
Δύο χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα εμπλοκής τους στον Παναιτωλικό αλλά και άλλα ευρωπαϊκά clubs οι Καμίνσκι επανεμφανίστηκαν.
Αυτή τη φορά σε άλλη ήπειρο. Συγκεκριμένα στην Ωκεανία. Η οικογένεια των Αμερικανοπολωνών, ο πατέρας Μάτσιεκ και ο γιος Μίκαελ, συμφώνησε να εξαγοράσει τις μετοχές της Western United, ομάδας που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του αυστραλιανού ποδοσφαίρου.
Πρόκειται για μία ομάδα με μικρή ιστορία -ιδρύθηκε μόλις το 2018- με έδρα την Μελβούρνη. Οι Καμίνσκι, μετά από 12μηνες συζητήσεις, σύμφωνα με τα εκεί ΜΜΕ, συμφώνησαν για την εξαγορά της ομάδας.
Προ ημερών, ανακοινώθηκε από το club η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, με τους Καμίνσκι να παραχωρούν και σχετικές δηλώσεις. Όπως είχε συμβεί άλλωστε τόσο στον Παναιτωλικό, όταν ο Φώτης Κωστούλας τους είχε παρουσιάσει ως νέους ιδιοκτήτες, όσο και στην βελγική Κορτράικ.
Η εξαγορά της Western United προχωρά μέσα από την KAM Melbourne, θυγατρική της KAM Sports, εταιρείας που σύστησαν οι Καμίνσκι, όπως είχαν κάνει και στην Ελλάδα με την KAM Dokimi.
Δημοσιεύματα των αυστραλιανών ΜΜΕ κάνουν λόγο για επένδυση που θα κυμανθεί από 70 έως 100 εκ. δολάρια Αυστραλίας. Μάλιστα, τονίζουν ότι σχεδιάζουν και την κατασκευή νέου γηπέδου, 15.000 θέσεων, την στιγμή πάντως που η ομάδα της Μελβούρνης έχει τιμωρηθεί με μεταγραφικό ban από την FIFA λόγω οικονομικών προβλημάτων.
«Η ιστορική συμφωνία – λέγεται ότι είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του αθλητισμού της Αυστραλίας – ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή», μεταδίδει η Daily Mail.
Την ίδια στιγμή το ESPN της Αυστραλίας, μεταδίδοντας την είδηση, κάνει μνεία στις αποτυχημένες απόπειρες εμπλοκής των Καμίνσκι στην Έβερτον, αλλά και στα όσα συνέβησαν με Παναιτωλικό και Κορτράικ, όπου παρότι συμφώνησαν για τις σχετικές εξαγορές, δεν τήρησαν στον χρόνο που όφειλαν τις συμφωνίες που προβλέπονταν ως προς την καταβολή των χρημάτων.
