fbpx
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Superleague στηρίζει τους συλλόγους κατά του παιδικού καρκίνου

paidikos-karkinos

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας – 15 Φεβρουαρίου – η Super League σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος «ΛΑΜΨΗ» και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «η ΠΙΣΤΗ», αφιερώνει την 24η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League, 15-17/02/2020, στον αγώνα στήριξης των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Οι παραπάνω Σύλλογοι προσπαθούν με την σωστή ενημέρωση να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση η Super League έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον για τις δυνατότητες κοινωνικής και οικονομικής προσφοράς από όλους εμάς για την καλύτερη ιατρική ψυχική και κοινωνική φροντίδα έτσι ώστε να επιτευχθεί καλύτερη προσφορά των υπηρεσιών προς τα παιδιά και τους γονείς τους.

Οι σύλλογοι «ΦΛΟΓΑ», «ΛΑΜΨΗ» & «η ΠΙΣΤΗ» βασίζονται σημαντικά στην εθελοντική εργασία και στην ευαισθητοποίηση όλων μας και η Super League συμβάλλει προωθώντας το κεντρικό μήνυμα

«Ο Καρκίνος της Παιδικής Ηλικίας μπορεί να ιαθεί».

Οι σύλλογοι “ΦΛΟΓΑ”, “ΛΑΜΨΗ” και “ΠΙΣΤΗ”, έκαναν την ακόλουθη τοποθέτηση:

“Η Λάμψη, η Φλόγα και η Πίστη ως σύλλογοι γονέων παιδιών που έχουν νοσήσει, γνωρίζοντας βιωματικά τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από κάθε είδους νεοπλασία, ενεργούν άμεσα σε οτιδήποτε μπορεί να προκύψει, τόσο κατά τη διάρκεια της θεραπείας των παιδιών αυτών, όσο και μετά από αυτήν.

Τα έσοδα των συλλόγων, προέρχονται από τις συνδρομές των εγγεγραμμένων  γονέων σε αυτούς  ως τακτικά μέλη, από τις συνδρομές των αρωγών μελών, από τα bazaar των συλλόγων και από δωρεές διαφόρων εταιρειών και ευαισθητοποιημένων πολιτών.

Για το λόγο αυτό, τα Δ.Σ. και των τριών συλλόγων εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, προς το Δ.Σ. της Super League, για αυτήν την ευγενική παροχή στήριξης, αφιερώνοντας  μία αγωνιστική της στα παιδιά μας, φορώντας οι αθλητές της, το λογότυπο των Συλλόγων μας, με στόχο την προβολή τους.

Με αυτήν την κίνηση υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας, ευθύνης και αλληλεγγύης, η Διοίκηση της Super League, αναδεικνύει το ωραιότερο κομμάτι του αθλητισμού, αυτό που παράγει πολιτισμό και αγκαλιάζει τον άνθρωπο.

Ο αθλητισμός μας φέρνει κοντά και οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, με τη δύναμη του συγκεκριμένου αθλήματος, ως δημοφιλέστερου όλων των αθλημάτων, συντάσσονται μαζί μας και μας βοηθούν να αγωνιστούμε και να νικήσουμε στο γήπεδο της ζωής.

Εκ μέρους των νοσούντων παιδιών και των οικογενειών τους, τα Δ.Σ. των  Συλλόγων  της «Λάμψης», της «Φλόγας» και της  «Πίστης», σας ευχαριστούν από βάθους καρδιάς!”

Η Παγκόσμια Ημέρα για το παιδικό καρκίνο έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο  και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Υπολογίζεται ότι, στον κόσμο, κάθε χρόνο, 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό  20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα.

Το 80% από αυτά, προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και σωστής θεραπείας. Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.

Στην χώρα μας  υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο νοσούν 280 – 300 παιδιά.

Το 70% από αυτά με εξειδικευμένη θεραπεία κερδίζει τη μάχη για ζωή.

Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη, ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Γι αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία:

• Στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο  και

• Στη σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Οι Σύλλογοι «Φλόγα», «Πίστη» και «Λάμψη» :

• Βρίσκονται δίπλα στις οικογένειες, μοιράζονται τους φόβους και τις αγωνίες τους και στηρίζουν με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.

• Προσπαθούν να ενημερώσουν σωστά τη κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να διαλύσουν τις προκαταλήψεις.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση

Τα παιδιά με καρκίνο έχουν την ανάγκη όλων μας

ΦΛΟΓΑ

Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια

Αιγίου 6-8  115-27 Γουδί – Αθήνα

Τηλ. 210-7485000, Φαξ 210-7772421

E-mail:  [email protected]   Web: www.floga.org.gr

ΛΑΜΨΗ

Σύλλογος Γονέων Παιδιών με  νεοπλασματικές ασθένειες – Β. Ελλάδας

Κλεάνθους 5 και Παπαναστασίου,  Τ.Κ. 54453, Θεσσαλονίκη

Τηλ./Φαξ 2310-943396

Email: [email protected]  Web: www.lampsi.org

ΠΙΣΤΗ

Σύλλογος  Γονέων και κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις

Νίκου Ξυλούρη 7 – 9 & Αγίας Λαύρας, 15773     Ζωγράφου

Τηλ: 210-7488961, Φαξ: 210-7488961

Email: [email protected]  Web: www.pisti.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ