fbpx
Connect with us

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Παναιτωλικός – Φάρλει: Δεν «έβγαιναν» οι πράξεις…

Όλοι θα ήθελαν να δουν τον Φάρλει Ρόσα να παραμένει στον Παναιτωλικό. Ένας παίκτης με αδιαμφισβήτητη ποιότητα, ένας παίκτης που «κουβάλησε» την ομάδα στο δρόμο της για την παραμονή στην κατηγορία.

Δυστυχώς, αίσιο τέλος δεν υπήρξε. Ο Βραζιλιάνος ενημέρωσε πριν λίγες ώρες επίσημα ότι θα αποχωρήσει για άλλες χώρες και άλλες πολιτείες. Όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν στο Αγρίνιο, προπονούταν ατομικά και ανέμενε μέχρι να βρει κάτι στα δεδομένα που επιθυμούσε. Το βρήκε και με το παραπάνω.

Η πρόταση του Παναιτωλικού ήταν συγκεκριμένη προς τον παίκτη. Τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας είναι συγκεκριμένα επίσης. Η διαφορά γνωστό ότι υπήρχε, έγιναν προσπάθειες για να γεφυρωθεί, όσο γινόταν, αλλά δεν καρποφόρησαν.

Ο Παναιτωλικός δεν διάγει πλέον τις εποχές των… «παχέων αγελάδων» και συμβόλαια που «αγγίζουν» τις 200 χιλιάδες ευρώ σε ετήσια βάση δεν προσεγγίζονται σε καμία περίπτωση. Χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο, χωρίς λοιπά εγγυημένα έσοδα, πώς θα γίνουν τέτοια ανοίγματα; Δε βγαίνουν τα ποσά. Απλά μαθηματικά.

Πόσο μάλλον τις 300 χιλιάδες (χοντρικά), γιατί σε αυτά τα επίπεδα θα κυμαίνονται οι ετήσιες απολαβές του Φαρλίτο στη νέα του ομάδα, την Αλ Φουτζέιρα, στα Αραβικά Εμιράτα.

Το πρόβλημα θα υφίστατο αν ο Φάρλει άφηνε τον Παναιτωλικό για να πάει σε μία ομάδα ίδιας ή μικρότερης δυναμικότητας στην Ελλάδα με ένα συμβόλαιο που ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να του προσφέρει. Με τα πετροδόλαρα συναγωνισμός απίθανο να υπάρξει. Κριτής του Φαρλίτο για να αποδείξει αν αξίζει αυτά τα ποσά, το γήπεδο.

Το δέσιμο του παίκτη με τον Παναιτωλικό είναι ιδιαίτερο. Δύο φορές έκανε τρομερές σεζόν στο Αγρίνιο, δύο φορές εξαργυρώνει τις εμφανίσεις του με μεταγραφή που «λύνει» το οικονομικό του πρόβλημα. Την πόνεσε την φανέλα, αγάπησε τον κόσμο και αγαπήθηκε. Αλλά είναι επαγγελματίας και έκανε την επιλογή του, ανεξάρτητα από το τι είχε υποστηρίξει προηγούμενο διάστημα.

Δε μπορεί κανείς να κατηγορήσει ούτε τον Φάρλει για την επιλογή του, ούτε και τον Παναιτωλικό.

Επαγγελματικά οφείλει να λειτουργήσει και η ομάδα από εδώ και πέρα όμως. Παίκτες που είναι πολυτέλεια να τους διαθέτει στο ρόστερ της, νομοτελειακά για να τους κρατήσει, από ένα σημείο και έπειτα, θα πρέπει να στοχεύει και να πετυχαίνει στόχους προς τα πάνω. Διότι θα εισπράττει περισσότερα και θα μπορεί να διαθέσει περισσότερα.

Η ομάδα αλλάζει εκ νέου ριζικά και από τους παίκτες που ήρθαν και την… έσωσαν δεν φαίνεται ότι θα παραμείνει κανείς στον Παναιτωλικό. Μέχρι λοιπόν να φανεί αν οι αντικαταστάτες τους είναι ικανοί να οδηγήσουν την ομάδα ψηλότερα, εις το επανιδείν, Φαρλίτο και καλή σεζόν με υγεία, ενόψει του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, Παναιτωλικέ.

Υ.Γ. 1: Οι ίδιοι άνθρωποι έκαναν τις μεταγραφικές κινήσεις του Γενάρη, οι ίδιοι τις κάνουν και τώρα. Και θα πρέπει η ομάδα που θα χτιστεί φέτος να μην θυμίσει σε καμία περίπτωση την περσινή. Κριτής είναι το γήπεδο, όχι η θεωρία.

Υ.Γ. 2: Με έναν προπονητή που έχει αποδείξει ότι μπορεί να την οδηγήσει ψηλά από το ξεκίνημα, θα ήταν καλό να γίνει εντονότερο το ελληνικό στοιχείο (είναι δρομολογημένη κατά 99% η απόκτηση του Μελίσσα ενώ «παίζει» δυνατά και του Κολοβέτσιου). Η αποστολή βρίσκεται ήδη στο Καρπενήσι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και τα πρώτα συμπεράσματα θα αρχίσουν σιγά σιγά να… εξάγονται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ