fbpx
Connect with us

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Προς δημοπράτηση τον Ιούλιο τα έργα στο γήπεδο του Παναιτωλικού

Ως σημαντικότατος μήνας για τις εξελίξεις αναφορικά με τα έργα ανάπλασης του γηπέδου του Παναιτωλικού λογίζεται ο Ιούλιος.

Αυτό διότι σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται -επιτέλους- η δημοπράτηση των έργων, των οποίων η προγραμματική σύμβαση υπεγράφη τον Απρίλιο του 2020.

Είναι γεγονός ότι είχε σημειωθεί καθυστέρηση στις όποιες εξελίξεις, στην οποία άλλωστε είχε αναφερθεί και ο μεγαλομέτοχος Φώτης Κωστούλας σε προ μηνών συνέντευξή του, όπου και είχε υπογραμμίσει ότι «προχωράει η διαδικασία αλλά αργά. Πρόσφατα μάθαμε ότι τελειώνει το γραφειοκρατικό. Χρειαζόμαστε μία ακόμη υπογραφή και μετά θα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε κοντά στο να κηρυχτεί ο διαγωνισμός, που θα πάρει μερικούς μήνες».

Πέραν του γραφειοκρατικού σκέλους, κύκλοι της Περιφέρειας ανέφεραν ότι υπήρξε μία καθυστέρηση αναφορικά με τη μελέτη του έργου. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός είναι ότι οι επόμενες ημέρες θα σημάνουν εξελίξεις.

Έτσι, το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για μία σειρά έργων και παρεμβάσεων στο γήπεδο, συνολικού προϋπολογισμού άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Τι ακολουθεί

Ακολούθως της δημοπράτησης απαιτείται -υπό φυσιολογικές συνθήκες- ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ίσως και περί τους δύο μήνες, μέχρι αυτή να τελεσφορήσει (να γίνει η αποσφράγιση των προσφορών και ούτω καθεξής).

Τουτέστιν, είναι εξαιρετικά πιθανό τα έργα να «τρέξουν» παράλληλα με τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη, σε περίπτωση παρουσίας φιλάθλων στο γήπεδο, ώστε αυτά να μην επηρεάσουν την εύρυθμη λειτουργία του.

Μία λογική υπόθεση είναι ότι θα χρειαστεί να κλείσει για ένα χρονικό διάστημα η μικρή κερκίδα, ελέω και της κλίμακας των παρεμβάσεων σε αυτή (βλ. παρακάτω). Σίγουρα θα απαιτηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανά διαστήματα πέριξ του γηπέδου. Ωστόσο όλα αυτά θα αξιολογηθούν και θα αποφασιστούν εν καιρώ από τις αρμόδιες αρχές και τον Παναιτωλικό.

Άλλωστε, στο γήπεδο ήδη «τρέχουν» εργασίες αναβάθμισης και ανακατασκευής του χλοοτάπητα.

Τι παρεμβάσεις θα γίνουν

Με βάση τα όσα έχουν παρουσιαστεί από την ΠΑΕ Παναιτωλικός, τα έργα αφορούν τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η προσθήκη διώροφης κερκίδας και η κατασκευή στεγάστρου στην μικρή κερκίδα.

Στην ίδια κερκίδα προβλέπεται και η κατασκευή πρότυπου χώρου φιλοξενίας ΑμεΑ καθώς και η διαμόρφωση χώρου φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας.

Θα γίνει επίσης διαμόρφωση – ανάπλαση της πρόσοψης επί της οδού Προυσιωτίσσης, με την κερκίδα να «ντύνεται» με ειδικό πλέγμα που θα την αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά.

Στο πέταλο προβλέπεται ακόμη η διαμόρφωση εσωτερικού χώρου εκδηλώσεων, συνελεύσεων, συνεδρίων.

Τέλος στη μεγάλη κερκίδα διαμορφώνεται το μουσείο του Παναιτωλικόυ. Πρόκειται για έναν εκθεσιακό χώρο άρτια εξοπλισμένο (με εκθεσιακές προθήκες, ανοικτά εκθετήρια, εξοπλισμό, οπτικοακουστικά μέσα αλλά και διαδραστικές εφαρμογές).

Η πρόταση για τον περιβάλλοντα χώρο

Παράλληλα με τα παραπάνω έργα από τον Παναιτωλικό έχει προταθεί και τεθεί στο τραπέζι των διαβουλεύσεων η ανακατασκευή – αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η μεταφορά του 19ου Νηπιαγωγείου σε άλλο χώρο, η κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία έξω από τη μεγάλη κερκίδα και την επέκταση των πεζοδρομίων της Προυσιωτίσσης και τη μετατροπή της σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ