fbpx
Connect with us

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Μοιραίος Αγκίρε, έχασε «χρυσή» ευκαιρία για διπλό ο Παναιτωλικός (φωτο-video)

Με τον Αγκίρε να αστοχεί σε πέναλτι στις καθυστερήσεις ο Παναιτωλικός έχασε «χρυσή» ευκαιρία να φύγει με το τρίποντο από τη Νίκαια.

Έμεινε στο 1-1 με την Κηφησιά που αγωνιζόταν σχεδόν σε όλο το δεύτερο μέρος με παίκτη λιγότερο.

Ο Τίτορμος έμεινε πίσω στο σκορ από το γκολ του Πόμπο, ωστόσο ανέβηκε, δημιούργησε ευκαιρίες και βρήκε την ισοφάριση με το εκπληκτικό γκολ του Κοντούρη.

Στην επανάληψη η Κηφισιά έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Αντονίσε, με τους Αγρινιώτες ωστόσο να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν απέναντι σε κλειστή άμυνα. Στο φινάλε ο Αγκίρε είχε «χρυσή» ευκαιρία για το 1-2, ωστόσο αστόχησε σε πέναλτι.

Τσάβες, Μανρίκε, Σιέλης, Κόγιτς, Μαυρίας, Μπουχαλάκης, Εστέμπαν, Κοντούρης Ενκολόλο, Μίχαλακ, Άλεξιτς

Το πρώτο ημίχρονο

Στο 6′ σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή στο ματς για τους γηπεδούχους, με τον Τετέι να βγαίνει στην κόντρα, κάνοντας γύρισμα στον Παντελίδη που πλάσαρε από καλή θέση για να μπλοκάρει ο Τσάβες.

Η Κηφισιά ήταν καλά οργανωμένη, με προσανατολισμό να «χτυπήσει» στο «ανοιχτό» γήπεδο, επιχειρώντας γρήγορες μεταβιβάσεις.

Ο Πόμπο στο 18′ επιχείρησε σουτ μετά από συνεργασία, με τον Σιέλη να κόβει σε κόρνερ. Η εκτέλεση έγινε με πάσα, ο Βιγιαφάνιες σέντραρε στον Πόμπο που βρέθηκε αφύλακτος στο ύψος του πέναλτι, κάνοντας με δυνατό σουτ το 1-0.

Το γκολ έδωσε ώθηση στην Κηφισιά, που στο 23′ είχε νέα καλή στιγμή με σου του Πέρεθ, που έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Τσάβες.

Η πρώτη ουσιαστική επιθετική προσπάθεια του Παναιτωλικού ήρθε στο 25′. Κόρνερ του Εστέμπαν, με τον Άλεξιτς να παίρνει κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα σέντρα του Ενκολόλο, ο Κοντούρης σε καλή θέση πήρε την κεφαλιά με τον κίπερ της Κηφισιάς να διώχνει δύσκολα.

Στο 30′ ο Παναιτωλικός βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Κοντούρη να ανοίγει στον Ενκολόλο που έφευγε, με τον Λαρουσί να παρεμβαίνει και να κόβει πριν ο ακραίος του Παναιτωλικού βρεθεί κατά μέτωπο με το τέρμα.

Τρία λεπτά μετά ο Μπουχαλάκης βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Μίχαλακ. Ο Πολωνός πάτησε περιοχή, πλησίασε στο τέρμα, «έσπασε» μπάλα, ωστόσο η άμυνα της Κηφισιάς απομάκρυνε. Οι Αγρινιώτες είχαν ισορροπήσει το παιχνίδι, έχοντας μάλιστα πάρει την πρωτοβουλία.

Στο 36′ κόρνερ για τον Τίτορμο. Ο Κοντούρης εκτέλεσε καλά, η μπάλα απομακρύνθηκε και γύρισε σε αυτόν. Ο νεαρός δεν το σκέφτηκε. Σήκωσε κεφάλι, σούταρε δυνατά και τεχνικά και πέτυχε το παρθενικό του γκολ με την φανέλα του Παναιτωλικού, ξεσηκώνοντας τον κόσμο των Αγρινιωτών.

Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε απολύτως δικαιολογημένα, με τον Παναιτωλικό να έχει ανεβάσει κατακόρυφα απόδοση. Στο 39′ η Κηφισιά απείλησε με κεφαλιά του Σιμόν, για να ανακοπεί στο 41′ καλό σουτ του Μπουχαλάκη από την άμυνα των γηπεδούχων.

Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια, στο 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Παναιτωλικός ευτύχησε να αποκτήσει αριθμητικό πλεονέκτημα στο 51′. Ο Αντονίσε έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Εστέμπαν. Ο Κατσικογιάννης υπέδειξε αρχικά κίτρινη. Το VAR παρενέβη, η απόφαση ορθώς άλλαξε.

Στο 54′ ο Μίχαλακ επιχείρησε σέντρα, με την κεφαλιά του Εστέμπαν να περνά άουτ. Παρά την αποβολή ο Παναιτωλικός δεν κρατούσε μπάλα και είχε αρκετά εύκολα λάθη, δίχως να εκδηλώσει κάποια ουσιαστική επίθεση. Στο 63′ ένα επικίνδυνο γύρισμα για την Κηφισιά από τον Μαϊντάνα, ανέκοψε ο Τσάβες.

Η Κηφισιά είχε «παγώσει» τον ρυθμό και «ροκάνιζε» τον χρόνο. Από την άλλη ο Παναιτωλικός κυκλοφορούσε μπάλα αλλά δεν έβρισκε διαδρόμους για να φτάσει σε τελικές.

Στο 68′ ο Μίχαλακ βγήκε σε εξαιρετική θέση και πλάσαρε, με τον Ραμίρες να αποκρούει. Ο επόπτης καταλόγισε οφσάιντ, ωστόσο ο Πολωνός καλυπτόταν. Ο Αναστασίου πέρασε στο γήπεδο τον Ματσάν, ώστε να δώσει ταχύτητα και δημιουργία.

Ο Τίτορμος είχε πιάσει 58% κατοχή αλλά δεν μπορούσε να περάσει μπάλα στην περιοχή της Κηφισιάς, που είχε το παιχνίδι στα μέτρα της. Στο 74′ σέντρα του Εστεμπάν μάζεψε ο Ραμίρες. Δύο λεπτά αργότερα στατικό για την Κηφισιά απομακρύνθηκε, με την εξέλιξη να καταλήγει σε επικίνδυνη παράλληλη του Ενκολόλο που δεν βρήκε αποδέκτη. Κόρνερ για την γηπεδούχο στο 80′ απομάκρυνε ο Τσάβες.

Ο Αναστασίου πέρασε Αγκίρε και Λουίς γυρνώντας διάταξη σε 4-4-2. Στο 85′ ο Μαυρίας πάτησε περιοχή και γύρισε με τον Κουβανό από καλή θέση να μην βρίσκει στόχο.

Δύο λεπτά αργότερα ο Άλεξιτς επιχείρησε σουτ, κερδίζοντας ένα κόρνερ. Η «κομπίνα» στην εκτέλεση καλή, η σέντρα του Ματσάν ελάχιστα πιο δυνατή. Στο 89′ ο Μίχαλακ έκανε τεχνικό σουτ από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Κόρνερ στο 90′ για τους Αγρινιώτες, δεν απέφερε κάτι. Στο 92′ ο Τετέι βγήκε στην αντεπίθεση και σούταρε, η κόντρα ευνόησε τον Εμπό, μετά από κακή απομάκρυνση του Σιέλη, που επίσης σούταρε στα κορμιά.

Κάπου εκεί το ματς σταμάτησε. Το VAR παρενέβη, νομίζοντας όλοι ότι τσεκάρεται πέναλτι για την Κηφισιά. Κι όμως, ο Κατσικογιάννης κλήθηκε για να ελέγξει χέρι-πέναλτι του Μαϊντάνα. Πήρε την απόφαση, πέναλτι για τον Παναιτωλικό.

Ο Αγκίρε πήρε την εκτέλεση, ωστόσο ο Ραμίρες τον νίκησε, με την επιστροφή της μπάλας να απομακρύνεται από την άμυνα της Κηφισιάς.

Το 1-1 τελικό σκορ.

Κηφισιά (Λέτο): Ραμίρες, Σιμόν, Πόμπο (87′ Μποτία), Αντονίσε, Τετέι, Παντελίδης (61′ Τζίμας), Βιγιαφάνιες (45′ Έμπο), Πέρεθ (53′ Αμανί), Σόουζα, Ποκόρνι, Λαρούσι (60′ Μαϊντάνα)

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Τσάβες, Μανρίκε, Σιέλης, Κόγιτς, Μαυρίας, Μπουχαλάκης, Εστέμπαν (82′ Λουίς), Κοντούρης (69′ Ματσάν), Ενκολόλο (82′ Αγκίρε), Μίχαλακ, Άλεξιτς

-Μετά το 1-0 ο Παναιτωλικός ανέβηκε πολύ, έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε δεύτερο σερί ματς στο οποίο έμεινε πίσω στο σκορ.

-Μπουχαλάκης. Τρομερός στο να μοιράζει μπάλες και να δημιουργεί, με καταπληκτικές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας της Κηφισιάς. Δεν του έλειψαν τα λάθη, ωστόσο το πρόσημο είναι θετικό.

-Θετικός ο Μίχαλακ, ανταποκρίθηκαν καλά οι Σιέλης-Κόγιτς. Στο ύψος του ο Εστέμπαν.

-«Κοιμήθηκε» η άμυνα το 1-0 με τον Πόμπο να βρίσκεται αφύλακτος στο ύψος του πέναλτι. Γενικότερα ξεκίνησε νωθρά ο Παναιτωλικός.

-Μετά την αποβολή η ομάδα δυσκολεύτηκε να διασπάσει την άμυνα της Κηφισιάς που πάγωσε τον ρυθμό και πήγε το παιχνίδι στα μέτρα της.

-Μοιραίος ο Αγκίρε, αστόχησε στο πέναλτι που μπορούσε να δώσει νίκη.

Κοντούρης. Σημείωσε γκολ κλάσης και έκανε ένα μεστό ματς. Όλα τα εύσημα στον μικρό.

Κατσικογιάννης. Κοντά στις φάσεις και καλός πειθαρχικός έλεγχος στο πρώτο μέρος. Στο 51′ παρενέβη το VAR για να αλλάξει η απόφαση για κίτρινη στον Αντονίσε, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ήταν καθαρή κόκκινη. Στο 56′ σε ωραία κυκλοφορία του Παναιτωλικού ο επόπτης κακώς καταλόγισε οφσάιντ. Ομοίως στην φάση του 68′ με τον Μίχαλακ. «Τρελό» το φινάλε με σχεδόν κανέναν να μην καταλαβαίνει τι ήλεγχε το VAR.

Ο Παναιτωλικός δεν μπήκε δυναμικά, με την Κηφισιά να πατάει καλύτερα στα πρώτα λεπτά και να βρίσκει το δρόμο για τα δίχτυα με το γκολ του Πόμπο. Από εκεί και πέρα ωστόσο, ο Τίτορμος ανέβηκε. Είχε στιγμές με Άλεξιτς, Κοντούρη, για να ισοφαρίσει με το καταπληκτικό γκολ του νεαρού και να πάει με το 1-1 στα αποδυτήρια.

Η επανάληψη ξεκίνησε με την αποβολή του Αντονίσε, ωστόσο ο Παναιτωλικός δεν είχε «καθαρό» μυαλό, μην μπορώντας να δημιουργήσει. Η Κηφισιά κράτησε με σχετική άνεση το 1-1, με τις καλές στιγμές να είναι λίγες. Ο Αναστασίου προχώρησε σε αλλαγές, γύρισε διάταξη επιλέγοντας να παίξει με δύο φορ. Μετά από 1-2 καλές στιγμές, φτάσαμε στις καθυστερήσεις και στο πέναλτι. Ο Αγκίρε αστόχησε, όντας μοιραίος.

9 Comments

9 Comments

  1. Ο/Η Χενιος λέει:

    Νομίζω ότι κάνετε λάθος στο τίτλο…το ματς χάθηκε από έναν κομπλεξικο προπονητή και μια λίγη ομάδα που έχουμε….και μη σας ξεγελάει το ματς με τον ΟΦΗ….πρώτοι για φούντο είμαστε φέτος….

  2. Ο/Η Andreas λέει:

    Οχι ρε αγκιρε..

  3. Ο/Η ΒΠ λέει:

    Το συγκεκριμένο ματς δείχνει ξεκάθαρα την αδυναμία του Παναιτωλικού να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο. 50 ολόκληρα λεπτά με παίκτη παραπάνω ούτε μια τελική της προκοπής. Για το πέναλτι ΟΚ, είναι 50-50 αλλά να γυρνάμε τη μπάλα γύρω γύρω δεν παλεύεται.

  4. Ο/Η Theo λέει:

    Χενιος ό,τι και να πούμε για εσένα και το σχόλιό σου είναι λίγο. Ντροπή και μόνο ντροπή. Αν δεν είσαι bot άλλης ομάδας, άλλαξε ομάδα άμεσα. Δεν αξίζεις να λέγεσαι Παναιτωλικός.

  5. Ο/Η Χενιος λέει:

    Φίλε μου theo αφού σ αρέσει ο προπονητής ο συγκεκριμένος αλλά και το ποδόσφαιρο της ομάδας που φέτος θα γιορτάσει τα 100χρονια παίζοντας με τη Μπαρτσελόνα της σούπερ λιγκ και κάνοντας μια ευκαιρία στις καθυστερήσεις χαλάλι σου.κοβει το μάτι σου κσι σε βρίσκω αισιόδοξο….για κρατά μικρό καλάθι….

  6. Ο/Η Kwstas λέει:

    Αυτή η ομαδα έχει ενα μοναδικό τροπο να σε ξενερώνει. Συνεχίζουμε. Ο κοουτσ εχει δείξει θετικά δειγματα και η ομαδα καμια σχέση με το απροπονητο σύνολο που βλέπαμε.

  7. Ο/Η Rainman λέει:

    Μεγαλη ξενερα το χαμενο πέναλντι ιστο τελος…μας παγωσε στην εξέδρα..παιζαμε με παιχτη περισσοτερο και δεν φάνηκε στο γηπεδο…μπραβο στα πατριωτακια που βρεθηκαν εκει..θελω να βρισω πολυ ασχημα τους μπατσους που κρατανε το νερο του κοσμακη απ’εξω…και οταν τους ρωτησα τι θα πιουμε ρε παιδια;;;θα κορακιασουμε;;ελεγαν εχει μεσα,οπου μεσα πουλαγαν μπουκαλακια!!!!μεχρι που ηρθε ενας υπευθυνος εκει και τους εκραξε και τα βαζανε σε πλαστικο…τα φρεντο ομως τα περναγανε…εχω τρομερα νευρα που μας φερονται σαν πακιστανους ενω δεν εχουμε δωσει δικαιωμα ΠΟΥΘΕΝΑ…συνεχιζουμε δυνατα και δεν ξενερωνουμε ποτε ρε κουφσλες

  8. Ο/Η Γιώργος λέει:

    Στα θετικά ότι η ομάδα δείχνει να αφήνει πίσω το παθητικό ποδόσφαιρο.
    Στο δεύτερο ο Λέτο με τις αλλαγές εγκλώβισε την ομάδα.
    Έπρεπε ο Ματσαν να μπει ποιο νωρίς,θα έδινε ενεργεί στο κέντρο.

  9. Ο/Η Theo λέει:

    Προς Χενιος: Δεν ξέρω αν το παρατήρησες,αλλά πριν 3 εβδομάδες αλλάξαμε προπονητή. Και από εκεί που σε ματς που τρώγαμε πρώτοι γκολ περιμέναμε πότε θα φάμε και το δεύτερο για να λήξει η υπόθεση, αρχίσαμε πάλι να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο και να μαζεύουμε πόντους. Και επαναλαμβάνω, μέσα σε 3 εβδομάδες αυτή η μεταμόρφωση. Αυτό το γεγονός με κάνει να αισιοδοξώ για το μέλλον και για τα 100ά γενέθλια της ομάδας μας.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΩΝΩΝ