fbpx
Connect with us

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Μία λευκή ψήφος που τείνει να γίνει «κόκκινο πανί»

Η Ξάνθη χθες είχε το θάρρος (θράσος) να ζητήσει να της επιστραφούν οι 5 βαθμοί. Ευτυχώς η Λίγκα αποφάσισε σωστά και το αίτημα της απορρίφθηκε. Ο Παναιτωλικός όμως, ίσως, να μην βγήκε και τόσο νικητής από αυτή την ψηφοφορία…

Ο Παναιτωλικός έχει επιλέξει μια πορεία όλα αυτά τα χρόνια που έχει γίνει σεβαστή από οπαδούς του ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, βγάζοντας μια «καθαρή» εικόνα μακριά από την λάσπη.

Τα τελευταία χρόνια η λασπολογία και το παρασκήνιο έχουν αυξηθεί σε τεράστιο βαθμό. Φράσεις του στυλ το «μπλοκ του ΟΣΦΠ», το «μπλοκ του ΠΑΟΚ» έχουν γίνει καθημερινότητα. Βλέπουμε παντού «σκιές και φαντάσματα» και πλέον μας έχουν κάνει να τα βλέπουμε και μέσα στο σπίτι μας.

Οι δύο ψηφοφορίες

Δύο φορές κατά το παρελθόν ψηφοφορίες που αφορούσαν άμεσα τα συμφέροντα του Παναιτωλικού, στο ΔΣ της Λίγκας, αντί να ξεδιαλύνουν τις καταστάσεις, δημιούργησαν ερωτηματικά. Υπενθυμίζουμε ότι οι ψηφοφορίες αφορούσαν η μία την αλλαγή του κανονισμού για τον υποβιβασμό των ομάδων και στην πρόσφατη του Φεβρουαρίου, την αποβολή των ΠΑΟΚ-Ξάνθη λόγω της προσφυγής τους στα πολιτικά δικαστήρια.

Στην πρώτη περίπτωση υπήρξε ένας συνασπισμός λόγω και του γεγονότος ότι αρκετές ομάδες, και ο Παναιτωλικός μεταξύ τους, εκείνη την χρονιά έμεναν τηλεοπτικά «άστεγες» αφού η «αντικειμενική» Nova δεν τον θεώρησε εμπορικό. Βέβαια, προτίμησε ομάδες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για τους σωστούς λόγους, όπως ο Λεβαδειακός.

Απαιτούνταν ένα δυνατό «χαρτί» στην εύρεση ενός τηλεοπτικού συμβολαίου μιας και το να βάλεις 1,5 έξτρα μύριο από την «τσέπη» σου δεν είναι εύκολο. Απόφαση λογική, αφού μπορείς να λες ότι «έσωσες» και τον Παναθηναϊκό και πήγες και κόντρα στην Nova.

Ωστόσο, το ποιόν του Παναθηναϊκού το είδαμε φέτος που έσπασε το συμβόλαιο και έτρεξε πίσω στην Nova.

Στην πρόσφατη ψηφοφορία του Φεβρουαρίου, η ΠΑΕ ψήφισε κατά με την σκέψη, σωστή η αλήθεια είναι. Ότι δε μπορούν οι ΠΑΕ να αναλάβουν το ρόλο της δικαιοσύνης, δίχως νομικές γνώσεις και αρμοδιότητες. Σαν TitormosNet είχαμε πάρει θέση (την οποία μπορείτε να θυμηθείτε εδώ). Σε έναν ιδανικό κόσμο η σκέψη είναι σωστή. Στον ποδοσφαιρικό κόσμο που ζούμε η ψήφος όχι. Η ψήφος που δε θα επέτρεπε σε κανέναν να εγείρει ερωτηματικά για τον Παναιτωλικό ήταν το λευκό για να μη δοθεί σε κανέναν το δικαίωμα να σε «πιάσει στο στόμα του».

Η χθεσινή μέρα όμως…

Σε μια άλλη εποχή η χθεσινή ψήφος του Παναιτωλικού θα ήταν σωστή, αλλά το χθεσινό λευκό ενόχλησε η αλήθεια είναι. Αν και εξαίρεση… καμιά φορά το λάθος (κατά της αποβολής τον Φεβρουάριο) διορθώνεται με λάθος (υπέρ της απόρριψης χθες). Ναι η ομάδα θέλει να χει μια διαφορετική κουλτούρα αλλά όταν το μόνο που κάνουν είναι να σε κατηγορούν για «σύννεφα» πρέπει να σαι δυναμικός, όπως είχαμε τονίσει και στο σχετικό άρθρο μας τον Φλεβάρη (δείτε εδώ). Καλή η ευρωπαϊκή νοοτροπία αλλά θέλει το ανάλογο κοινό, δεν θα πιάσει απέναντι σε υπόδικους, σε εισβολείς με όπλα στο γήπεδο, λαθρέμπορους κτλ. Γιατί με τέτοιους έχουμε να κάνουμε. Άνθρωποι που τους σώζεις (όπως έγινε με τον Παναθηναϊκό) και σε «πουλάνε».

Ο Παναιτωλικός πρέπει να είναι κόντρα σε όλους, να κυνηγάει το έννομο συμφέρον του. Η Ξάνθη στη θέση μας χθες θα ψήφιζε λευκό; Τα play out θα ξεκινήσουν, χωρίς να ξέρουμε αν θα ξεκινήσει η Superleague 2, η ομάδα πρέπει να κάνει το καθήκον της.

Ο Παναιτωλικός πρέπει να σταματήσει να τους αντιμετωπίζει με το γάντι και να δίνει «πάτημα» για σανό σε τύπους σαν τον Νικολακόπουλο και τον Γεωργίου. Ναι, μας ενοχλεί να τους ακούμε να μιλάνε για τον Παναιτωλικό με τέτοιο τρόπο και πολύ μάλιστα…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ