικό από τον «βόυρκο» δικαιώνοντας πρωτίστως αυτούς που τον επέλεξαν, τους ανθρώπους δηλαδή της ομάδας, οι οποίοι έκαναν ένα αποφασιστικό βήμα για να διορθώσουν τις λάθος επιλογές τους.

Ο Μάκης Χάβος στηρίχθηκε. Ήρθαν και στιγμές ζόρικες, στιγμές που ακούστηκαν «ψίθυροι» για το αν μπορεί να σώσει την ομάδα αλλά και πάλι οι άνθρωποι του Παναιτωλικού βγήκαν μπροστά τονίζοντας ότι «υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή μας».

Ο Μάκης Χάβος πέτυχε μαζί με τον Παναιτωλικό να σώσουν την παρτίδα. Άλλωστε, «αν όχι αυτός, τότε κανείς», είχαμε τιτλοφορήσει εκείνο το άρθρο του Οκτώβρη. Δικαιώθηκε και δικαιωθήκαμε. Όλοι όσοι τον πιστέψαμε, για μία ακόμη φορά, στο Αγρίνιο.

«Τα διαπιστευτήρια υπάρχουν για τον συγκεκριμένο, ξέρουμε ότι μπορεί να μεταμορφώσει τον Παναιτωλικό αν τα πράγματα γίνουν όπως πρέπει να γίνουν, σε όλα τα επίπεδα. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές και πολύ πιο δύσκολες.», κατέληγε το άρθρο.

Έχουμε φτάσει σε εκείνο λοιπόν το σημείο.

Ο Παναιτωλικός ταχύτατα και ορθολογικά, αντιλαμβανόμενος πλήρως τα αυτονόητα και τα απλά που η φετινή χρονιά μας έκανε να… ξεχάσουμε, σβήνει κάθε υποψία ευκαιρίας για κάθε… κακοπροαίρετο. Η παραμονή κράτησε τον Χάβο στο Αγρίνιο διότι η παραμονή ήταν ο στόχος. Σωστά;

Ο Παναιτωλικός οφείλει να δομήσει μία σχέση απόλυτης στήριξης και εμπιστοσύνης με το Μάκη Χάβο και να μην αφήσει περιθώριο σε κανέναν να αμφισβητήσει ένα πλάνο στιβαρό. Έτσι θα κερδίσει ξανά και τον πλέον δύσπιστο οπαδό του.

Ένα πλάνο που θα καταρτιστεί με γνώμονα την ελληνοποίηση του Παναιτωλικού με παίκτες γνώστες των συνθηκών που δεν θα δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα.

Τι εννοούμε; Το απλό και πάλι: Ο Παναιτωλικός πρέπει να παραδειγματιστεί από την προηγούμενη θητεία του Χάβου και πρέπει να παραδειγματιστεί από την περσινή καταστρεπτική σεζόν: Παίκτες στο στυλ Μόρα και Μαρσιάλ (δίχως ίχνος εμπάθειας η επιλογή των ονομάτων) δεν πρέπει να τους ξαναδούμε στον Παναιτωλικό.

Εκτός ενός καλού προπονητή απαιτείται ένα καλό μείγμα έμπειρων παίκτων ώστε και οι ταλαντούχοι νέοι που υπάρχουν και που έχουν δώσει τα δείγματά τους (Λιάβας, Μαλής, Τσιγγάρας, Παρράς, Κωνσταντόπουλος κ.λπ) να «ψηθούν» ΣΩΣΤΑ δίπλα τους.

Η αρχική δικαίωση είναι γεγονός, ο δρόμος όμως για Παναιτωλικό-Χάβο είναι μακρύς, ακόμη. Το μεγάλο στοίχημα ήταν η παραμονή. Το ακόμη μεγαλύτερο είναι η επιστροφή του Παναιτωλικού στο παραπάνω σκαλί, στο οποίο ανήκει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ