fbpx
Connect with us

ΤΟΠΙΚΑ

Και εγένετο… «Νέα Εποχή για το ποδόσφαιρο στην Αιτωλοακαρνανία»

«Νέα Εποχή». Με αυτό το όνομα σωματεία και παράγοντες που εναντιώθηκαν στις πρακτικές της έκπτωτης διοίκησης της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας συνασπίζονται σε μία νέα κίνηση.

Έδωσαν στην δημοσιότητα μάλιστα την πρώτη τους ανακοίνωση ενώ στον «αέρα» είναι και η ιστοσελίδα neaepochi.gr.

Στην ανακοίνωση υπάρχουν «αιχμές» τόσο για την έκπτωτη διοίκηση Παπαχρήστου όσο και για την προσωρινή Νικάκη. Τα πρόσωπα της κίνησης της «Νέας Εποχής» κατέφυγαν εξάλλου δικαστικά σε βάρος τους και δικαιώθηκαν, όχι μόνο μία φορά.

Πλέον, όπως τονίζουν στην ανακοίνωση-μανιφέστο τους «Διαμορφώνουμε τις συνθήκες για την επόμενη μέρα με δημοκρατικές διαδικασίες και διαφάνεια».

Αναμένονται οι ανακοινώσεις προσώπων και σωματείων που συνασπίζονται γύρω από την κίνηση, με μεγάλο ενδιαφέρον.

Αναλυτικά:

«Όλοι μαζί δυνατοί στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η κατάσταση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αιτωλοακαρνανίας μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μη αναστρέψιμη. Έχει σφυγμό χάρις την προσπάθεια κάποιων Σωματείων, κάποιων ανθρώπων οι οποίοι αρνήθηκαν να αποδεχτούν τα «τετελεσμένα» που επιδίωξαν με δόλιο τρόπο να επιβάλλουν όσοι αγκιστρώθηκαν σε καρέκλες, συμφέροντα και τίτλους τα προηγούμενα χρόνια.

Η διοίκηση Παπαχρήστου δεν είχε κανένα ηθικό φραγμό. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του, αφού κατέστρεψαν τα πάντα για την προσωπική τους «αναρρίχηση», επιχείρησαν με απαράδεκτες μεθοδεύσεις την επανεκλογή τους. Με εν κρυπτώ διενέργεια εκλογών, με μαγειρέματα των εκλογικών καταλόγων, με μεθοδεύσεις καθεστώτων αλήστου μνήμης, με αυθαίρετους αποκλεισμούς υποψηφίων ή Σωματείων. Με ισοπέδωση των πάντων!

Χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν και με απάντηση που έμοιαζε ηχογραφημένη σε κασέτα, ο Παπαχρήστος έλεγε “κάντε ένσταση” σε κάθε επισήμανση για τις παράνομες, αντιδημοκρατικές διαδικασίες και «μαγειρεμένες» εκλογές, για να αποκλείσει την ελεύθερη βούληση των Σωματείων και να παραμείνει απόλυτο «αφεντικό» – «δυνάστης» του ποδοσφαίρου μας.

Είχαν, κι αυτός και η παρέα του, πολύ ισχυρά κίνητρα…

Η προτροπή “κάντε ένσταση” όχι μόνο εισακούστηκε, αλλά μπήκαμε μπροστά σε έναν αγώνα καταδίκης του σάπιου που κυριαρχούσε τόσα χρόνια στην ΕΠΣ. Ακολούθησαν διαδοχικές ηχηρές «σφαλιάρες» για τον Παπαχρήστο και την παρέα του από την Δικαιοσύνη. Η έκπτωσή της και η απόρριψη κάθε νομικής ενέργειας για την επιστροφή της, ήταν η μεγαλύτερη απόδειξη του βιασμού που επιχείρησαν. Η αναμενόμενη νομική και ηθική καταδίκη, ήρθε να δικαιώσει τον αγώνα των Σωματείων που δεν έσκυψαν το κεφάλι.

Το πόσο βαθιά είναι η σήψη αποδείχτηκε από το γεγονός ότι -παρόλα αυτά- υπήρξαν άνθρωποι πρόθυμοι να λειτουργήσουν ως εντολοδόχοι μέσα από την προσωρινή διοίκηση που διόρισε το Πρωτοδικείο. Με πρωτεργάτη τον πρόεδρό της Βασίλη Νικάκη, με συγγενείς και φίλους που προτάθηκαν από τους έκπτωτους, οι οποίοι συνέχισαν την πολιτική των αποκλεισμών, της αδιαφάνειας, της εξυπηρέτησης συμφερόντων. Και πάνω απ’ όλα την καταπάτηση κάθε έννοιας δικαιοσύνης. Ακόμα και των δικαστικών αποφάσεων!

Από τα 18 πρόσωπα που όρισε το Πρωτοδικείο, ο Νικάκης προσκάλεσε στη διοίκηση τα 15 της επιλογής του! Οι συνεδριάσεις συνέχισαν να είναι σε επίπεδο καφενείου, οι αποφάσεις προκατασκευασμένες και μόνιμη η άρνηση συζητήσεων ουσίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αδιαφάνεια, καμία ενημέρωση των μελών του Δ.Σ.

Το αποκορύφωμα ήταν η απόφαση για την προκήρυξη εκλογών για τον προσεχή Σεπτέμβριο. Η λίστα των Σωματείων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές μαγειρεύτηκε κατά το δοκούν, στάλθηκε στη ΓΓΑ και με διαταγή Νικάκη απαγορεύτηκε να δοθεί στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣ!!! Εύκολα καταλαβαίνει κανείς τους λόγους…

Φυσικά προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη και φυσικά ακολούθησε νέα «σφαλιάρα», ακυρώνοντας την απόφασή τους! Τέτοιες «δημοκρατικές» και «διαφανείς» διαδικασίες ούτε στην περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών δεν υπήρχαν στη χώρα μας. Στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας κάποιοι έχουν πολλούς λόγους για να τις εφαρμόζουν και το 2023…

Όλα τα παραπάνω θέτουν στα Ποδοσφαιρικά Σωματεία της Αιτωλοακαρνανίας ερωτήματα που ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις:

Θα αποδεχτούμε τέτοια καταπάτηση των δημοκρατικών διαδικασιών στο κορυφαίο θεσμικό όργανο του ποδοσφαίρου της Αιτωλοακαρνανίας;

Θα αφήσουμε τους βιαστές του ποδοσφαίρου μας να συνεχίσουν το έργο τους και εμείς θα σφυρίζουμε αδιάφορα;

Θα επιτρέψουμε σε κάποιους να συνεχίσουν να μας προσβάλλουν και να μας κοροϊδεύουν, θεωρώντας ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς;

Θα συνυπογράψουμε να μπει οριστικά ταφόπλακα στο άθλημα όπως συνέβη σε άλλες Ενώσεις;

Η δική μας απάντηση είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ! Αντιδράσαμε από την πρώτη στιγμή και τα βάλαμε με ένα ολόκληρο σύστημα που στήριζε και στηρίζει τον Παπαχρήστο, τον Νικάκη και όποιον άλλον έχει οσφυοκαμπτικές διαθέσεις για να εξυπηρετήσει προσωπικά συμφέροντα. Όλες οι επιλογές και οι κινήσεις μας βρήκαν την απόλυτη δικαίωση από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ήρθε η ώρα στο πλευρό των Σωματείων που μπήκαν μπροστά σ’ αυτόν τον αγώνα, να συστρατεύτουν ΟΛΟΙ! Να γυρίσουμε οριστικά σελίδα και να αρχίσει από σήμερα η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ του ποδοσφαίρου της Αιτωλοακαρνανίας.

Η κίνησή μας αυτή δεν έχει πάτρωνες και κέντρα αποφάσεων που ορίζουν «εκλεκτούς». Τα Σωματεία είναι εκείνα που έχουν κυρίαρχο ρόλο και λόγο για την επόμενη ημέρα. Πρώτα απ’ όλα να προτείνουν και να αναδείξουν τους ανθρώπους εκείνους που θα ηγηθούν στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Εκείνους που οικειοθελώς θα σηκώσουν το βάρος να καθαρίσουν τον «κόπρο του Αυγεία» δημιουργώντας το διοικητικό σχήμα που θα είναι απόλυτα σεβαστό και αποδεκτό από την συντριπτική πλειοψηφία των Σωματείων.

Να καταστρώσουν και να παρουσιάσουν με σαφήνεια το πλάνο τους. Να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις για να το εφαρμόσουν, λειτουργώντας με απόλυτη προσήλωση στους νόμους, στην ισονομία, τη διαφάνεια. Με όραμα να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τις καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά μας, τα Σωματεία και το ποδόσφαιρό μας.

Διαμορφώνουμε τις συνθήκες για την επόμενη μέρα με δημοκρατικές διαδικασίες και διαφάνεια.

Αγωνιζόμαστε για μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για το ποδόσφαιρο στην Αιτωλοακαρνανία».

1 Comment

1 Comment

  1. Ο/Η Μόνο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ λέει:

    Όλοι μαζί με # τη νέα εποχή #

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟΠΙΚΑ