fbpx
Connect with us

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

(Κίτρινη και Μπλε) Ζακέτα να πάρεις!

Άσε πίσω τον πειρασμό της γκρίνιας… Φορτώσου τα δικά σου γλυκά γούρια! Ας πλησιάσουμε εποχές, έστω Κορωπί, Εθνικό ή Φυλή…

Γράφει ο Θ._

Αν και δω που τα λέμε, πραγματάκι multi παράδοξο, ύστερα βέβαια από το πεντακάθαρο διπλό, που περισσότερο απ’ όλους χάρηκαν οι ορειβάτες στα Καισαριανιωτικα νταμάρια… η πανταχού παρούσα σ’ όλο το μπαλοσύμπαν, ΜΙΡΛΑ, τουλάχιστον στην παναιτωλική επικράτεια υπέστειλε τη σημαία και άντε να ανέμισαν ολίγιστα σημαιάκια της…

Όμως, το σημειώνω για κειπέρα, στην Τριπολιτσά που θα βρισκόμαστε… όσο το δυνατό πιο πολλοί. Διότι, το γήπεδο… πάντα στα 90+ λεπτά της μπαλίτσας, ακόμα κι όταν τα πράματα παίζουν καθοριστικά, ακόμα κι αν προετοιμάζεται ή και να’ το πετιέται το ευτυχές, προσεγγίζει στην παροιμία – «ποιος είδε γάμο χωρίς κλάμα»…

Που πα’ να πει δωπέρα… ποιος είδε εξέδρα χωρίς μιρλογκρίνια… Φίλε, να την αλλάξουμε την κατάσταση στο Κολοκωτρονήτσι… Όχι από καμιά αμερικανιά “think positive”, που, παρότι αμερικανιά στο Σαββατιάτικο προκείμενο ΔΕΝ δα κακό… Αντίθετα! Μα διότι η μιρλογκρίνια είν’ μεταδοτική και ανατροφοδοτούμενη και εισβάλλει μέσα από τη μπογιά των τεσσάρων γραμμών στο χορτάρι.

Ορθολογιστής – ορθολογικότατος η μούρη μου, χωρίς «μεταφυσικές», αλλόκοτα πάντως, πιστεύω μόνο στις γκαντεμιές και στα γούρια…. Και κάνω Παναιτωλικό αίτημα… Παιδιά, το Σάββατο κουβαλάμε μόνο ό,τι γουρλήδικο και πνίγουμε ό,τι γκαντέμικο… και ειλικρινά το λέω, η μιρμιρογκρίνια φέρνει γκαντεμιά… Ας της επιβάλλουμε ένα «σκασμός», σε ό,τι μας αναλογεί… δηλαδή στους εαυτούς μας.

 • Προφανώς, η ασκεπής θύρα 4 της Τρίπολης, συν όπου αλλού βρει θέσεις ο Παναιτωλικός Κόσμος, δεν θα επαναλάβει την απίστευτη (;;..) κίτρινη και μπλε κατάληψη της Ν. Σμύρνης.
 • Μπορεί, όμως, να αφήσει κατά πολύ πίσω την μισογεμάτη από Αγρινιώτες Καισαριανή στο ματς κανονικής διάρκειας, οπότε η κα Κηφισιά μας έδωκε (ψιλοακριβούτσικα) εισιτήρια και από την υπεραξία χρήματος Παναιτωλικού Κόσμου, τουλάχιστο τα έξοδα του ματς τα έβγαλε…

Θα κάνω κάποιες άλλες συγκρίσεις, όχι δα απόμακρες χρονικά:

Σύμφωνοι, σε εποχές πιο άνετες οικονομικά, τότε που δέναμε τους σκύλους μας με (δανεικά) λουκάνικα…

… Και εποχές Βου’ κατηγορίας, παρακαλώ:

Ματς, σε κάποιο άγνωστο γήπεδο, στο Κορωπί… Τουλάχιστο 1200 Παναιτωλικοί.

Ματς, στο αποκαλούμενο «μπέηζ μπωλ» με Εθνικό. Πάνω από 2000, με ακριβό εισιτήριο, και στριμωγμένοι όλοι μας σε «εξέδρα» – ταράτσα, που δεν χωρούσε πάνω από 500. Οπότε στο ημίχρονο, ένας -εκείνες τις στιγμές- από τους πιο απίθανους Φώτηδες Κωστούλες όλων των εποχών, τιγκαρισμένος κειπέρα… άνοιξε χώρο, προσπέρασε συρματοπλέγματα και πέρασε τόσο Παναιτωλικό Κόσμο στο απέναντι πέταλο… σε μια απλή θέση ο ίδιος, ούτε «επίσημα» και λοιπά κουραφέξαλα…. αναμεταξύ μας.

Ματς οριστικοποίησης πρώτης, ύστερα από την δεκατία του ’70, ανόδου. Επικύρωση και Πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας…. Ηλιούπολη. Στο «κράτος» Τσακογιάννη. Τίγκα η μοναδική εξέδρα, τουλάχιστο 1500 Παναιτωλικοί. Ελάχιστοι Ηλιοπουλίτες, μειοψηφικά διάσπαρτοι… και μόνο κάτι βλαμμένα τραμπουκάκια, ποτισμένη ηλίθια πιτσιρικαρία ουσιαστικά έδρας «Τσακό»…

Να βριζοκοπάνε και να ρίχνουν δυναμιτάκια πάνω και πλάι στη φυσούνα… Όσο μίζερος και υποταγμένος ο Οργανισμός «Τσακό», ώστε στελέχη του να ζητάνε παραπονιάρικα από τους Δημοσιογράφους -«Γράψτε καμιά καλή κουβέντα για τη φιλοξενία»… (Γκλουπς).

Ματς με Μάκη Χάβο στη νέα διαδρομή προς (αποκαλούμενη) Σούπερ Λίγκα…. Τουλάχιστο 900 στη μοναδική κερκίδα και μπόλικοι στην περίμετρο αγωνιστικού χώρου στα Ψαχνά – Εύβοια. Και, φυσικά, ΝΙΚΗ- διπλό. Κάπου, βόρεια Αθηνιστάν, Φυλή προβατίνας και λοιπών κοψιδιών… Αγώνας όμως, με την αποδεδειγμένα ομώνυμη αχυρο-ομάδα, στο γήπεδό της το οποίο δαπανήθηκαν τα άπειρα Ολυμπιακά φράγκα, ώστε να είναι «έργο». Τουλάχιστο 2000 Παναιτωλικοί, και, φυσικά, ΝΙΚΗ- διπλό.

ΜΗΝ συνεχίσω το μπόλικο, σχετικά πρόσφατο ματαλέω, κατάλογο ισχυρής Παναιτωλικής ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ.

 • Με νοιάζει… ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ότι Σάββατο, Τριπολιτσά, 250… 300 Νοματαίοι ΜΑΣ, μπορούν να κάνουν, σχετικά, Γηπεδούχο τον Παναιτωλικό μας… Αλλά μόνον σχετικά….
 • Αναγνωρίζω ότι… αμμμμ μπόλικα δύσκολο, με οικονομικά ζόρια, να κάνουμε την Τριπολιτσά Φυλή ή “Εθνικό μπέηζμπωλ”, αλλά να κάνουμε πραγματικά Γηπεδούχο τον Παναιτωλικό με τουλάχιστο 600… Μα από Αγρίνιο, μα από Αθηνιστάν, μα από πόλεις αγρινιώτικου φοιτηταριάτου (Πάτρα, Κόρινθος, Τρίπολη, Καλαμάτα..) ΝΑΙ… το ΜΠΟΡΟΥΜΕ!… ΩΣ τη μεγαλύτερη μετακίνηση στα τελευταία χρόνια φιλάθλων, πέρα του και καλά Big 5.

Οι συνθήκες είναι καλές.

Για κάποιο λόγο και προφανώς όχι για την ψυχούλα της γιαγιούλας της, η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης έβαλε γενική είσοδο 10 ευρώ… Ξαφνιάζοντας ακόμα και μένα, που περίμενα… όχι κανά απαγορευτικό για δικό μας κόσμο 20 -25 αλλά κάπου 15.

Είναι σαφές – σαφέστατο ότι, οικονομικά, η συγκεκριμένη ΠΑΕ επιδιώκει έσοδα… αφού εκτός των ολίγιστων δικών της εισιτηρίων, από πχ. 500 Παναιτωλικούς θα εισπράξει 5.000 ευρώ, από τα οποία, μείον φόρους και λοιπάς υποχρεώσεις θα βάλει στα ταμεία της, καθαρά γύρω στο τριχίλιαρο… Διόλου αμελητέο ποσόν… καθαρίζει όλα τα έξοδα ματς και κάτι της μένει, επιπλέον καθαρό….

ΤΙ ΠΑΝ’ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ… και ιδίως τα τελευταία περί υποδοχής κόσμου μας από Αστήρ Τριπολιτσάς;;… Ε;..

 • ΜΗΠΩΣ ότι θα έχουμε καμιά αντιμετώπιση στο αρκαδικό οροπέδιο, ανάλογο μετά Κηφισιάς… που έφερε τρανή διπλούμπα;;… – Όχι και τουναντίον όχι… Ίσως αυτή η παθητικότητα… όπως και αλλού παθητικότητα Αστέρος να έδωκε σήματα (Υποθετικός λόγος: Ας πω «προτιμήσεων»).
 • Μήπως ότι θα παίξει ο Αστήρ κανονική μπαλίτσα (και μακάρι..) ώστε να’ χουμε ματς και να ΠΡΕΠΕΙ να ανταποκριθεί ο Παναιτωλικός; Who knows?
 • Μήπως, ο επισφαλής στα Play Outs Αστήρ, γίνει άξαφνα Μπαρτσελόνα;; Να ΠΡΕΠΕΙ να αναταποκριθεί ο Παναιτωλικός;… Και ξανά μανά Who knows?

Αμ’ εδώ φίλε είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ….

ΝΑ είμαστε ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ!….

ΕΔΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ!…

Ό,τι σημαίνει, πραγματικά, δραστικά, υπέροχα, νικηφόρα 12ος Παίχτης…

Κι επιτέλους, να το συνδέσω με τον τίτλο…

Φίλε, ζακέτα (κίτρινη – μπλε) να πάρεις…

Ο καιρούλης έχει ψιλοαγριέψει από Παρασκευή…

Ένα καλό, λέει ότι στην Τριπολιτσά θα βρέξει μεν ως πρωί… μετά αναμένεται αίθριος… Άρα, μάλλον ΔΕΝ χρειάζεται ομπρέλα στην ξέσκεπη Θύρα 4 των φιλοξενούμενων. Ωστόσο, με χαμηλές θερμοκρασίες, που ώρα ματς και αναχώρησης, δεν θα’ ναι παραπάνω από 10 Κέλσιους…

Ζακέττα να πάρεις… ΜΗΝ μου πουντιάσεις… και άντε με βραχνιασμένη… μόνο από ωραία και χαρούμενη γκαρίκλα, να φωνάξουμε και να χειροκροτηθούμε με τα Παιδιά στο Χορτάρι, δευτερόλεπτα, ύστερα από ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΠΛΟ…

ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΠΛΟ, στο οποίο θα έχουμε ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ και μεις από κερκίδα…

Έτσι που λες!

Θ._

Υ.Γ.: Για την πραγμάτωση προσδοκιών, που περιγράφω, έχουν ήδη συμβάλει ΠΟΛΛΟΙ!…

Οργανωμένοι Φίλαθλοι της Θύρας 6, όπως και ανοργάνωτοι πια αλλά ενεργοί Guerreros. Λειτούργησαν και δρουν όλες αυτές τις στιγμές, άπειρα παραπάνω από ό,τι «κανονικά» τους αναλογεί… ΣΕΒΑΣΜΟΣ!

Ανοργάνωτοι… Παντοτινοί, μα ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΙ Παναιτωλικοί… Είναι πολύ μπόλικοι… και κάθε αναφορά σε κάποιους σημαντικούς, θα αδικήσει άλλους τόσους και περισσότερους Σημαντικούς. Περιορίζομαι μόνο σε ένα πεντακάθαρο όνομα- εμβληματική μορφή: Νώντας Σκυφτούλης.

Τιμή και δόξα στον Κωστή το Ρίγκο, τον υπεύθυνο αυτής της τίτορμης ψηφιακής και πραγματικής αγκαλιάς. Η ψυχή βαθιά και σκληρή δουλειά (εδώ που τα λέμε… δράσεις, εφευρετικότητες, και άπειρα που και καλά δεν του «αναλογούσαν», αλλά… ρε γαμώτηνα, πανέμορφα λειτούργησε και πέτυχε..) Φίλε προσκυνώ!

Ψυχές Βαθιές, στελέχη του Παναιτωλικού Οργανισμού. Αποφεύγω να πω της ΠΑΕ (πρόσωπα της οποίας πάλεψαν και πέτυχαν την πρόσβαση του κόσμου μας στις εξέδρες της Τρίπολης). Μιλάω για άλλα άγνωστα… Πάλι, γενικά, καθοριστικών παρεμβάσεων, του Παναιτωλικού Οργανισμού.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ! ΟΛΟΙ ΤΡΙΠΟΛΗ!

3 Comments

3 Comments

 1. Ο/Η Anders λέει:

  Α ρε Θ.

  Τόσο διαχρονικός ο λόγος σου, είναι μια κυανοκίτρινη πινελιά στο πέρασμα των χρόνων!

  Μας έχουν λείψει εκείνα τα χρόνια της προσμονής για την άνοδο, αυτό το συναίσθημα της λατρείας για την ομάδα έχει ενεργοποιηθεί ξανά τις τελευταίες ημέρες θυμίζοντας τα παλιά.
  Τα παλιά που θα πρέπει να μείνουν παλιά και τα τωρινά που θα πρέπει να γίνουν νεότερα!

  Έχει πολλά να δώσει αυτός ο κόσμος του ΠΑΝΑΙ…..

 2. Ο/Η aramis λέει:

  Γεια σου ρε Θ μεγαλε Παναιτωλικε.
  Χαιρομαι που σε ανταμωσα στην Καισαριανη.
  Να πορευεσαι παντα ετσι αγνα κ Παναιτωλικα κ να μας συντονιζεις στους γνησιους ρυθμους σου

 3. Ο/Η Θ._ λέει:

  Anders & aramis, σας ευχαριστώ τόσο!… Α!.. και δεν’ μαι κανάς “πολύτιμος” δα!.. Μια , ελπίζω καλή, Μούρη στο απέραντο Παναιτωλικό Σύμπαν είμαι μόνο.

  … Απαντώ τώρα, μόλις μπήκα σπίτι Αθηνιστάν…. άρτι αφιχθείς από Τριπολιτσά.. ένας από τους 500 + που το ΖΗΣΑΜΕ!..

  … Και είναι μια πρόσθετη ευτυχία, πλαϊ στο ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΠΛΟ. Είναι ό,τι έφερε κι επικύρωσε και πανηγύρισε το 0-2.. Κάτι από τα “παληά” που πρέπει να ορίσει το ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!.. Ένας Παναιτωλικός Οργανισμός, με όλα τα μέλη του σε συντονισμό, συνεργασία και πείσμα για τη Νίκη… Στελέχη ΠΑΕ, Οργανωμένοι, Ανοργάνωτοι, Δημοσιογράφοι (ξανά Τιμή και Δόξα στον Κωστή το Ρίγκο..), πρωτοβουλίες αλλού ολοφάνερες και αλλού διακριτικές… πεντακάθαρες πάντα, στον παντοτινό πεντακάθαρο δρόμο του Παναιτωλικού.
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα τον σώσουμε, θα τον κρατήσουμε τον Παναιτωλικό!…

  Φιλιά!..

  Θ._

  Aramis και για μένανε ήτανε Χαρά Μεγάλη που βρεθήκαμε στην έξοδο της Καισσαριανής. Και δεν θα ξεχάσω, ποτέ, κάποιες στιγμές, στο Αθηνιστάν μετρό που η συνομιλία μας στο (τότε) “panaitolikos6”, με την προσοχή σου σ’ ένα σακκίδιο με τον Τίτορμο μετατράπηκε σε προσωπική γνωριμία!… Πάντα δυνατός και μ’ όλα τα καλά νά’ σαι ρε Μάγκα!..

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ